Restaurant in Bussana Vecchia in Ligurië

Restaurants in Ligurie

Van vlees tot pasta, de culinaire diversiteit van het Ligurische platteland biedt heerlijke interessante nieuwe trends

Er zijn specialiteiten van het huis te vinden in de gezellige restaurants in de kleine bergdorpen. Laat u verwennen door de fijne Ligurische keuken, geniet zonder spijt van gefrituurde groente, pesto, vis, wildgerechten en heerlijke eindeloze aperitieven en natuurlijk zoete nagerechten.

Restaurant in Ligurië, naast de bergen

Olijven, olie, wijn, kruiden, vis, wild en groente

Veel eenvoudige gerechten uit het verleden zijn nu specialiteiten. De Ligurische keuken wordt vaak beschreven als plattelands of zelfs ‘arme keuken’, omdat de Liguriërs door de geografische ligging tussen de bergen en de zee, heerlijke gerechten met olijfolie klaarmaken met eenvoudige, beschikbare ingrediënten, zoals vis en groente. Deze keuken is erg verteerbaar en veel gerechten worden gecombineerd met wat uit de uitgestrekte bossen komt, zoals paddenstoelen, kastanjes, pijnboompitten, wild zwijn en wilde kruiden.

Veel namen hebben verschillende betekenissen, maar het eten is altijd goed

Een bar biedt voornamelijk aperitieven en dranken, in een Vinoteca zijn het wijn en lekkere hapjes, u krijgt pizza in de pizzeria, salades en de Paninoteco warme broodjes, pizza en focaccia, de Osteria was een voormalig café zoals de Bavarische biertuin, maar nu kunt u er eenvoudige gerechten krijgen, u kunt eenvoudige lokale gerechten tegen een redelijke prijs vinden in de Trattoria, meestal zijn het vier gangen.

Restaurant aan zee in Diano Marina

Restaurant in Diano Marina

Een restaurant biedt een volledige menuselectie van antipasti tot de digestieven, meestal een goede huisgemaakte likeur, de ‘Limoncello’. De Spaghetteria heeft alleen pasta op het menu en in de Rosticceria kunt u barbecuegerechten met kleine zijgerechten krijgen en de straatkraampjes zijn voor uw picknick. Veel boerderijen en wijnkelders organiseren proeverijen om hun producten aan te bieden. Grote groepen en families kunnen een avond ervoor boeken voor een vast menu tegen een vaste prijs.

PaoloMaria restaurant in Liguria

PaoloMaria restaurant

U leert de bijzondere regionale gebruiken kennen tijdens de lokale Sagra’s (dorpsfestivals)

Goed eten hoeft niet duur te zijn. Het is niet nodig om een restaurant te bezoeken als u de Ligurische delicatessen wilt proeven, want deze kunnen in heel Ligurië in het weekend worden gevonden bij de dorpsfestivals. Hier kunt u lokale specialiteiten proeven, zoals Baccala, gnocchi, Trombette, Fiori di Zuccha, Frisceu, Cima en meer onder het genot van goede muziek en dans. De ‘Notte Bianca’ waar alle winkels tot laat open in de avond open zijn, is ook erg bekend. Dit is waar de Agriturismo’s hun huisgemaakte producten verkopen op marktkraampjes.

U kunt goede kaas, vleesproducten, salami, gepekelde of gedroogde groente en paddenstoelen, gezouten kabeljauw en veel verse producten van de wekelijkse markten die in de ochtend worden gehouden.

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 12.12.2018 08:51:06