Type of accommodation

More options

Riva Ligure in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Spendeer uw vakantie in de aan zee gelegen stad Riva Ligure in Ligurië, Italië. U zult het geweldig vinden in de wat oudere atmosfeer hier.

Riva Ligure

Een mooie haven van Riva Ligure Gezicht op een mooie vakantiebestemming Riva Ligure Een romantische straat van Riva Ligure Een oude sculptuur en bloemen in Riva Ligure Een kerk in Riva Ligure Een prachtige zandstrand van Riva Ligure Een mooie kerk in Riva Ligure Een vrouw loopt langs de kust in Riva Ligure

Riva Ligure

Imperia

Een klein dorp van prehistorische oorsprong aan de Riviera di Ponente kust

Bekijk de middeleeuwse verdedigingstoren aan de kust en geniet van het uitzicht over zee

Reistips

Reistips

De Romaanse kerk, die vandaag de dag het Buon Consiglio sanctuarium is, ligt op de plaats waar in de late middeleeuwen de stad Villaregia was. De kerk had de bevoegdheid over een groot gebied tussen de San Lorenzo en Argentina valleien. In de kerk kunt u schilderijen bewonderen van Luigi Morgari. Een houten standbeeld van San Giovanni door Maragliano kunt u zien in het zeventiende-eeuwse San Giovanni Battista oratorium. Het zeventiende-eeuwse Palazzo Carrega is nu het stadhuis.

As u landinwaarts gaat, dan is de weg niet zo steil tot op ongeveer een hoogte van 200 meter. Er zijn een aantal fijne wandelingen die u kunt maken in de heuvels door de vele bloemenvelden. De opgravingen op Monte Grange heeft voorwerpen ontdekt uit de Neolithische periode. De dichter Francesco Pastonchi werd in Riva Ligure geboren.

De haven biedt plaats aan maximaal 150 kleine bootjes.

De Pista Ciclabile een bijzonder hoogtepunt. De spectaculaire fietsroute begint in San Lorenzo al Mare en volgt de kust helemaal tot aan Ospedaletti. Het fietspad loopt Riva Ligure, kunt u uw fiets reis te beginnen vanaf daar!

Geschiedenis

Geschiedenis

Riva Ligure is een klein kustplaatsje ten oosten van Punta dÂ’Arma, dat ooit zeer actief was in de handel over zee. Nu is het een toeristenplaats, maar het heeft zijn oude charme weten te bewaren.

In de Romeinse tijd was dit een rustplaats voor mensen op doorreis naar Gallië. In de late middeleeuwen begon de stad te ontwikkelen, wat kan worden gezien aan de overblijfselen van een aantal kerken, inclusief een doopvont.

Het leven was niet gemakkelijk langs deze kust rond de elfde eeuw, aangezien het regelmatig aangevallen werd door piraten. De vierhoekige wachttoren is nog overgebleven uit deze tijd. Na een van de vele invallen werd Riva bijna geheel verlaten.

Langzaam kwam het normale leven hier weer op gang. Pas in 1049 wordt de stad weer in een document genoemd. Het was een juridische akte die de grens tussen ‘Ripa’ bij de kerk en San Maurizio vaststelde.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Riva Ligure is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Riva Ligure, bijvoorbeeld: Aregal (4,2 kilometer), Prai (2,1 kilometer) en Arma di Taggia (3,3 kilometer). Neem vanaf de snelweg de afslag richting Arma di Taggia en volg Via Beglini tot aan de SS1, ga dan in de richting Genua tot aan Riva Ligure.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46