Type of accommodation

More options

Recco in Italië | provincie Genua, Ligurië

De stad Recco is welbekend als de gastronomische hoofdstad van Ligurië, Italië.

Recco

Een gezin is het spelen op de rotsen naast de zee in Recco Een mooie foto van Recco en het strand Een toren naast de zee in Recco, Ligurië Een oude kerk in Recco Een prachtig uitzicht op de vakantiebestemming Recco Een man is de visserij van stenen naast de zee in Recco Een prachtig uitzicht op de zee in Recco

Recco

Genova

Recco is een charmante kustplaats in een heuvelachtig landschap

Het is in het hele land beroemd om zijn Focaccia en Recco kaas

Reistips

Reistips

Recco is gelegen aan een kleine baai tussen Sori en Camogli. De stad strekt zicht uit tot aan de riviermond in de Golfo Paradiso en is tegenwoordig een populaire bestemming voor toeristen uit de hele wereld. Deze levendige stad trekt veel bezoekers aan met z’n talrijke verschillende winkels.

Er zijn veel kerken in Recco die de moeite van een bezoek waard zijn, waaronder de Santi Giovanni Battista e Giovanni Bono parochiekerk die werd herbouwd en gerestaureerd na de Tweede Wereldoorlog.

Het San Francesco klooster uit de 15de eeuw werd herbouwd na de oorlog en is de moeite van een bezoek waard.

Specialiteiten:

Recco staat vooral bekend om z’n beroemde Focaccio con formaggio. Dit is een erg dun, verse brood met roomkaas. Dit geeft de Focaccia een erg speciale smaak.

Festiviteiten in Recco:

Deze specialiteit is de bron van een groot feest op de vierde zondag in mei tijdens de Festa della Focaccia. Daarnaast is de Trofiette met pesto ook een topfavoriet. Een bijna net zo beroemd spektakel is het Sagra del Fuoco (7 en 8 september) dat wordt gehouden ter ere van de Madonna del Suffragio. Dit is een culinair feest met indrukwekkend vuurwerk en heerlijk eten. Kom en vier samen met de Recchesi, zoals de inwoners van Recco vaak worden genoemd, en geniet van een onvergetelijke avond.

Stranden:

De stranden en beekjes bieden een perfecte plaats voor een strandvakantie, net als de heuvels aan de rand van de stad die een uitstekende wandellocatie zijn. De vele wandelpaden lopen door het heuvelachtige landschap met panoramische uitzichten over de kust.

Sport in Recco:

De stad is ook erg bekend om zijn erg succesvolle waterpoloteam. Het Pro Recco team heeft al 22 keer de nationale kampioenschappen gewonnen. De laatste keer was in 2008. Maar Recco is niet alleen een populaire bestemming voor liefhebbers van waterpolo. Surfers beschouwen het strand in Recco ook als de ultieme plek om te surfen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Recco werd gesticht als een pre-Romeins dorp en werd toen veroverd door de Romeinen. De stad werd een belangrijk fort aan de beroemde ‘Via Aurelia’. De eerste gemeenschap werd gevormd in de middeleeuwen en de eerste kerk werd gebouwd door de bisschop van Genua. Recco werd deel van de Republiek Genua in de 12de eeuw.

In de 16de eeuw vonden er talrijke aanvallen en plunderingen plaats door de Saracenen.

Vanwege de ligging vlakbij zee werd Recco betrokken in de zeevaartindustrie, met name scheepsbouw, zeilschepen en galjoenen die bij de vloot van de Republiek Genua werden gevoegd.

Door de Franse bezetting werd Recco deel van de Ligurische Republiek en in 1805 werd het deel van het Eerste Franse Rijk. Vanaf 1861 behoorde Recco bij het Italiaanse Rijk.

De stad werd zwaar getroffen door luchtaanvallen in de Tweede Wereldoorlog, er waren ongeveer 27 aanvallen, waarbij veel mensen gewond raakten en anderen het leven lieten. Ongeveer 90% van het dorp was zwaar beschadigd en verwoest. Het voornaamste doel van de aanvallen was de spoorwegbrug. Na de verwoesting was het hele gebied afgesneden van de rest van de regio. De stad werd na de oorlog herbouwd.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Recco is een dorp in de provincie Genua, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Recco zoals San Bartolomeo (7,3 kilometer), Ruta (3,9 kilometer) en Bogliasco (7,3 kilometer). Neem vanaf de snelweg de afslag voor Recco als u uit de richting Genua komt.

Dependance Villa Royal

Vakantiehuis in Ligurien Genova (Recco)

Huisdieren op verzoek, Barbecue toegestaan, Parkeerplaats, Balkon, Terras, Privé strand, Barbecue, Rotsstrand, Zandstrand, Tuinmeubels, vaatwasser, Privé strand met woonboot schitterend zee uitzicht 4 slaapkamers 3 badkamers WIFI

Pets allowed on request
Dishwasher
SAT/TV
Parking space
BBQ
Details


© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46