Type of accommodation

More options

Zuccarello in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Bezoek de schitterende stad Zuccarello in Ligurië, Italië en ontdek het oude centrum met galerijen en lokale restaurants.

Zuccarello

- Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus

Zuccarello

Savona

Zuccarello is een middeleeuws bergdorp met historische gebouwen

De stad was vele malen de locatie voor verschillende disputen en oorlogen

Reistips

Reistips

De San Bartolomeo kerk in het centrum van Zuccarello is de moeite van een bezoek waard. Deze kerk werd gebouwd in de 13de eeuw samen met het dorp. Zelf het oratorium van Santa Maria Nascente e San Carlo is de moeite van een bezoek waard. Het ligt in het centrum van Zuccarello en werd tussen de 17de en de 18de eeuw gebouwd.

De Santa Antonio kapel huisvest waardevolle fresco’s uit de late middeleeuwen. Net zo interessant is het Palazzo Marchionale, waar ook verschillende fresco’s te vinden zijn. In 1459 was er hier een bijeenkomst van historisch belang tussen de vertegenwoordigers van de Republiek Genua en de Markies Del Caretto van Finale.

Het Zuccarello kasteel is ook fascinerend. Het werd gebouwd in de 13de eeuw en werd meerdere malen gerestaureerd. Het werd bezet door de Franse troepen in de laat 18de eeuw. U kunt tegenwoordig de kasteelruïnes bezichtigen. U kunt hier fijne wandelingen maken langs de middeleeuwse straatjes en er tijd doorbrengen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Het middeleeuwse dorp Zuccarello werd gebouwd in 1248. Door zijn strategisch gunstige ligging was Zuccarello erg in trek en werd er door verschillende adellijke families om gevochten in de middeleeuwen.

In 1326 was de helft van het gebied rond Zuccarello in het bezit van de Del Caretto familie en de andere helft werd aan de Markies van Clavesana gegeven. In 1397 werd Zuccarello de zetel van de Markies Carlo I Del Caretto.

Zuccarello werd deel van de Republiek Genua in 1567 en in 1624 kwam het uiteindelijk in handen van Genua, toen Markies Ottavio Del Caretto, Zuccarello aan Genua verkocht. De verkoop van Zuccarello aan Genua leidde tot een aantal conflicten tussen de Republiek Genua en het naburige Hertogdom van Savooie, en dit leidde tot de zogenaamde Zoutoorlog in 1625.

Na een lange juridische strijd kwam Zuccarello uiteindelijk in het bezit van Genua. Tijdens de Napoleontische oorlogen was Zuccarello de basis voor de Franse troepen in de slag om Loana in 1795.

Zuccarello werd deel van de Ligurische Republiek in 1797 en daarna werd het ingelijfd bij het eerste Franse Rijk in 1895. Vanaf 1861 was Zuccarello deel van het Italiaanse Rijk. Van 1973 tot 2011 was Zuccarello deel van de berggemeenschappen Ingauna en Ponente Savona.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Zuccarello is een dorp in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van Zuccarello liggen verschillende andere dorpen zoals Vecersio (8,6 kilometer), Vesallo (10,5 kilometer) en Colletta (9,1 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag voor Albenga. Sla linksaf voor de SP582 en na Teciallo en Coscente komt u in Zuccarello.

© 2000 - 2023 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46