Type of accommodation

More options

Ranzo in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Proef de beroemde olie en witte wijn van de stad Ranzo tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Ranzo

Ranzo

Imperia

Dit middeleeuws dorp van prehistorische oorsprong is erg aantrekkelijk om te bezoeken

Kom en ontdek de kleine straatjes en de historische muren van het dorp

Reistips

Reistips

Bekend om zijn superieure kwaliteit olie en voor de productie van witte Pigato wijn, heeft de stad een bewonderingswaardige artistieke nalatenschap en een monumentale kerk, de San Pantaleo, die aan de voet van het kasteel ligt. Het is oorspronkelijk vroeg-Romaans, wat gezien kan worden aan de elfde-eeuwse apsis, die wordt geflankeerd door een laatmiddeleeuwse apsis. De portiek van zwarte steen is versierd met vijftiende-eeuwse frescoÂ’s en het beeldhouwwerk in de portalen zijn van de Cenova school, die ook uit de vijftiende eeuw dateren. De frescoÂ’s zijn gemaakt door kunstenaars van de Ligurische school. Een mooie polyptiek uit 1544 met de Maagd Maria en Sint Jacobus en Fillipus kunt u bezichtigen in het Madonna delle Vigne sanctuarium, en in het Madonna della Misericordia kunt u een polyptiek van de Maagd Maria, toegeschreven aan Schiaffino, zien.

De San Bernardo parochiekerk en het bijbehorende oratorium domineren het gemeentelijke district Costa Becelega, dat op een top ligt onder de Monte Aquila. In de Nostra Signora dellÂ’Assunta kerk, gebouwd door de Benedictijnen in de elfde eeuw en gereconstrueerd in de baroktijd, kunt u frescoÂ’s bewonderen die de kleine vijftiende-eeuwse portiek versieren. Ranzo is een goede plek om slakken te proeven en om te gaan vissen in de Arroscia rivier. Pietro Guido en zijn zoon Giorgio, beiden goede schilders, werden geboren in Ranzo.

Geschiedenis

Geschiedenis

Deze stad was eigendom van de Del Carretto en Clavesana families tot de veertiende eeuw, toen Giovanni di Saluzzo, markies van Clavesana, een deel van zijn territorium verkocht aan Genua. Nu zijn er niet meer dan een paar ruïnes over van het indrukwekkende Clavesana kasteel, dat ooit Ranzo domineerde vanuit het westelijke hoogland.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Ranzo is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Het kleine dorp Degolla ligt op 2,5 kilometer afstand, Conio op 1,4 kilometer, Costa Bacelegu op 5,4 kilometer, Ponterotto op 1,7 kilometer, Fantinone op 2,7 kilometer, Canata op 1,2 kilometer en Costa Parroccia op 2,8 kilometer afstand. Neem de SS28 en rij voorbij Pontedassio en Cesio. Wanneer u in Muzio bent aangekomen, dan slaat u rechtsaf richting Ranzo.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46