Type of accommodation

More options

Mioglia in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Geniet van een rustige en vredige vakantie in het Ligurische achterland in de stad Mioglia in Ligurië, Italië.

Mioglia

Mioglia

Mioglia

Savona

Een rustig en vredig middeleeuws dorp

Bezienswaardigheden hier zijn de kerk uit de 17de eeuw en het kasteel uit de 13de eeuw dat bijna helemaal werd verwoest

Reistips

Reistips

De St Andreus de Apostel parochiekerk werd in Barokke stijl gebouwd tussen 1650 en 1750 en is de moeite van een bezoek waard. Het heeft een oude poort uit 1701 en een erg waardevol altaar.

Het Palazzo Scarampi werd gebouwd door Scarampi in 1687 tijdens het bestuur van de Asti familie en is ook een interessante plek om te bezoeken.

Het kasteel van Mioglia is nog een ander indrukwekkend spektakel. Het werd gebouwd in de 13de eeuw op een strategisch gunstige locatie in een van de straten in de plaats, maar het werd verwoest door het Spaanse leger in de 17de eeuw. U kunt de overblijfselen van de muren zien.

U kunt het festival bezoeken dat toegewijd is aan bonen en worst op 1 mei. Tijdens het festival zult u culinaire specialiteiten zoals bonen, salami en andere lokale producten kunnen proeven.

Vakantiegangers die een rustige en ontspannen plaats zoeken, zullen vinden dat Mioglia gewoon de juiste plek is.

Geschiedenis

Geschiedenis

Mioglia werd gevormd in de 10de eeuw AD toen Keizer Otto I van Saksen het dorp met geweld veroverde. Het werd in 1091 aan Bonifatius gegeven en in het midden van de 12de eeuw werd het eigendom van de Markies Del Bosco. Mioglia werd opgenomen in de Republiek Genua in 1223.

Er waren in de 16de en 17de eeuw een aantal disputen tussen de meest belangrijke families in Mioglia en de toenmalige heerser Asti van Scarampi die eindigden in een rebellie. Mioglia werd deel van het koninkrijk Sardinië in 1738 en dat betekende het einde van de familietwist.

Met de eerste militaire strijd van Napoleon Bonaparte, werd het gebied rond Moglia deel van de Ligurische Republiek. In 1805 werd Mioglia ingelijfd bij het Eerste Franse Rijk en in 1861 ging het over naar het Italiaanse Rijk. Van 1973 tot 2011 was Mioglia deel van de berggemeenschap Giovo.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Mioglia is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn een aantal andere dorpen in de buurt van Mioglia bijvoorbeeld Dogli (1,3 kilometer), Fidelini (850 meter) en Casone (2,5 kilometer). Vanuit de richting Genua op de E80, neemt u de afslag richting Albisola, dan volgt u de SP334 totdat u bij de SP50 komt die vlak na Santa Giustina afsplitst naar links. Volg de SP50 tot aan Mioglia.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46