Bonassola

La Spezia

Dit is een klein middeleeuws dorp aan zee

De verscheidenheid aan mooie wandelpaden biedt een uniek uitzicht over de zee en de bergen

Het idyllische dorp Bonassola is gelegen aan de Ligurische kust vlakbij Levanto in de provincie La Spezia. De artistieke stad heeft een mooie baai, omgeven door steile kliffen. Het schone en brede zandstrand en het kristalheldere water maakt de plaats een favoriete bestemming voor zwemmers en snorkelaars. De kleine oude stad met de smalle straatjes trekt bezoekers aan met hun kleine winkeltjes en café’s. Rust en originaliteit maken van Bonassola een plaats met een positieve en fijne atmosfeer.

Toeristen brengen hier hun vakantie door tussen de zee en de bergen in een uniek landschap met een gevarieerde begroeiing. Wandel- en fietspaden lopen door de hele regio en maken de natuurlijke omgeving in Ligurië toegankelijk voor iedere bezoeker. De Pista Ciclabile route met een lengte van 26 kilometer tussen San Lorenzo al Mare en Ospedaletti zorgt voor een mooie fietstocht. De makkelijke wandeling van Levanto naar Bonassola (1 uur) langs de eeuwenoude Romeinse weg met prachtige uitzichten over de kust en de zee is ook erg aan te bevelen. De wandeling van Framura, door het eenzame rots- en boslandschap naar Bonassola (2 uur) is ook aan te bevelen.

Een bijzonder hoogtepunt in het dorp is de Madonna della Punta kerk, op klif van het Westelijke schiereiland. U kun vanuit hier een adembenemend uitzicht hebben over het hele gebied van Punta Mesco tot aan Portofino. Daarnaast is de Santa Caterina parochiekerk uit de 16de eeuw ook zeker de moeite van een bezoek waard. De mooie gevel en de klokkentoren met gekleurd marmer maken van de kerk een indrukwekkend exemplaar. De Arduino Toren en de overblijfselen van het fort dat werd gebouwd als verdediging tegen de piraten, laten ook de toeristen terug in de tijd reizen in de geschiedenis van Bonassola. De locatie is ideaal voor een vakantie in een vakantiehuis.

Bonassola werd gesticht in de middeleeuwen. Inwoners van het dorp leefden voornamelijk van de visserij en landbouw. Handel kon ook worden gedaan via de kleine haven en Bonassola exporteerde voornamelijk olijfolie, kastanjes en wijn. Bonassola werd deel van de Republiek Genua. Er waren een aantal plunderingen in 1560 door piraten en veel inwoners werden gevangengenomen.

De economie kwam tot bloei vooral dankzij de wijnbouw, en de verbouwing van citroenen, moerbeien en vijgen. Oliemolens werden ook gebouwd in het gebied rond Bonassola. Schepen brachten een groei in de populatie en de economie kwam tot bloei.

De economie had te lijden onder de Franse bezetting en Bonassola werd deel van het Eerste Franse Rijk in 1805. In 1832 werd er per ongeluk marmer ontdekt tijdens de aanleg van een weg. Sindsdien begon de economie weer tot bloei te komen en steengroeves met arbeiders kwamen naar Bonassola. Bonassola werd deel van het Italiaanse Rijk in 1861.

Bonassola werd verbonden met het spoorwegnetwerk in 1872. De economie in Bonassola stortte in, in de 20ste eeuw. Tijdens de Eerste Wereldoorlog, zonk een vrachtschip voor de kust van Bonassola. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Bonassola bezet door Amerikaanse soldaten die het als hun basis wilden gebruiken om de spoorwegtunnel op te blazen.

Het spoorwegnetwerk werd hersteld en uitgebreid na de Tweede Wereldoorlog.

Bonassola is een stad in de provincie La Spezia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Bonassola zoals Costella (1,6 kilometer), San Giorgio (5,9 kilometer) en Scernio (2,6 kilometer). Neem vanuit de richting Genua vanaf de snelweg de afslag voor Deiva Marina en volg de SP40 tot aan de SP41 en daarna de SP42 tot aan Bonassola.meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Bonassola

Stranden in La Spezia > Bonassola

Bagni San Giorgio

Stranden in La Spezia > Bonassola


Email: info@bagnisangiorgio.it

Telefoonnummer: +39 0187 814291

Adres: Via Nuova S. Giorgio

Website:

> Stranden Bagni San Giorgio

boottochten in La Spezia > Bonassola

Levanto Bonassola Boat miniexcursions

boottochten in La Spezia > Bonassola


Email: rosadeiventi.levanto@alice.it

Telefoonnummer: (+39) 335 6089277

Website:

> boottochten Levanto Bonassola Boat miniexcursions

Restaurants in La Spezia > Bonassola

Antica Guetta

Restaurants in La Spezia > Bonassola


Telefoonnummer: +39187813797

Adres: Via Nuova S. Giorgio

> Restaurants Antica Guetta

Wijnboeren in La Spezia > Bonassola

Azienda Agricola Valdiscalve

Wijnboeren in La Spezia > Bonassola


Email: info@vermenting.com

Telefoonnummer: +39 320 264 9554

Adres: S.P. 42 ? localit? Reggimonti

> Wijnboeren Azienda Agricola Valdiscalve

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01