Type of accommodation

More options

Sarzana in Italië | Provincie La Spezia, Ligurië

Bezoek historische monumenten in de stad Sarzana in Ligurië, Italië, zoals de twee kastelen en de verscheidene Palazzo.

Sarzana

Sarzana

Sarzana

La Spezia

Een stad met twee forten

Bezoekers aan de Magra rivier zullen middeleeuwse straatjes en antiekmarkten vinden

Reistips

Reistips

Gastronomische delicatessen uit de regio waren altijd al gebaseerd op de Ligurische en Lunigianesi keuken, waaronder bijvoorbeeld Ravioli, ‘Tagiarin’, Testaroli, Scarpazza (groentecake), Zucchini alberello di Sarzana, Spungata (gebak van bladerdeeg met fruit en jam) en een aantal witte wijnen zoals Vermentino.

Fortezza Castruccio Castracani – gebouwd door onder andere Matteo Civitali

In het centrum ligt Firmafede, en ook een fort genaamd Citadella

De Santa Maria Assunta kathedraal uit 1474 met de gotische portiek gemaakt uit wit marmer

Behalve een aantal kerken, heeft Sarzana ook vele Palazzi, zoals het Neri Palazzo of het Magni-Griffi Palazzo. Niet ver van hier ligt Villa Ollandini, dan aan de Genovese familie Ollandini toebehoorde. Een indrukwekkend gedeelte is zelfs vandaag de dag een van de mooiste plekken.

Het oude Piazza Calcandola (tegenwoordig Piazza Matteotti) is beslist het hart van het historische centrum van Sarzana.

De antiekmarkt, ‘Soffitta Nella Strada’, vindt in de zomer plaats in de straten van de oude stad

Festival della Mente: van eind augustus/begin september in het Firmfede kasteel

Het eerste Europese festival gewijd aan creativiteit: het brengt Italiaanse en internationale persoonlijkheden samen die kunst, literatuur, wetenschap en showbiz vertegenwoordigen

Internationale bijeenkomst van Akoestische Gitaarspelers: concerten en shows in mei in het Firmafede fort

‘Premio Spiros Arghiris – een prijsuitreiking voor de nieuwe generatie van operazangers vanuit de hele wereld vindt plaats in juni.

‘Boeken voor onderweg’: met kraampjes voor de verkoop van boeken, terwijl de beroemdste Italiaanse en internationale literaire artiesten hun werk presenteren en bespreken.

Nationale Antiek Show: vindt plaats in het Firmatede fort in augustus en u vindt hier de beste Italiaanse antiekhandelaren.

‘Trespassing’ muziekfestival in juli

‘Open Art’: een tentoonstelling in juli van geïmproviseerde, spontane kunst 

Geschiedenis

Geschiedenis

Door de locatie, is de stad een belangrijk punt voor de regio’s in Ligurië, Toscane en Emilia Romagna. Het was altijd erg belangrijk voor de landbouw en het was van commercieel en strategisch belang in de middeleeuwen, het diocese hoofdkwartier en het gerechtshof waren hier gevestigd.

De naam Sarzana wordt voor het eerst gezien op een certificaat van Keizer Otto I, gedateerd 963. In die tijd was het waarschijnlijk een klein dorpje, dat gesticht werd om de straten langs de vallei te overzien. Het Sarzanello fort ligt op deze plek.

Gebaseerd op archeologische vondsten, in het bijzonder een aantal stenen beelden, die een populaire kunstvorm waren Lunigiana, kan worden geconcludeerd dat er op deze plaats al nederzettingen waren in de Neolithische tijd.

Sarzana maakt deel uit van de provincie La Spezia sinds 1923 en dat is waar de hoofdkantoren van de bank, de diocese en het gerechtshof naar toe werden verhuisd in 1929. De naam is waarschijnlijk afgeleid van ‘Sergiana’, het Romeinse vrouwelijke woord voor Sergius dat de militaire naam is van het kasteel uit de tijd van de verovering van het Luni gebied.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Sarzana ligt op 15 kilometer ten westen van La Spezia, aan de Magra rivier en u kunt er komen via de A12 snelweg of de SS1 Via Aurelia en via de SS62 wanneer u uit de richting van Cisa komt. De middeleeuwse straatjes die de stad verbinden met de nabijgelegen stadjes bestaan nog steeds. De SP22 ‘Via Alta’ gaat de heuvel op tot Fosdinovo en van daaruit heeft u een panoramisch uitzicht over de Magra Vallei. De SP21 gaat naar Marinella.

Sarzana ligt op de spoorliijn van Pisa via La Spezia richting Genua.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46