Type of accommodation

More options

San Bernardo in Italië | Proince van Savona, Ligurië

Bezoek het kleine dorp San Bernardo en geniet van een rustige vakantie tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

San Bernardo

San Bernardo

San Bernardo

Savona

Dit is een pre-Romeins dorp met middeleeuwse muren

Dit kleine dorp ligt te midden van kalkstenen rotsen

Reistips

Reistips

Er is een klein parochiekerk in het midden van San Bernardo. Naast het oratorium van St Franciscus van Assisi, dat in 1680 werd gebouwd achter de parochiekerk, is er ook een kleine kapel uit 1732 in San Bernardo.

Het oorlogsmonument op het kerkhof is ook een bezienswaardigheid.

Voor natuurliefhebbers zijn de zuidelijke hellingen van Monte Bonomo erg interessant.

In de kalkstenen rotsen zijn talloze kleine grotten te vinden. U kunt ook geweldig van de natuurlijke schoonheid van San Bernardo genieten op de (berg)wandelpaden.

Geschiedenis

Geschiedenis

San Bernardo werd eeuwen geleden gebouwd door een Ligurische stam. In 643 waren er een aantal veldslagen met de Longobarden die het gebied plunderden en aanvielen. San Bernardo werd toen opgenomen in de Republiek Genua, maar het behield een zekere mate van autonomie.

De inwoners van San Bernardo leden onder armoede en zij waren veelal boeren, houtkappers en veehoeders. Landbouwgrond was schaars vanwege de dichte bebossing in het gebied. Het was pas in de 19de eeuw dat delen van het bos werden gekapt en daarmee werden nieuwe landbouwgebieden gecreëerd. Wijnranken werden ook op deze ontboste velden verbouwd.

De mensen leefden voornamelijk van hout en koolmijnen totdat de mijnen werden gesloten aan het einde van de 19de eeuw. San Bernardo zelf raakte betrokken in oorlogen aan het begin van de 18de eeuw met het naburige dorp Pontinevra, en veel mensen kwamen om het leven. Het gebied werd verwoest tijdens de Franse bezetting. Het dorp leed onder epidemieën zoals pokken en cholera. In 1861 werd San Bernardo deel van het Italiaanse Rijk.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

San Bernardo is een dorp in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van San Bernardo liggen verschillende andere dorpen zoals Santuario (1,5 kilometer), Ciatti (5,1 kilometer) en Maggeni (5,6 kilometer). Vanuit de richting Genua neemt u de E80 in Savona en dan volgt u de SS1 richting Savona totdat u aan de linkerkant Via Vittime di Brescia ziet. Sla linksaf en volg deze weg tot u bij Via Ricci komt en hier weer linksaf slaat. Via Ricci brengt u naar Via Santuario en dan kunt u deze weg volgen tot aan San Bernardo.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46