Type of accommodation

More options

Stellanello in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Het kleine dorp Stellanello is een ideaale plaats voor een rustige en vredige vakantie in Ligurië, Italië.

Stellanello

- Appartementhaus - Appartementhaus

Stellanello

Savona

Dit is een middeleeuwse stad omringd door olijfgroeves

Het is een natuurlijke stad met oude kerken vlakbij de kust

Reistips

Reistips

U kunt ook een aantal interessante kerken vinden in Stellanello. Bijvoorbeeld de San Gregorio parochiekerk uit het jaar 1568 en deze kerk is gelegen in het gelijknamige stadsdeel. Het heeft een preekstoel uit de vroege 17de eeuw en twee waardevolle standbeelden. Zelfs de San Lorenzo Martire parochiekerk uit 1448 is de moeite van een bezoek waard.

De Santi Vincenzo e Anastasio Martire parochiekerk werd gebouwd in de 18de eeuw. Het huisvest waardevolle fresco’s en decoraties. Ook het veelkleurige barokke marmeren altaar en de kansel van walnoothout zijn erg indrukwekkend. Het Laureri huis, uit de 16de eeuw, ook wel ‘Het Paleis’ genoemd, ligt in San Lorenzo. Het is nog steeds in bezit van de Laureri familie zelfs tegenwoordig.

Het landschap rond het gebied is grotendeels heuvelachtig, omringd door olijfgroeves en nog steeds erg onbedorven. Stellanello is daarom de perfecte plaats voor vakantiegangers die helemaal weg willen zijn van alle dagelijkse stress. Niettemin is dit heuvelachtige dorp ook erg geschikt als uitgangspunt voor excursies naar de zee. Naar Alassio aan de zee is ongeveer 18 kilometer. De wandelpaden zijn ook erg fijn om te wandelen in de frisse lucht.

Geschiedenis

Geschiedenis

Stellanello werd voor het eerst genoemd in geschriften in 1170, toen Stellanello in het bezit kwam van de Markies van Clavesana. Deze bouwde een kasteel in de plaats San Gregorio en de ruïnes zijn tegenwoordig nog steeds te zien.

In de 12de eeuw kwam Stellanello eerst in het bezit van de Del Caretto familie en in de 13de eeuw kwam het in handen van de Doria familie. Rond 1252 werd Stellanello deel van de Republiek Genua, die in 1305 besloot om Stellanello een belangrijk centrum te maken voor justitie en bestuur.

In de 17de eeuw werd Stellanello een leengoed van de Spaanse Habsburger familie. In 1738 werd Stellanello overgedragen aan het koninkrijk Sardinië, daarna werd het opgenomen in het Italiaanse Rijk en in 1927 kwam het onder de provincie Savona te vallen. Van 1973 tot 2008 was Stellanello deel van de Ingauna berggemeenschap.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Het kleine plaatsje Stellanello ligt op ongeveer 71 kilometer van Savona. U zult verschillende andere plaatsen vinden in de buurt van Stellanello, zoals Caio (3,6 kilometer), Armati (2 kilometer) en Testico (8,2 kilometer). Als u vanuit de richting Genua komt, neemt u de afslag vanaf de snelweg richting Andora en volgt u de SP13 aan de rechterkant. Rij voorbij Pian Rosso en Bossaneto tot aan Stellanello.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46