Type of accommodation

More options

Ventimiglia in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

De stad Ventimiglia is welbekend voor zijn evenementen zoals de "Battle of Flowers" en de middeleeuwse parade's. Geniet van uw vakantie in deze schitterende stad in Ligurië, Italië.

Ventimiglia

Een mooie promenade van Ventimiglia Uitzicht vanaf een mooie vakantiebestemming Ventimiglia Een park met palmbomen in het centrum van Ventimiglia Mooie huizen in Ventimiglia, Ligurië Huizen in Ventimiglia Een oude kerk in Ventimiglia Strand in Ventimiglia Een middeleeuwse straat in Ventimiglia

Ventimiglia

Imperia

Een Romeins dorp met een middeleeuws kasteel

Variëteit is aan de orde van de dag in Ventimiglia

Reistips

Reistips

Het voormalige Stadstheater huisvest de Aprosiana bibliotheek, de oudste in Ligurië. Het werd in 1649 gesticht door broeder Aprosio en het heeft een aantal zeldzame boeken en oude manuscripten in zijn collectie. In 1867, besloot Sir Thomas Hanbury om een tuin aan te leggen met allerlei soorten exotische planten in het Mortola district. De tuinen van Villa Hanbury zijn nu wereldwijd beroemd en hebben de grootste collectie exotische planten in Italië. Van nog groter internationaal belang zijn de Balzi Rossi grotten, waar tijdens opgravingen voorwerpen zijn gevonden van 240 000 jaar geleden. Deze kunnen worden bewonderd in het museum.

Forte San Paolo, Castel d’Appio, de Canarde poort (gesneden in een twaalfde-eeuwse toren) en het landelijk gelegen dorpje Torri zijn heel charmante bestemmingen voor wie wandelingen wil maken buiten de stad. Er zijn ook een groot aantal historische evenementen: de Strijd van de Bloemen, met een processie met karren met bloemen die naar het publiek worden gegooid, de middeleeuwse parade met tamboerijnen en vlaggen, het Ludum Balistre (een kruisboog tournooi) en de San Secondo regatta. Het festival dat gewijd is aan de specialiteit ‘castagnole’, is ook de moeite waard. Naast zoete specialiteiten, zijn er ook andere lokale gerechten zoals een ongewone vis en pesto taart die het beste samen met een Rossesse di Latte wijn wordt gegeten.

Geschiedenis

Geschiedenis

De hoofdstad van de Intemeli Liguriërs is altijd al een belangrijk centrum geweest in het westelijke gedeelte van de regio. Het was een Romeins ‘municipiumÂ’, de zetel van een oude diocese, de woonplaats van de Ventimiglia aristocratie en de ‘Magnifica Comunità onder heerschappij van Genua. Nu is de stad gelegen op de grens tussen Ligurië en Frankrijk en is verdeeld in twee districten door de Roja rivier: de middeleeuwse kern op de Cavo heuvel en het moderne gedeelte op de vlakte.

In het hart van het oude gedeelte, dat kan worden bereikt via de Colla weg, kunt u het kasteel, het Canonichesse klooster, het paleis van de bischop, het publieke paleis en naast de doopkapel de Santa Maria Assunta kathedraal, een kerk die werd gebouwd tussen de elfde en twaalfde eeuw, bewonderen.

Een aardbeving in 1564 verwoeste de 1000 jaar oude San Michele kerk, waarvan alleen de apsis en de crypte met interessante Romaanse elementen, over zijn gebleven. Bij het Forte Annunziata, houdt het Girolamo Rossi museum tentoonstellingen van de opgravingen van de Romeinse stad Albintimilium, waaronder glaswerk en herdenkingsstenen die dateren van de eerste tot de zevende eeuw AD en een aantal beelden uit de Imperiale periode.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

De stad Ventimiglia behoort tot de gemeentes Grimaldi, Latte en Mortola en is een van de steden in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere kleine dorpen rond Ventimiglia bijvoorbeeld: Bordighera (14,1 kilometer), Latte (4,1 kilometer) en Camporosso (5,3 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u de afslag richting Ventimiglia en dan volgt u de E80.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46