Een adembenemend panoramisch uitzicht over AlassioLigurische culinaire specialiteiten in een winkel in AlassioZandstrand van AlassioMooie oude stad van Alassio in Ligurië met palmbomenEen mooie zonsondergang in Alassio in LiguriëMening van een hondvriendelijke Baba Beach in AlassioMuretto di Alassio, een bekende toeristische attractie in AlassioEen prachtig panoramisch uitzicht over AlassioPromenade van AlassioEen prachtige zandstrand van Alassio

Alassio

Savona

Een middeleeuwse kustplaats met talrijke toeristenattracties

Ga lekker zonnebaden op het natuurlijke zandstrand of geniet van het panoramische uitzicht vanaf de kust over de bergen

Het bloeiende visserdorp Alassio

De kleine kustplaats met bijna 10000 inwoners ligt aan de Riviera di Ponente. De kleine vissershaven Luca Ferrari is erg populair onder toeristen die hun vakantie doorbrengen in een vakantiehuis in Alassio. Het ooit bloeiende vissersdorp werd een van de meest elegante centra aan de Riviera met de ontwikkeling van internationale elite toerisme. Het prachtige groen van de aangelegde tuinen en de villa’s verspreid door de heuvels spelen hierin een belangrijke rol. Rond de eeuwwisseling, waren er geen snelwegen of luchthaven is dit gebied. Mensen kwamen hier met de koets en later met de trein.

Het ‘Parco Avventura Solleone’ is gelegen aan de Strada Panoramica San Bernardo. Dit pretpark ligt in de bossen van Alassio en is beslist een speciale bestemming voor excursies voor volwassenen en kinderen. U kunt hier van het mooie uitzicht genieten tijdens het eten.

Alassio en het strand

Het fijne zandstrand in Alassio wordt gezien als een van de mooiste van de regio Ligurië. De fijne korrels van kwarts en leisteen over een lengte van 4 kilometer lopen langzaam in de zee af. Veel gasten komen vroeg in de lente of laat in de herfst om de eerste en laatste zonnestralen van het jaar op te vangen. Dankzij het milde klimaat, kunt u op het strand van Alassio ontspannen, terwijl op andere plaatsen het al koud en nat is. De promenade loopt parallel aan de zee, het heldere water, de kleurrijke parasols en de zonnebedden die u uitnodige voor een dagje zonnebaden en ontspannen. Het is een aaneensluiting van talrijke lido’s.

Onze tip voor u is ‘Bagni Pierinella’. Dit gedeelte van het strand wordt elk jaar druk bezocht, is erg schoon en goed georganiseerd. Als u zich beter thuis voelt op een kleiner stuk van het strand dan is ‘Bagni Nicade’ de plek voor u.

De kleine bars en restaurants liggen aan de promenade, dus u hoeft het strand niet te verlaten. Ze bieden kleine snack aan, menu’s en een grote selectie dranken. Er is echt iets voor iedereen.

Voor liefhebbers van ijs is ‘Bagni Nicade’ de beste plek. De ‘Gelateria Rainbow’ is gelegen op Piazza Partigiani. Dit unieke ijs is erg bekend en populair. U vind de meest gevarieerde soorten ijs om van te genieten op een zonnige dag.

Contrast tussen oud en nieuw Toen

Albenga’s tijd tot een einde kwam, sloot Alassio een bondgenootschap met Genua, maar Alassio bleef steeds economisch onafhankelijk. U kunt nog steeds veel schatten uit deze tijd vinden in Ligurië, bijvoorbeeld de palazzo van markies Ferrero de Gubernatis Ventimiglia in Alassio. Napoleon bracht menige nacht door in dit paleis. De prachtige hallen en kamer zijn erg indrukwekkend. Een ander nobel paleis is het Palazzo Scofferi met een kruisbeeld dat aan Giambologna wordt toegeschreven. Het anderhalve meter hoge gastenboek van de stad is genaamd ‘Il Muretto’ en het is erg populair onder fotografen. Een groot aantal artiesten en beroemdheden hebben al hun handtekening achtergelaten op de kleine kleurrijke keramieke tegels.

Ook een erg speciaal restaurant is ‘Ristorante Lamberti’ in Via Gramsci. U vindt hier uitstekend eten en uitstekende wijnen, samen met een fantastische sfeer. Het eetgedeelte en het terras zijn elegant ingericht. De beleefde en hoffelijke medewerkers maken uw belevenis daar compleet.

Steegjes voor een fijne avondwandeling

Via XX Settembre is een voorbeeld van een typisch Ligurisch plaatje. De mooie kleine winkelstraat loopt parallel aan de zee. De straat met zijn moderne winkels en smaakvolle winkelramen begon in de 16de en 17de eeuw. U vindt hier de meest uiteenlopende winkels en een aantal kleine gezellige café’s die unieke regionale specialiteiten aanbieden tussen de mode-, sieraden- en boekenwinkels. Om van hieruit bij de zee te komen, volgt u gewoon de straatjes die parallel aan de Budello lopen.

Sport in Alassio

Als u wat afwisseling wilt van al dat zonnebaden op het strand, dan kunt u genoeg actie vinden op een van de vele sportvelden, mini-golfbanen en paardrijscholen. Geschiedenis- en natuurliefhebbers kunnen ook aan hun trekken komen in Alassio. De 25 wandelroutes rond de hele stad zorgen voor mooie ontdekkingen in het omliggende heuvelachtige landschap. Een van deze geweldige routes is de Strada Romana, die u helemaal naar de Kap Santa Croce brengt. U kunt ook archeologische en Romeinse routes volgen en van Alassio naar Albenga of de wijk Solva wandelen. Hier vindt u de Santa Annuziata kerk en de pelgrimskerk Madonna della Guardia. Het panoramische uitzicht over zee is adembenemend vanuit deze plek De beroemde parochiekerk S. Ambrogio is een belangrijke historische en artistieke schat. Het dateert uit 1507 en het portaal van zwart steen en de magnifieke klokketoren zijn meesterwerken van de Alassion architectuur.

Alassio werd gesticht in de 10de eeuw en behoorde toe aan de orde van Benedictijner monniken in de 11de eeuw, toen het ook onder het bestuur van Albenga viel.

In 1521 werd een muur rond de stad gebouwd vanwege een escalatie van aanvallen door piraten. In 1528 werd Alassio deel van de Republiek Genua en verzekerde zicht van een grote autonomie vanwege de verleende hulp in de oorlog met Frankrijk.

In de 16de eeuw werd Alassio een belangrijk commercieel centrum in Noord-Italië. De basis voor de economie was voornamelijk de exploitatie van en handel in koraal. In 1571 nam Alassio samen met zijn vloot deel in de zeeslag van Lepanto.

Nadat Genua verslagen werd door Napoleon, werd Alassio opgenomen in de Republiek Ligurië en in 1815 werd het deel van het Koninkrijk Sardinië, dat daarna werd opgenomen in het Italiaanse Rijk in 1861. Tegen het einde van de 19de eeuw, ontwikkelde het toerisme zich sterk in Alassio en de stad werd een populaire vakantiebestemming.

Alassio is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Alassio, bijvoorbeeld Laigueglia (4,6 kilometer), Regione Monti (2,1 kilometer) en Vegliasco (7,4 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag richting Albenga en dan volgt u de SP582 tot aan de SS1. Dan volgt u de SS1 richting Ventimiglia tot aan Alassio.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Ligurië Savona Alassio

Apartamento Belmonte

Vakantie appartementen in Ligurië Savona Alassio

circa 0.03 km vanaf zee, Direct in centrum, 2 Slaapkamer(s), Wasmachine, Afwasmachine, Zeezicht, Satelliet/TV,

Wasmachine
Afwasmachine
TV
Details


meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Alassio

*Genoemde afstanden zijn, indien niet anders vermeld, weergegeven in autominuten. ** Zwembaden zijn, indien niet anders vermeld, vanaf begin juni tot einde september te gebruiken.

Stranden in Savona > Alassio

Baba Beach Alassio

Stranden in Savona > Alassio


Telefoonnummer: 00390182038999

Adres: Via Giancardi 44

Website:

> Stranden Baba Beach Alassio

Bagni Cardona

Stranden in Savona > Alassio


E-mail: chicoarmano@hotmail.com

Telefoonnummer: 0182 640144

Adres: Passeggiata Cadorna

> Stranden Bagni Cardona

Bagni La Vedetta

Stranden in Savona > Alassio


E-mail: info@bagnilavedetta.it

Telefoonnummer: 338.722.11.74

Adres: Via Giancardi 34

> Stranden Bagni La Vedetta

Bagni Stella

Stranden in Savona > Alassio


Telefoonnummer: 0182/644413

Adres: Passeggiata Cadorna

> Stranden Bagni Stella

Sla 1

Stranden in Savona > Alassio


Adres: Passeggiata Cadorna

> Stranden Sla 1

Fietsverhuur in Savona > Alassio

Ricciardi

Fietsverhuur in Savona > Alassio


Telefoonnummer: 0182640555

Adres: Corso Dante Alighieri, 146

> Fietsverhuur Ricciardi

Autoverhuur in Savona > Alassio

Hertz

Autoverhuur in Savona > Alassio


Telefoonnummer: 182643382

Adres: Corso Dante Alighieri, 70

Website:

> Autoverhuur Hertz

Beklimmen in Savona > Alassio

Solleone Parco Avventura

Beklimmen in Savona > Alassio


E-mail: info@parcosolleone.it

Telefoonnummer: +39 0182 645953

Adres: Via Thomas Mann, 4, Alassio Savona, Italy

Website:

> Beklimmen Solleone Parco Avventura

Duikcentra in Savona > Alassio

Continente Blu

Duikcentra in Savona > Alassio


Telefoonnummer: 3471155909

Adres: Via Pasteur 7

> Duikcentra Continente Blu

Essereacqua

Duikcentra in Savona > Alassio


E-mail: info@essere-acqua.com

Telefoonnummer: 3385891200

Adres: Pontile Bestoso

> Duikcentra Essereacqua

Bar in Savona > Alassio

Al Porto

Bar in Savona > Alassio


Telefoonnummer: Layla: 348 1428089 oder Noemi 348.6389966

Adres: Via Francesco Airaldi, 14

> Bar Al Porto

Restaurants in Savona > Alassio

Ristorante Pizzeria Regina

Restaurants in Savona > Alassio


Telefoonnummer: 0182471862

Adres: Via Francesco Airaldi, 14

> Restaurants Ristorante Pizzeria Regina

Windsurfen in Savona > Alassio

Bagni La Scogliera

Windsurfen in Savona > Alassio


Telefoonnummer: 0182642815

Adres: Via Francesco Airaldi, 14

> Windsurfen Bagni La Scogliera

Bootverhuur in Savona > Alassio

Circolo Nautico Al mare

Bootverhuur in Savona > Alassio


Telefoonnummer: 0182642516

Adres: Porto Luca Ferrari

> Bootverhuur Circolo Nautico Al mare

Yacht Club degli Aregai

Bootverhuur in Savona > Alassio


Telefoonnummer: 3385813200 od. 3396562379

Adres: Via Francesco Airaldi, 14

> Bootverhuur Yacht Club degli Aregai

Scooter verhuur in Savona > Alassio

Beauty Motors

Scooter verhuur in Savona > Alassio


Telefoonnummer: 0182646458

Adres: Via Michelangelo 19

> Scooter verhuur Beauty Motors

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 12.12.2018 09:00:20