Leivi

Genova

Dit is een idyllisch middeleeuws bergdorp in de Ligurische Apennijnen

Kom en beleef de perfecte harmonie met de natuur langs prachtige wandelpaden door de groene bergomgeving

Er zijn verschillende hypotheses die de oorsprong van Leivi proberen uit te leggen. Een daarvan is het meest geaccepteerd, deze hypothese legt uit dat de naam afkomstig is van een oude Ligurische stam, de Laevi. Deze stam leefde in de pre-Romeinse tijd en had invloed tot aan de Tyrreense Zee. In die tijd waren de nederzettingen gebruikt voor handel aan het ‘brughoofd’ niet ver van de zee.

Een ander interessant feit is het pad van de vijf torens. Dit pad begint in Chiavari, gaat rond Leivi en langs de klokkentoren van 4 kerken, te weten St Tommaso del Curio, St Bartolomeo, St Rufino en St Lorenzo en een middeleeuwse toren. Het pad is goed aangegeven en niet zo moeilijk. Daarom is het geschikt voor jong en oud om een inzicht te krijgen in de natuurlijke omgeving van Ligurië en van de bezienswaardigheden te genieten.

Een wandeling door de straten van Leivi maakt ook nieuwe indrukken. Het ene moment heeft u uitzicht over de kerk en de bergen op de achtergrond en dan weer een prachtig uitzicht over het schiereiland Portofino of u ziet de Zatta berg, Stift, Aiona, Ramaceta Caucasus en het schiereiland Sestri Levante.

In Leivi kunt u uw vakantie doorbrengen in een groene omgeving, ver weg van de drukte van de stad. U kunt hier genieten van frisse lucht, een gezonde natuurlijke omgeving, rustige slaap zonder ver van de zee vandaan te zijn. In maar een paar minuten bent u terug in het toeristenleven en kunt u een dag doorbrengen aan het zandstrand in Chiavari.

Leivi ligt in het achterland van Chiavari, aan de voet van de Ligurische Apennijnen. Het wordt omringd door olijfgroeves en het ligt in de lagergelegen Fontanabuona vallei, 41 kilometer vanaf Genua. Tegenwoordig staat Leivi voor een van de mooiste en best onderhouden voorbeelden van uitgespreide nederzettingen. Omgeven door de zilverkleurige, glinsterende olijfbomen, ligt Leivi te midden van de olijfgroeves. De olijfolie die wordt geproduceerd in Leivi is uitstekend en daarom wordt ieder jaar een festival voor olijfolie gevierd.

Leivi is een dorp in de provincie Genua, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Leivi, bijvoorbeeld San Colombano (7,6 kilometer), Cerisola (15 kilometer) en Carasco (5 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u de afslag vanaf de snelweg voor Chiavari en dan volgt u de SP32 voorbij Rostio en Crocetta tot aan Leivi.meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Leivi

Kruidenierswinkel in Genova > Leivi

Alimentari

Kruidenierswinkel in Genova > Leivi


Adres: Largo G. Marconi, 25

> Kruidenierswinkel Alimentari

Restaurants in Genova > Leivi

Osteria Genin

Restaurants in Genova > Leivi


Telefoonnummer: 0185 319056

Adres: Strada Provinciale 32

> Restaurants Osteria Genin

Pepen

Restaurants in Genova > Leivi


Telefoonnummer: 0185 319010

Adres: Piazza Marconi 1

> Restaurants Pepen

Trattoria Primo Sole

Restaurants in Genova > Leivi


Telefoonnummer: 0185356329

Adres: Via Villa Oneto, 12

> Restaurants Trattoria Primo Sole

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01