Districten  

Agaggio,

Molini di Triora

Imperia

Een mooie rivierstad met pittoreske smalle straatjes en kleine huisjes

Kom en ontdek de smalle kronkelende straatjes, kleine bogen en oude muren

De San Lorenzo parochiekerk is gebouwd in een barokke stijl. U kunt er een triptiek van Emanuele Maccario bekijken en de goed-bewaarde portiek van zwarte steen en de klokkentoren uit de vijftiende eeuw. Het Nostra Signore della Bontà sanctuarium is een voorbeeld van Romaanse architectuur en hier vindt u vijftiende-eeuwse frescoÂ’s en een schilderij van Antonio Monregalese uit 1435.

Een van de lokale instituties is het ‘September slakken festivalÂ’ dat al vijftig jaar lang wordt gehouden. Er worden vier verschillende recepten aangeboden die samen met de uitstekende Ormeasco wijn en de typische broodspecialiteit met ‘bruzzoÂ’, een pittige ricotta die in het achterland wordt geproduceerd, veel bezoekers aantrekken vanuit heel Ligurië. Als u excursies wilt maken, dan kunt u de oude paden die de verschillende gemeentelijke districten met elke verbinden bewandelen of u kunt door de kastanjebossen naar de Colle Langan en verder omhoog door de bergen of tot aan de Teglia pas (1387 meter), die de toegangspoort tot de Argentina en Arroscia valleien vormt. Naast wandelingen, kunt u in Molino ook klimmen en kanoën op de rivier.

In Triora is een meer dat jong en oud uitnodigt voor een verfrissende duik en ontspanning. Er is een pad dat terug naar het dorp leidt, van achter de speelplaats. Het ‘Largo Dango’ bij binnenkomst in het dorp van Molini di Triora is ook van harte aan te bevelen. Als u links afgaat, voordat u in het dorp komt en dat straatje naar boven loopt, dan ziet u een bordje met ‘Largo Dango’ wandelpad aan de rechterkant van de weg. U kunt het kronkelende pad volgen tot u de watervallen ziet.

De temperatuur in Molini di Triora nog erg aangenaam, zelf zonder een zeebries. Naast romantische wandelingen met uw partner, kunt u ook mooie wandeltochten maken met de hele familie. U kunt direct vanuit uw vakantiehuis toegang hebben tot een wandel- of mountainbike pad, wat heeft u nog meer nodig?

Er zijn mooie plekken in Molini di Triora om te klimmen en iedere enthousiasteling zal zich in een paradijs wanen. Wie liever met beide benen op de grond blijft, kan gaan wandelen door de kastanjebossen en over de Colle Langan, dan verder door de Alpen naar de hoger gelegen Teglipas (de toegang tot de Argentina en Arroscia Vallei). Een andere mogelijkheid is om te gaan wandelen langs de paden van de plaatselijke kliffen. Als u liever gaat zitten, dan is een opwindende kanotocht op de rivier, de juiste keuze voor u.

Er is nu een klein meer dat u vindt wanneer u het dorp Molini verlaat, waar u met de hele familie kunt zwemmen. Het werd gevormd door de Argentina Rivier wat een reservoir creëerde in dit gebied. De aangrenzende speelplaats zal de hartjes van de kleinsten sneller doen kloppen. Er is een pad achter deze plaats die u terugbrengt naar het dorp.

De stad met de drieëntwintig watermolens gelegen aan de oever van de Argentina en Capriolo rivieren, werd voor het eerst vermeld in de dertiende eeuw, hoewel de stad veel ouder is.

Langs de duizend jaar oude Via Merenca, tussen de Teglia en Mezzaluna passen, hebben opgravingen een heilige plaats gevonden met een twee meter hoge prehistorische menhir en een stenen altaar met inscripties. Bovenop de Rocca di Drego rots, die op een hoogte van 1080 meter boven de Argentina rivier ligt, zijn de overblijfselen van een pre-Romaans kasteel. Het gebied heeft een aantal plaatsen, die van historisch en artistiek belang zijn. Het dorp Corti, de leien portieken in Andagna en het middeleeuwse dorp Glor zijn hier enkele voorbeelden van. Molini, dat pas een onafhankelijke gemeente werd in 1903, ging in de tweede wereldoorlog gebukt onder gewelddadige vergeldingsaanvallen van de NaziÂ’s.

Molini di Triora behoort tot de gemeente Agaggio en is een van de stadjes in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen rond Molini di Triora, bijvoorbeeld Grattino (5,7 kilometer), Loreto (7,6 kilometer) en Cetta (9,8 kilometer). Vanaf de snelweg neemt u de afslag richting Arma di Taggia, dan volgt u de SS548 en rij voorbij Badalucco en Agaggio Inferiore, waarna u in Molini di Triora komt.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Ligurië Imperia Molini di Triora


meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Molini di Triora

*Genoemde afstanden zijn, indien niet anders vermeld, weergegeven in autominuten. ** Zwembaden zijn, indien niet anders vermeld, vanaf begin juni tot einde september te gebruiken.

Kruidenierswinkel in Imperia > Molini di Triora

Agaggio Inferiore

Kruidenierswinkel in Imperia > Molini di Triora


Adres: Agaggio Inferiore

> Kruidenierswinkel Agaggio Inferiore

Speelplaats in Imperia > Molini di Triora

Restaurants in Imperia > Molini di Triora

Caprilolo

Restaurants in Imperia > Molini di Triora


Adres: Via Grande, 17

> Restaurants Caprilolo

Gallo Nero

Restaurants in Imperia > Molini di Triora


Adres: Via Grande, 17

> Restaurants Gallo Nero

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01