Type of accommodation

More options

Borghetto d'Arroscia in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Ontdek de schitterende stad Borghetto d'Arroscia tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Ferienhaus Italien Ferienwohnung / Imperia / Borghetto d'Arroscia

Borghetto d'Arroscia

Borghetto d'Arroscia

Borghetto d'Arroscia

Imperia

Een rustig dorp met een aantal kerken

Kerken met een historische waarde en Romeinse muren zijn hier thuis

Reistips

Reistips

Verlangt u om weg te zijn van de stress van uw dagelijks werk en wilt u graag van ontspanning, zon, strand en zee genieten? Zoek dan niet verder, omdat de regio Ligurië alles voor u heeft te bieden. Een vakantiehuis in Borghetto d’Arroscia zal u een uitstekend uitgangspunt bieden voor tochten naar het achterland, hoe u dan ook uw vrije tijd wilt doorbrengen.

De parochiekerk van Sint Marcus uit de 17de eeuw, dat het doopvont van Sint Marcus, de evangelist huisvest, is een bezoek waard.

Ook de moeite van een bezoek waard is de St. Pantaleo kerk uit de 15de eeuw, met zijn waardevolle fresco’s en schilderijen van de beroemder schilder Pietro Guido da Ranzo.

Een andere interessante attractie is de Romeinse brug over de Arroscia rivier.

Sportliefhebbers zullen zeker niets te kort komen, want het dorp heeft vele mountainbike paden, en ook wandel- en bergwandelpaden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Het gebied rond Borghetto d’Arroscia had te lijden onder de invasies van de Barbaren na de val van het West-Romeinse Rijk (476) en daarna werd het bestuurd door de Longobarden en Franken. Tijdens het Karolingische tijdperk kwam het dorp onder het bestuur van de Graaf van Albenga.

De vorming van de eerste permanente nederzettingen vond plaats in de vroege Middeleeuwen. De gunstige locatie aan de rivier leidde tot de ontwikkeling van molens, werkplaatsen, gieterijen en ook agricultuur en boomgaarden. In 1233 Borghetto d’Arroscia werd samengevoegd met andere dorpen om Pieve di Teco te vormen. De Republiek Genua nam de verantwoordelijkheid voor het bestuur van de gemeente over in 1522. Met de komst van de Franse heerschappij, werd het dorp weer terug onder het bestuur van de Ligurische provincie geplaatst en werd onderdeel van het Eerste Franse Rijk in 1805.

In 1815 werd de regio eerst onderdeel van het Koninkrijk Sardinië en later het Italiaanse Rijk.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren er secties van de brigade gestationeerd in Borghetto d’Arroscia en het dorp werd gedeeltelijk verwoest als resultaat van de oorlog.

Van 1973 tot 2008 was het dorp onderdeel van de berggemeenschap ‘Alta Valle Arroscia’, maar het werd onafhankelijk in 2009 in het kader van de nieuwe regionale wet.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Borghetto d’Arroscia is een dorp in de provincie Imperia, dat in de regio Ligurië is gelegen. Andere dorpen, zoals Calabria (0,5 kilometer), Villa (5 kilometer) en Canata (3.1 kilometer), zijn niet ver van Borghetto vandaan. U kunt het dorp bereiken via de SS28 vanuit de richting Imperia, en in de richting Torino, dan komt u langs Pontedassio, Chiusanico en Cesio, dan rechtsaf in Muzio richting Vessalico. Na een korte tijd komt u in Borghetto d’Arroscia.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46