Brooms are standing next to some plants in Triora, town which is often called a village of the witchesMedieval street in Triora, in LiguriaView to the mountains from Triora, the village of the witchesA witch in a village of TrioraView from a wonderful holiday resort TrioraDiverse nature in TrioraMedieval building in Triora

Triora

Imperia

Een middeleeuws bergdorp met een adembenemend uitzicht over de bergen

Het dorp wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen in Italië, met pittoreske huizen, smalle straatjes en een mooie groene omgeving

De plattelandskerk van San Bernardino uit de vijftiende eeuw heeft een mooie portico met drie bogen en u kunt er Bijbelse fresco’s zien die wellicht het werk zijn van Canavesio. In het etnografische museum van plattelandscultuur, kunt u de vormen zien van prehistorische voorwerpen die gevonden zijn in Tana della Volpe en Buco del Diavolo en de aktes van de heksenprocessen in 1588 waarbij dertien mensen werden gemarteld en verbrand op de brandstapel op een locatie die Cabotina (oftewel de heksengrot) wordt genoemd. Er is ook een kleine botanische tuin met lokale bloemensoorten die beschermd worden door het ‘Ligurisch Alpen Natuurpark’. Dit valt binnen het gemeentelijke gebied van Triora en werd opgericht met als doel de variatie in de natuurlijke omgeving en de zeldzame diersoorten zoals de koningsadelaar en de hermelijn te beschermen. De bungeejumping faciliteiten in Triora zijn bekend over heel Europa.

En tussen een duik in de leegte en een bezoek aan de bossen en grotten door, kunt u genieten van een meer vreedzame gastronomische activiteit. U kunt lokale gerechten proberen zoals ‘suggeli’ met ‘bruzzo’, een soort pasta met ricotta of een groene taart gebakken boven een open vuur.

Het traditionele paddenstoelen festival vindt plaats op de derde zondag in September. De stad is vol kenners en nieuwsgierigen en naast verse wilde paddenstoelen, zijn er ook regionale producten en specialiteiten zoals de Pane di Triora, een stevig grof roggebrood.

Voor sportliefhebbers is er ook genoeg te doen in de Argentina Vallei. De steile wanden tussen Molini di Triora en Triora zijn een goede tip voor mensen die graag wandklimmen.

 Colla Melosa is ook zeker een bezoek waard. U kunt hier ook mountainbikepaden vinden. U kunt hier genieten van de rust van de bergen en het schitterende uitzicht over het Stausee meer.

Beroemd als de ‘stad van de heksen’, is Triora een middeleeuws centrum op de toppen van Monte Trono (776 meter) en een van de meest belangrijke steden in de hoger gelegen Argentina Vallei.

De kleine straatjes, leien portalen en de combinatie van architectuur uit verschillende periodes en in verschillende stijlen dragen bij aan de charme van het oude stadscentrum, waar u een bezoek kunt brengen aan de ruïnes van de Peirana stadpoort, de Sottana poort en fontein, de ruïnes van een kasteel en de Piazza delle Collegiate dell’Assunta.

In de kerk die gebouwd is op de plaats van een vroegere heidense tempel, kunt u schilderijen zien van Luca Cambiaso en Taddeo di Bartolo, een kunstenaar uit Sienna. In het nabijgelegen San Giovanni Battista oratorium uit 1694, kunt u een standbeeld bewonderen gemaakt door Maragliano. Buiten de stad kunt u de middeleeuwse Madonna delle Grazie kerk en de negentiende-eeuwse Buon Viaggio kerk bekijken aan de weg naar het San Giovanni dei Prati sanctuarium. Van het fort Forte della Colombara e della Sella, de Romaanse Santa Caterina kerk op Poggio delle Pie en een kleine twaalfde-eeuws Genuees fort, zijn slechts een paar ruïnes over.

Triora is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere kleine dorpen in de buurt van Triora, bijvoorbeeld: Corte (6,5 kilometer), Loreto (3,2 kilometer) en Cetta (4,6 kilometer). Neem vanaf de snelweg de afslag richting Arma di Taggia voor Via Beglini, dan slaat u linksaf voor de SS548. Rij voorbij Taggia, Badalucco en Grattino totdat u in Triora bent.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Ligurië Imperia Triorameer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Triora

*Genoemde afstanden zijn, indien niet anders vermeld, weergegeven in autominuten. ** Zwembaden zijn, indien niet anders vermeld, vanaf begin juni tot einde september te gebruiken.

Musea in Imperia > Triora

Restaurants in Imperia > Triora

L'erba gatta

Restaurants in Imperia > Triora


Adres: Via Roma 6

> Restaurants L'erba gatta

Santo Spirito

Restaurants in Imperia > Triora


Telefoonnummer: 018494092

Adres: Via Roma, 23

> Restaurants Santo Spirito

Ligurische Specialiteiten in Imperia > Triora

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01