Type of accommodation

More options

Ortovero in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Geniet van een rustige vakantie met uw familie in het kleine dorpje Ortovero in Ligurië, Italië. Proef hier de Ligurische specialiteiten en Ligurische lokale wijn.

Ortovero

Kirchen Spielplaetze

Ortovero

Savona

Een Romeins dorp met historische muren uit de middeleeuwen

Kom en bekijk de fascinerende ruïnes van het kasteel en het historische stadscentrum

Reistips

Reistips

Een van de attracties in de stad is de San Silvestro parochiekerk uit de middeleeuwen. De kerk heeft fascinerende decoraties uit de romaneske periode.

Het Santa Caterina oratorio d’Alessandria uit 1417 is een erg interessante plek om te bezoeken. Het interieur is gedecoreerd met verscheidene religieuze afbeeldingen.

De Rolandi Ricci Villa is gelegen in het centrum van Ortovero. Deze Genovese villa dateert uit de 17de eeuw en was oorspronkelijk eigendom van de Markies van Ortovero. Er staat een grote mooie magnoliaboom in de tuin en het is een van de grootste en hoogste bomen in heel Ligurië.

De ruïnes van het voormalige kasteel zijn ook erg goed onderhouden en kunnen worden bezocht. Zij laten de overblijfselen zien van een kasteelcomplex met een uitkijktoren. Zelfs de ruïnes van een verlaten dorp kunnen worden gezien op deze plaats.

Dankzij de prachtige locatie in de Arroscia vallei, zijn er veel mooie wandel- en fietspaden langs de rivier. De locatie van het dorp is ook erg ideaal voor watersport, aangezien de kust van Albenga maar op 12 kilometer afstand ligt. U kunt hier zwemmen, zeilen, duiken en vissen. Het strand van Alassio is bijzonder geschikt voor de kleinsten. Het ligt op maar 15 kilometer van Ortovero en dankzij het langzaam aflopende zandstrand kunt u zeker zijn van veel plezier terwijl u ontspant op het strand.

Als u een ochtendwandeling maakt door de straten van Ortovero dan komt u langs vele barretjes waar u van een kop koffie kunt genieten. Alles wat u maar kunt nodig hebben voor uw vakantie in een vakantiehuis, kunt u vinden in de twee supermarkten in het dorp. De lokale restaurants zijn een perfecte plek voor een fijne maaltijd en u kunt hier van Ligurische gerechten en lekkere wijnen genieten. U kunt de wijn ook in het dorp kopen of proeven tijdens het jaarlijkse wijnfestival dat altijd in augustus plaatsvindt.

Geschiedenis

Geschiedenis

Een fort werd in Ortovero gebouwd in de Romeinse tijd en tegelijkertijd ontstond een klein dorp. In de middeleeuwen, was het dorp samen met het kasteel een belangrijke basis voor de Markies van Clavesana, die deze locatie gebruikte om zijn controle uit te oefenen over de groeiende invloed van de naburige regio Albenga.

In de 13de eeuw werd het dorp uiteindelijk overgedragen aan Albenga, nadat zij wegen hadden aangelegd in het gebied. Ortovero werd daarna deel van de Republiek Genua, maar tijdens de Franse bezetting werd het deel van de Ligurische Republiek.

Van 1805 tot 1815 was Ortovero deel van het Eerste Franse Rijk en later werd het opgenomen in het koninkrijk Sardinië. Vanaf 1861 behoorde Ortovero tot het Italiaanse Rijk. Tussen 1973 en 2011 was Ortovero deel van de berggemeenschappen Ingauna en Ponente Savona.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Ortovero is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Ortovero, bijvoorbeeld Pogli (2,6 kilometer), Campi (5 kilometer) en Arnasco (8,7 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u de afslag vanaf de snelweg richting Albenga en dan slaat u rechtsaf voor de SS453. Rij voorbij Coasco en dan komt u in Ortovero.

© 2000 - 2023 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46