Type of accommodation

More options

Aulla in Italië | Provincie La Spezia, Ligurië

Bezoek de vestiging Aulla in Ligurië, Italië en ontdek het historisch museum en de schitterende botanische tuinen.

Aulla

Aulla

Aulla

La Spezia

Stad van pelgrims en handel

Een belangrijk kruispunt voor de Romeinen vanwege de geografische locatie

Reistips

Reistips

Het Fortezza Brunella uit de 16de eeuw met een museum over de natuurhistorie van Lunigiana en de omringende botanische tuin

De geboorteplaats van Napoleon Bonaparte

Aulla’s oude stadscentrum

De abdij van San Caprasio, in het historische deel van de stad met archeologische opgravingen en het pelgrimsmuseum

Aulla was het 30ste deel, Aulla Route, op de pelgrimsroute Via Francigena -Sarzana die voor 90% uit kiezel bestond en de hele route kon in 6 uur worden volbracht, er zijn markeringen van de Cisa pas tot Sarzana.

Geschiedenis

Geschiedenis

In de middeleeuwen groeide de stad dankzij de Via Francigena, de pelgrimsroute, die de aardsbisschop van Canterbury ‘Aguilla’ noemde. Lang geleden lag deze route aan de Romeinse weg Cento Miglia die van de haven van Luni naar Parma liep.

In 1522 kocht Giovanni de ‘Medici’, bekend als Giovanni delle Bande Nere, Aulla van de Malaspina’s. Hij wilde zijn eigen staat vestigen ten noorden van Toscane. Hij bouwde het fort Brunella, maar weerstand van de lokale bevolking zorgde ervoor dat hij het land weer verkocht. Het werd eigendom van de Centurione di Genova familie en het werd een fort onder invloed van Genua.

Door heftige regen en aardverschuivingen overstroomde de Magra rivier in 2011 en het verwoeste delen van de stad, waaronder de stadsbibliotheek en de school.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Aulla ligt inderdaad in Toscana, maar het is maar 30 minuten met de auto van La Spezia vandaan via de A15 snelweg. Dit gebied staat ook bekend als Lunigiana. De Aulella rivier stroomt in de Magra rivier op dit punt en de vallei wordt smal en is omringd door de heuvels, daarom was Aulla altijd een kruispunt van belangrijke handelsroutes. Zelfs vandaag de dag lopen de A15, de SS62 en de SS63 langs deze stad en het kan ook worden bereikt met de trein op de Parma-La Spezia en Aulla-Lucca routes.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46