Type of accommodation

More options

Pieve di Teco in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Geniet van wandelingen en middagen langs de Giara di Rezzo en de Arroscia rivier vlakbij Pieve di Teco in Ligurië, Italië.

Pieve di Teco

Pieve di Teco

Pieve di Teco

Imperia

Dit dorp heeft typische middeleeuwse stenen huisjes omringd met olijfgroeves en wijngaarden

Maak een wandeling door de smalle straatjes in het dorp of wandel door de olijfgroeves en wijngaarden en geniet van het groen in de bergen

Reistips

Reistips

Het Salvini theater in Pieve di Teco is het kleinste en waarschijnlijk omdat het zo klein is, het mooiste en meest charmante theater in Italië. Met een oppervlak van 43m2 en een capaciteit voor 90 bezoekers in de zaal en 16 mensen in de houten gallerij, moet u dit theater gelegen in het achterland van Imperia zeker bezoeken.

In het gebied rond Pieve di Teco zijn paden te vinden voor bergwandelen en fietsen zodat iedere toerist op ontdekkingstocht kan gaan in Ligurië’s groene omgeving. U kunt de diversiteit van de vegetatie in Ligurië zien langs een acht kilometer lang bergwandelpad naar Rezzo via Lavina. Deze regio staat erg bekend om zijn groene olijfgroeves en het bergachtige landschap, dat een bron is voor veel plezier zelfs met de mountainbike. Na ongeveer 35 kilometer met de auto vanuit Pieve di Teco, komt u in Imperia en dat brengt u aan de Ligurische kust. Imperia heeft veel winkelmogelijkheden te bieden en verrast bezoekers met een uitgebreid aanbod voor vrijetijdsbestedingen. Daarnaast kunt u hier mooie kiezel- en zandstranden vinden en levendige promenades.

U kunt hier in Pieve di Teco het typische Italiaanse leven aan u voorbij laten gaan in de straten van het oude stadsdistrict, met een paar winkels en vrolijke inwoners. Er is geen andere plek waar de winkels en andere ondernemingen meer authentiek zijn dan in Pieve di Teco. U kunt hier alle typische specialiteiten vinden, van wijn tot kazen en olijfolie. Het gebied rond Pieve di Teco is beroemd om zijn bijzonder goede kazen die voor een deel kunnen worden gekocht in de winkels. Als een toerist, kunt u in het stadje alles wat u maar dagelijks nodig kunt hebben, vinden: restaurants (zoals Pizzeria ristorante il Maniscalco), bars, bakkerijen, snoepwinkels, benzinestations en zelfs een kleine doe-het-zelf winkel. Er is een wekelijke markt op dinsdag en voor wie altijd op een koopje uit is, kan de antiekmarkt bezoeken die op iedere laatste zondag van de maanden wordt gehouden.

Geschiedenis

Geschiedenis

De naam van deze stad, die gelegen is waar de Giara di Rezzo en de Arroscia rivieren samenvloeien, is samengesteld uit ‘PlebsÂ’ (gemeenschap, een kerk waarvan andere plattelandskerken afhankelijk zijn) en ‘TheicosÂ’ (een oude Keltische godheid). Gesticht op een plek waar veel zoutroutes tussen Ligurië en Piemonte elkaar kruisen, werd deze parochie het centrum van het feodale bestuur van de vallei. Toen het in de handen van Genua viel in 1385, was het een buitenpost voor de verdediging tegen de Savoyes.

Het kasteel en de stad, die de leien portalen en de Gotische portieken langs de oude marktstraat heeft behouden, dateren uit 1232. De vijftiende-eeuwse Santa Maria della Ripa kerk, met een Gotische klokkentoren en portaal, was ooit de parochiekerk. De grandioze collegiale San Giovanni Battista kerk, die werd ontworpen door Gaetano Canone en werd gebouwd vroeg in de negentiende eeuw, heeft een aantal kostbare werken, inclusief beeldhouwwerken van de Maragliano school en schilderijen van Giulio Benso en Domenico Piola. Twee werken van Maragliano kunnen ook bezichtigd worden in het oratorium van Santi Giovanni Battista e Sebastiano (1234).

Boven het zeventiende-eeuwse San Francesco klooster, dat uitkijkt over de stad, kunt u een bos vinden ‘Bosco dei Cappuccini’ genaamd, waar u een aantal eeuwenoude bomen kunt zien. Het vroegere Augustijner klooster is gelegen aan het begin van de weg naar Colle di Nava op de plaats waar een oud kasteel werd verwoest in 1625 tijdens het conflict tussen Genua en de Savoyes. Het klooster wordt nu gebruikt als een stadstheater.

Van het herenhuis is niet meer over dan een zestiende-eeuws zwarte steen bas-reliëf. De stad is een vertrekpunt voor vele excursies die langs de oude wegen door de bergpassen naar de nabijgelegen Pennavaira en Tanara valleien en de hoger gelegen weilanden voeren. De belangrijkste lokale producten zijn de olijfolie van superieure kwaliteit en de Ormeasco wijn. Het traditionele ambacht van schoenmaker is langzaam aan het verdwijnen.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Pieve di Teco is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Pieve di Teco, bijvoorbeeld: Vessalico (4,5 kilometer), Cenova (8,6 kilometer) en Rezzo (8,1 kilometer). Neem vanaf de snelweg de afslag richting Imperia Est en sla rechtsaf voor de SS28. Rij voorbij Chiusanico en Cesio en daarna komt u in Pieve di Teco.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46