Type of accommodation

More options

Vado Ligure in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Spendeer uw vakantie in de schitterende stad Vado Ligure in Ligurië, Italië en geniet van heerlijke middagen aan het strand.

Vado Ligure

- Kirche - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus

Vado Ligure

Savona

Haven en industriële stad

De ‘Vada Sabatia’ uit de Romeinse tijd ontwikkelde tot een hedendaagse ferry haven

Reistips

Reistips

De gevels van de huizen in de voetgangerszone met hun weelderige ornamenten zijn bewondering waard en ook de San Giovanni kerk is de moeite van een bezoek waard.

De villa Gropallo is een speciale attractie met een bibliotheek en tegelijkertijd dient het ook als een Pinacotheek met erg mooie schilderijen (gesloten in augustus).

De Ponte di Pietra over de Rivier Quiliano verbindt Savona met Vado.

De kalkovens van St Ermete waren in die tijd in het bijzonder belangrijk voor de bouw van Savona en Vado.

De oude Vigliola molen aan de Segno rivier in de gemeente Ponte dell’Isola wordt aangedreven door waterkracht.

Er is gewoonlijk vuurwerk op 23 juni ’s avonds ter ere van het Feest van San Giovanni Battista op 24 juni, marktstallen worden opgezet bij de zee voor de gelegenheid en er vindt in processie plaats.

Markten:

Op woensdag van 8 uur ’s morgens tot 1 uur ’s middags, Giardini a Mare; op de tweede zaterdag van de maand, antiekmarkt op Piazza Cavour.

8 uur ’s morgens tot 7 uur ’s avonds op de laatste zondag van de maand, markt op het Centro Cittadino Passegiata a Mare.

Stranden:

Mooie strandbars en restaurants zijn de perfecte plek om uw tijd door te brengen en om van heerlijk eten te genieten. Voor wie graag sport en actief is, is er de mogelijkheid om een duikcursus te doen bijvoorbeeld of strandvolleybal spelen op het strand.

Vado heeft ook een groot publiek kiezelstrand.

Geschiedenis

Geschiedenis

Gedurende de Romeinse tijd was Vado ‘Vada Sabatia’ genaamd en het was een militair kamp in de 2de eeuw voor Christus. Het was ook een van de eerste Romeinse nederzettingen in Ligurië. Het werd een belangrijke plaats voor de handel. Toen de Longobarden een spoor van verwoesting achterlieten in Ligurië in 641 en Savona in handen van koning Rotari kwam, was de zetel van de bisschoppen van Savona in Vado vanaf de 7de tot de 9de eeuw.

Vado Ligure kreeg zijn naam bij koninklijk decreet in 1908.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Vado Ligure is een haven en een industriële stad tussen Savona en Bergeggi die kan worden bereikt via de A10 snelweg vanuit Savona, dan neemt u de SS1, de kustweg in westelijke richting. Het treinstation is Quiliano-Vado.

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46