Type of accommodation

More options

Badalucco in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Ontdek de Ligurische specialiteiten in de stad Badalucco tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Badalucco

Een prachtig uitzicht over de huizen in Badalucco Een rivier in Badalucco, Ligurië Een oude sculptuur in Badalucco, Ligurië Een romantische straat in Badalucco, Ligurië Een typische Ligurische straat in Badalucco

Badalucco

Imperia

Een middeleeuws dorp met typische stenen huisjes en smalle straatjes

Neem de tijd om door de kleine middeleeuwse stad te wandelen

Reistips

Reistips

Dit is een typisch dorpje in de Argentina vallei waar stenen huizen zich hebben genesteld tegen de bergen. De rijen huizen volgen het kronkelige verloop van de Argenina rivier of zijn gesitueerd tussen de weg en bergrotsen. Iets hogerop vindt u het steilere gedeelte van de stad, dat vanwege het onherbergzame terrein niet gemakkelijk te bouwen was. De naam van de stad (in het Latijn: ''bella duco) verwijst naar de vechtlust van de Liguriërs die in 181 voor Christus de Romeinen uitdaagden voor een strijd in de buurt van de Campus Martinus. Deze strijd zou beslissend zijn voor de overheersing van het gebied.

De vestingstad wordt vandaag de dag gekenmerkt door de kunstwerken zijn die zichtbaar zijn in het lagere gedeelte van de stadsmuur. U vindt er nog sporen van de oude poorten die later werden geïntegreerd in de gebouwen. Het zijn de poorten van San Rocco, Poggetto, Beo, Castello en Santa Lucia. De laatste bevindt zich op een brug met dezelfde naam die gebouwd werd in 1555. Badalucco bevindt zich op de kuispunt van wegen die uit de vallei omhoog klommen. Twee middeleeuwse bruggen - bij de ingang en uitgang van de stad - herinneren nog aan deze oude functie als knooppunt. De San Nicolò kerk, net buiten de stad, werd in de zeventiende eeuw gebouwd op de ruïnes van het oude kasteel. Tegenover de kerk bevindt zich het Palazzo Boeri, met prachtige loggia, dat in dezelfde periode werd gebouwd.

Het restaureren en verfraaien van de stad begon met de organisatie van openluchtgalerie met prachtige muurschilderingen en kunstwerken van keramiek en hout die verbloemden van niet kon worden gerestaureerd. Deze galerie liep langs de kronkelige straatjes en inspireerde tevens tot de restauratie en decoraties van de vele oude fonteinen. In september trekken vele liefhebbers van lekker eten naar Badallucco om de specialiteit van zwaardvis 'alla baucogna' te proeven tijdens het gelijknamige festival.

Geschiedenis

Geschiedenis

Het dorp wordt een centrum dat toeristen aantrekt, vooral in de maand september. Veel culinaire kenners uit de regio Ligurië en ver daarbuiten, komen naar Badalucco voor het Baucogna festival, om van de beroemde gedroogde kabeljauw te genieten. Dit is een gerecht dat speciaal voor deze gelegenheid wordt klaargemaakt.

De middeleeuwse bruggen zijn altijd een attractie voor trouwe Ligurische bezoekers om een wandeling te maken tijdens het weekend. Andere mensen komen niet zonder reden naar dit bergdorp. Bezoekers raken gefascineerd door de recepten die door dit dorp worden geboden. Het is niet alleen de gedroogde kabeljauw die erg speciaal is, maar ook de wildgerechten en de Rundin bonen.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Badalucco is een van de dorpen in de provincie Imperia, dat in de regio Ligurië ligt. Niet ver van Badalucco vindt u andere dorpen zoals: Tovagnoli (2,2 kilometer), Isolalunga (0,7 kilometer) en Montalto Ligure (3,4 kilometer). Vanuit de richting Arma di Taggia, neemt u de SS548 en is het ongeveer 12 kilometer tot aan Badalucco.

© 2000 - 2023 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46