Type of accommodation

More options

Ellera in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Spendeer uw vakantie in het smalle dorp van Ellera in Ligurië, Italië en geniet van uw middag langs de rivier en proef daar de Ligurische specialiteiten in één van de erg goede restaurants.

Ellera

- Appartementhaus - Appartementhaus

Ellera

Savona

Ellera groeide in de vroege middeleeuwen direct aan de rivier

Een historisch dorp met oude kerken en keramiekfestivals

Reistips

Reistips

De kerken van St Bartholomaus, die werden gebouwd in 1628 net buiten het dorp Ellera, direct op de oevers van de rivier. Binnen in deze kerken zijn kustwerken te vinden uit de 18de eeuw, en er is ook de Santa Maria Magdalena kerk op een rots net voor het dorp. De kerk staat op de oude ruïnes van een oude kapel.

Een kunstfestival wordt ook gehouden in het dorp. Tijdens dit festival worden keramieken borden artistiek versierd en tentoongesteld in een soort van buiten kunstgalerie.

Geschiedenis

Geschiedenis

Het dorp stamt uit de vroege middeleeuwen. Door de nabijheid van Albisola en de gunstige ligging op de oevers van de Rivier Sansobbia, werd het dorp beschouwd als een toevluchtsoord om bescherming te zoeken tegen de Saracenen.

Het historische centrum van de stad en de huizen in het omringende gebied dateren uit de 16de eeuw, toen de boeren hun nederzetting uitbreiden naar de omringende heuvels. Hieronder waren verschillende watermolens die water uit de rivier gebruikten om granen te malen en olijven te persen. Er werden belangrijke Napoleontische veldslagen gevochten in de heuvel rond Ellera in die tijd.

Het Napoleontische leger en het Oostenrijkse leger vochten een veldslag op de plaats waar Monte San Giorgi, een van de hoogste bergen in de regio eindigt. Van 1803 tot 1929 was Ellera een onafhankelijke gemeente, maar het ging later samen met Albisola.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Ellera is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Ellera, zoals Corona (10 kilometer), Magrania (2,1 kilometer) en Stella (6,4 kilometer). Neem vanaf de snelweg de afslag voor Albisola en volg de SP2 tot aan Ellera.

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46