Type of accommodation

More options

Cosio di Arroscia in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Bezoek de kleine stad Conio tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Cosio di Arroscia

Cosio di Arroscia

Cosio di Arroscia

Imperia

Een dorp in de Ligurische Alpen dat dateert uit de pre-Romeinse tijd

Kom en bezoek de vele adembenemende natuurconservatiegebieden in de regio

Reistips

Reistips

De overheidsinstantie voor de Schone Kunsten en Monumenten heeft bijgedragen aan veel initiatieven voor de restauratie van oude huizen en van het gebied in het algemeen. Van bijzonder belang is de restauratie van het oratorium van Nostra Signora Assunta, een nationaal monument en de originele middeleeuwse stadskern rondom waar de stad zich ontwikkelde. De klokkentoren van het oratorium, met de veertiende-eeuwse stenen verticale raamstijlen en kleine marmeren zuilen, steekt boven de daken uit. Het gebouw dat werd uitgebreid in de late barokperiode, maakt nu deel uit van het stadhuis.

Cosio is niet alleen populair voor vissen en jagen, maar is ook een favoriete plek voor zondagse tochtjes vanwege de frisse berglucht, het heerlijke eten (‘pizzoccheri’ is een specialiteit en ravioli met kruiden en aardappelen) en de vele mogelijkheden voor excursies. Er zijn veel interessante bezienswaardigheden zoals het fort op de Monte Esce, de Cornarena grotto en Colletta in het platteland van Cosio.

Geschiedenis

Geschiedenis

Dit is een klein stadje aan de rand van Piemonte gedomineerd door de Maritieme Alpen. Het was een ‘castrum’ in Romeinse tijden en was genaamd ‘Castellania Cuxii’ in de Middeleeuwen, waaraan het zijn naam te danken heeft. Tijdens het verval van het Westerse Rijk, had Castrum Cuxii een vestigingstoren, nu de klokkentoren van het oratorium. Het was eigendom van de Clavesana familie en daarna viel het onder Genua van 1274 tot aan het tijdperk van Napoleon.

Het compacte stadje heeft twee gezichten, aan de ene kant is er het doolhof van donkere steegjes en tunnels en aan de andere kant zijn er de laag gelegen zonovergoten huisjes, met balkons die zo dicht bij elkaar liggen dat ze elkaar bijna raken en de karakteristieke leien daken. Cosio is niet beïnvloed door de grote explosie in bouwactiviteiten, maar het heeft wel het effect gevoeld van ontvolking.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Cosio is een van de dorpen in de provincie Imperia gelegen in de regio Ligurië. Het kleine dorpje Cosio di Arroscia ligt op 4,9 kilometer afstand van Mendatica, 7,6 kilometer van Montegrosso Pian Latte, 9,8 kilometer van Ponti en 4,1 kilometer van Colle di Nava. Volg de SS28 richting Torino, rij dan richting Pontedassio, Chiusanico en Muzio. Nadat u voorbij Case Rosse komt, slaat u rechtsaf richting Cosio di Arroscia.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46