Type of accommodation

More options

Dolcedo in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Dolcedo is gelegen in de Prino Valley. Bezoek deze stad en geniet van uw vakantie tussen de olijfbomen in Ligurië, Italië.

Dolcedo

Een prachtig uitzicht over de oude stad van Dolcedo Een uitzicht op de prachtige bergdorp Dolcedo Een weergave van een toren in Dolcedo Romantische straat van Dolcedo in Ligurië Een kerk in Dolcedo Een mening van een vakantiebestemming Dolcedo in Ligurië De brug van Dolcedo is een van de toeristische attracties Het panoramische uitzicht van Dolcedo in Ligurië

Dolcedo

Imperia

Dolcedo is een middeleeuws dorp met een beroemde geschiedenis van olijfolieproductie

Hier wordt de beste olijfolie in heel Ligurië gemaakt

Reistips

Reistips

Uw verblijf in Dolcedo

Het pittoreske stadje Dolcedo ligt in de provincie Imperia. Het bestaat uit een aantal kleine parochies en heeft ongeveer 1400 inwoners. De smalle laantjes die rond die piazza kronkelen, nodigen u uit voor een wandeling. U zult de restaurants en café’s die met hun menu veel toeristen aantrekken gewoon fantastisch vinden. De majestueuze huizen langs de Prino rivier geven de stad een erg speciale charme. Net als de pittoreske dorpshuizen en kleine stenen bruggen die karakteristiek zijn voor de kleine stad in het Ligurische achterland.

Dolcedo en zijn olijven

De stad met zijn vele olijfpersen is verdeeld in twee in het midden van de olijfgaarden. Een gedeelte loopt langs de Prino rivier en het andere gedeelte ligt rond de parochiekerk San Tommaso. Bij de kerk vindt u ook een pad dat door de talloze olijfgaarden en verlaten dorpen loopt helemaal tot aan de pelgrimsplaats Acquasanta di Lecchiore. Door de vele olijven die in dit gebied worden geteelt, kunt u ook een grote olijfproductie hier vinden. De regionale olie is erg goed met weinig zuur. Dit is waarom Dolcedo wordt gezien als een van de beste plaatsen voor Ligurische olijfolie. Als u graag meer te weten komen over de olijfolieproductie, dan kunt u een bezoek brengen aan de olijfpersen en een paar flessen mee naar uw vakantiehuis terugnemen.

‘Pietrantica’ op Piazza Doria is een fantastische winkel waar u uitstekende olijfolie kunt kopen tijdens uw vakantie. De voormalige twee olijfmolens werden een paar jaar geleden omgebouwd tot restaurants. Een is gelegen is Località Martin. De ‘Osteria le macine’ is een uitstekend restaurant. Voor wie graag steak eet, kan zich hier in de zevende hemel voelen. Maar zelfs de pizza en pasta zijn erg lekker. De ‘Casa della Rocca’ is ook de moeite waard. Hier wordt u ontmoet door de vriendelijk gastvrouw en gastheer Tina en Peter in Via Ripalta. U kunt hier erg genieten van een fantastisch 6 gangen menu in een idyllische sfeer.

In de voetsporen van de stad

Dolcedo ligt direct achter de parochie Prelá, dat wordt gezien als toegangspoort tot het bovenste gedeelte van de Prino Vallei. De strategisch gunstige positie van het oude Dolcedo kasteel dateert uit feodale tijden van voorheen en het domineert het hele gebied. Het dorp ligt op een idyllische locatie en het wordt verdeeld door de rivier Prino. Het dorp ligt aan beide kanten van de rivier aan het einde van de Prino Vallei.

Vakantie in een Ligurische vakantiehuis in Dolcedo

Dolcedo is erg populair als vakantiebestemming. De kleine stad kan unieke dingen bieden die van uw vakantie een onvergetelijke belevenis maken. In de zomer worden er regelmatig concerten gehouden en evenmenten op het kerkplein van de San Tommaso kerk. Bovendien is er elke twee weken op zondag een vlooienmarkt in Dolcedo. U kunt hier regionale en organische producten vinden en ook antiek. Omdat Dolcedo wat verder van de kust ligt, is er een grote verscheidenheid aan fiets- en wandelpaden, klaar om te worden ontdekt. U kunt gemakkelijk de bergen in het achterland ingaan en de zee is ook niet ver weg als u wilt ontspannen op het strand. Het dichtstbijzijnde strand is op maar 8 kilometer afstand, in de kustplaats Porto Maurizio.

Alle liefhebbers van paarden en paardrijden mogen zeker de ‘Azienda Agricola Mulino Martino’ niet missen. De boerderij met manege is gelegen is Localita Martin en heeft veel te bieden. Of het nu fijne ritten zijn of speciale programma’s voor kinderen, de boerderij biedt verandering en plezier voor de hele familie.

Geschiedenis

Geschiedenis

Dolcedo werd gesticht in de vroege middeleeuwen en was van belang door de strategische ligging halverwege de Romeinse weg op een heuvel.

Tijdens de 11de eeuw, kwam het dorp in de handen van de Markies Manfredi van Oldorico en in het begin van de 12de eeuw, toen het dorp in het bezit was van Markies Bonifatius, ging het over naar zijn zoon Markies Hugh van Clavesana. Dolcedo werd onderdeel van de Communitas di Porto Maurizio.

De cultivering van olijven werd gestimuleerd door de Benedictijner monniken, maar het gevolg was dat de nederzettingen moesten worden verplaatst om ruimte te maken voor olijfoliemolens aan de rivier.

Dolcedo werd opgenomen in de Republiek Genua in 1233, maar tijdens de opstand in 1238 rond Porto Maurizio, verloor het dorp zijn autonome status en het kasteel werd verwoest in 1324. Na de vorming van instituties van economisch belang zoals de lommerd, ziekenhuis etc werd Dolcedo het economische centrum in de Prino Vallei. Kort voor de inwonerstal 4000 kon bereiken, werd het dorp getroffen door de Zwarte Dood.

Dolcedo kreeg de status van een stad in 1810 tijdens de Franse bezetting. Van 1973 tot 2011 was het dorp deel van de berggemeenschap Olive en Alta Valle Arroscia.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Dolcedo vormt een gemeente met Bellisimi, Castellazzo, Costa Carnara, Isolalunga, Lecchiore, Molini di Prela, Pantasina, Prela Castello, Tavole, Valloria en Vasia en is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen rondom Dolcedo, bijvoorbeeld: Moltedo (9,3 kilometer), Lecchiore (4,6 kilometer) en Torrazza (4,1 kilometer). Vanaf de snelweg neemt u de afslag Imperia Ovest en slaat u rechtsaf voor de SS11. Volg de SS11 voorbij Isolalunga totdat u in Dolcedo komt.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46