Type of accommodation

More options

Rezzo in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Geniet van het vissen in de Giara rivier en wandel in het Bos van Rezzo tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Rezzo

Rezzo

Imperia

Een middeleeuws dorp omringd met wijngaarden

Kom en ontdek de wandelpaden in de bergen of maak een wandeling door een van de grootste bossen in Ligurië

Reistips

Reistips

Het Nostra Signora del Sepolcro sanctuarium is een van de meest belangrijke religieuze centrums in de provincie Imperia. Het werd gebouwd in de vijftiende eeuw en het interieur werd in 1515 van frescoÂ’s voorzien door Guido da Ranzo. Een bijzonder aspect van de religieuze architectuur in Rezzo is het grote aantal kerken en kapellen die de stad omringen, gebouwd in verschillende perioden tussen de middeleeuwen en de achttiende eeuw en aan de Madonna en de heiligen zijn gewijd. Er is een gebouw uit een eerdere periode, het oratorium van St Sebastiaan en Rocco uit de elfde eeuw.

De Giari rivier is een beroemde plek om te vissen, er is hier veel forel, paling, serpelingen en kopvoornen in het heldere water. Het grote bos is vol dieren die zeldzaam zijn of zelf met uitsterven worden bedreigd, bijvoorbeeld de wilde kat, de wolf en roofvogels zoals de uil en de buizerd. Het is zelfs mogelijk om adelaars te zien op Monte Monega. De lokale keuken profiteert van het fruit en de paddenstoelen die in het bos groeien. Andere specialiteiten zijn ‘brusso’, een melkproduct dat lijkt op ricotta en ‘fregnami’, kleine pastavormpjes die worden gemaakt door het pastadeeg met de hand te verkruimelen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Rezzo is een landbouwcentrum in de kleine vallei die doorkruist wordt door de Giara, een zijrivier van de Arroscia rivier. Het was eigendom van de Clavesana familie en behoorde later toe aan Genua. In 1672, tijdens de strijd tussen Genua en de Savoyes, werd het kasteel dat in de dertiende eeuw door de ClavesanaÂ’s werd gebouwd, verwoest. Er zijn slechts een paar ruïnes over. Het werd vervangen door een paleisbolwerk dat nog steeds te zien is. Het onbewoonde gebied is compact, maar verdeeld over vier districten die verbonden zijn met bruggen.

De twee andere gemeentes zijn Lavina en Cenova. Cenova is historisch gezien verbonden met de Savoyes. Het bos van Rezzo is een opmerkelijk groot berkenbos (het grootste in Ligurië) dat van de Monte Grande naar Monte Monega loopt, en een gebied van 500 hectares bedekt. Naast berken zijn er ook eiken en haagbeuken. Dit is altijd al een belangrijke bron van inkomsten geweest voor de inwoners die hier fruit plukken en paddenstoelen verzamelen. Daarnaast wordt ook hout gesprokkeld om te branden en voor timmerwerk. De manden gemaakt van hazelaar door de lokale mandenmakers zijn erg bekend.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Rezzo hoort bij de gemeentes Cenova en Lavina in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Het dorp ligt op 3,4 kilometer van Cenova en op 4,3 kilometer van Lavina. Neem de SS28 richting Torino en rij voorbij Pontedassio en Cesio. Bij Muzio slaat u linksaf in de richting Rezzo.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46