Type of accommodation

More options

Loana in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Spendeer uw vakantie in de schitterende aan zee gelegen stad Loano in Ligurië, Italië.

Loano

Mooie mening van Loano stad in Liguria

Loano

Savona

Een pre-Romeins dorp met middeleeuwse gebouwen

Kom en bewonder de middeleeuwse verdedigingswerken en de oude kerken

Reistips

Reistips

De kustplaats Loano ligt tussen de bekende plaatsen Pietra Ligure en Borghetto Santo Spirito. Zoals veel andere plaatsen in Savona, heeft Loano mooie zandstranden. Vanwege de voornamelijk langzaam in zee aflopende strand, is Loano erg geschikt voor een vakantie met de hele familie. Het oude historische deel van de plaats heeft een aantal erg mooie bezienswaardigheden zoals het Castello en het Palazzo Doria.

Luano heeft ook veel mooie kerken, bijvoorbeeld de kathedraal in het historische stadscentrum. Het werd gebouwd tussen 1633 en 1638 en huisvest vele waardevolle schilderijen uit de 17de eeuw.

Het Oratorium di Nostra Signora del Rosario uit 1660 en het Oratorium di San Giovanni Battista uit 1262 zijn ook erg mooi. Er zijn nog meer mooie kerken te vinden in Loano.

Het oude Castello ligt direct in het midden van het stadscentrum van Loano, en zal menig hart doen verlangen naar de goede oude tijd en het heeft zelfs tegenwoordig die oude Ligurische flair. Het Doria Palazzo uit de 16de eeuw is ook erg populair onder bezoekers en in dit gebouw is nu het gemeentebestuur gevestigd.

Een van de beste bezienswaardigheden hier is de Porta Passorino. Het een oude stadspoort met een klok uit het jaar 1744. Net boven Loano ligt het Monte Carmelo klooster dat u zeker niet mag missen.

L’Isola di Ponente is de bijnaam van deze kleurrijke kustplaats, Loano genaamd. Loano heeft deze naam te danken aan het feit dat het klimaat in Loano verschilt van dat van de naburige dorpen. Vergeleken met het klimaat in Pietra Ligure en Borghetto Santo Spirito, is het klimaat in Loano naar zeggen een stuk milder. Dat komt door de beschutte ligging dankzij de bergen. Monte Camo is het hoogste punt met 1389 meter boven de zeespiegel.

Wie graag gaat winkelen, kan door de smalle straatjes wandelen in het historische stadscentrum met zijn vele winkels wandelen. Ook is er de wekelijkse markt op vrijdag.

Wie liever sportief is op zijn of haar vakantie in een vakantiehuis, kan dat hier in Loano zeker vinden. De schoonheid van Ligurië kan worden bewonderd vanuit de vele wandel- en fietspaden en wanneer u aan de kust bent dan kunt u verschillende watersporten uitproberen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor watersporten beschikbaar; u kunt bijvoorbeeld de onderwaterwereld ontdekken tijdens een duikexcursie of een snorkeltocht. Of u kunt boven water blijven met een zeiltocht. De kust is ook erg geschikt om te oefenen met zwemmen, omdat het strand langzaam afloopt in zee.

Geschiedenis

Geschiedenis

Loana heeft een pre-Romeinse oorsprong. In de Romeinse tijd bestond de plaats uit een aantal Romeinse villa’s. Er zijn archeologische vondsten uit die tijd te vinden, zelfs tegenwoordig. Het Benedictijner San Pietro klooster werd gesticht in de buurt van Loano in de 8ste eeuw.

Tijdens de 11de en 12de eeuw behoorde het domein toe aan de bisschoppen van Albenga. In 1300 werd het eigendom van de Doria familie, die toen de plaats verder ontwikkelde en uitbreidde. In 1547 kwam het onder het bestuur van de Gouverneur van Milaan. Loano bleef zich economisch goed ontwikkelen over de jaren.

Tijdens de Franse heerschappij, werd Loano deel van de Ligurische Republiek en werd ingelijfd bij het Eerste Franse Rijk in 1805. Het werd daarna opgenomen in het Italiaanse Rijk in 1861. Van 1973 tot 2008 was Loano deel van de berggemeenschap Pollupice.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Loano is een van de plaatsen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Loana bijvoorbeeld Pietra Ligure (3,1 kilometer), Borghetto Santo Spirito (3,2 kilometer) en Ceriale (6,7 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u de afslag vanaf de snelweg richting Pietra Ligure, dan slaat u rechtsaf voor de Viale Riviera, en u volgt deze weg tot aan de SS1. U volgt dan deze weg naar rechts tot aan Loano.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46