Type of accommodation

More options

Portovenere in Italië | Provincie La Spezia, Ligurië

Maak een boot trip en een wandeling door de stad Portovenere en zijn smalle schitterende straten tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Portovenere

Mening van kleurrijke huizen en een haven in Portovenere Kleurrijke huizen van Portovenere Chiesa di San Pietro in Portovenere Een romantische straat in Portovenere, Ligurië Grotta Byron in Portovenere, Ligurië De prachtige haven van Portovenere

Portovenere

La Spezia

Dit is een pittoreske kustplaats met een mooi oud stadscentrum

Het indrukwekkende fort torent uit boven de stad. U heeft vanuit hier een prachtig uitzicht over de kust en de zee

Reistips

Reistips

De mooie kustplaats Portovenere is gelegen op ongeveer 12 kilometer aan de rand van een schiereiland dat grenst aan de Baai van La Spezia in het westen. De kleine stad behoort tot de regio Ligurië en is een van de mooiste plaatsen aan de westkust van Italië.

Portovenere kan worden vertaald als de Haven van Venus. De huizen werden gebouwd met de voorgevels richting de zee. U kunt uitzicht hebben tot aan de dorpen van Cinque Terre.

Portovenere is een ideale vakantiebestemming voor een vakantie in een vakantiehuis. Naast een mooie stad die gekenmerkt wordt door z’n vele veelkleurige huizen, is er ook een groot aantal activiteiten en attracties.

De San Pietro kerk bijvoorbeeld ligt direct aan de kust en werd gebouwd in het typische Ligurische zwart-witte patroon. Op het Isola del Tino ligt een vuurtoren en de ruïnes van de Abdij San Venerio uit de 11de eeuw. Dit kan echter alleen op 13 september worden bezocht of op de daaropvolgende zondag, wanneer het feest van de Heilige Venerio wordt gevierd. Een bootexcursie kan een fijne belevenis zijn voor de hele familie.

De beroemde Engelse dichter, Lord Byron, ging graag zwemmen in Portovenere. Het was om deze reden dat de Grotta Byron naar hem werd vernoemd. De jaarlijkse zwemcompetitie met Lerici vindt hier ieder jaar plaats in augustus.

Geschiedenis

Geschiedenis

Portovenere ontwikkelde als een Romeins dorp in de eerste eeuw VC. In het jaar 643 werd het gebied verwoest door Koning Rothari van de Longobarden en in de daaropvolgende eeuwen werd het meerdere malen aangevallen door de Saracenen. In 1113 kwam Portovenere in het bezit van de Republiek Genua, die een verdedigingswerk bouwde boven de stad, als bescherming tegen de Republiek Pisa, waarmee Genua een oorlog voerde. Tijdens de oorlogen die werden gevoerd tussen de twee republieken speelde Portovenere een belangrijke strategische rol. In de 12de en 13de eeuw werden de twee kerken San Lorenzo en San Pietro gebouwd.

In 1396 kwam de Republiek Genua, en daarmee ook Portovenere onder Frans bestuur van Karel VI. Door een aanval van het koninkrijk Aragon in 1496 werden gedeelten van de stad en beide kerken zwaar beschadigd. Maar, de stad werd met succes verdedigd.

In de 16de en 17de eeuw werd het kasteel uitgebreid om met de tijd mee te gaan. Het werd uitgebreid en omgevormd tot een fort. Een ander verdedigingswerk werd op de rots voor het Palmeria eiland gebouwd dat verwoest werd door de Engelsen en tegenwoordig zijn er de ruïnes. In 1791 werd Portovenere bezet door de Oostenrijkse, Russische en Franse troepen en in 1805 werd Portovenere deel van het Eerste Franse Rijk. De plaats werd deel van het Italiaanse Rijk in 1861. In 1997 werd Portovenere een UNESCO-werelderfgoed verklaard.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Portovenere is een dorp in de provincie La Spezia, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van Portovenere liggen een aantal andere dorpen zoals Le Grazie (4,4 kilometer), Fezzano (7,7 kilometer) en Il Piano (13,5 kilometer). Vanuit de richting Genua neemt u de afslag op de snelweg voor de SS530 richting Portovenere.

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46