Mesciua

Lasagne al pesto - Eerste gang

Canestrelli

Printer icon
Soort preparaat:
Eerste gang
Onkosten:
Medium
Bereidingstijd:
Gemiddeld
Beschrijving:
Deze speciale Ligurische lasagne wordt gemaakt met ?Pesto Genovese? in plaats van gehakt. Het wordt ook wel ?Lasagne alla Portofino? genoemd.

Belangrijkste ingrediënten:
Ingredi?nten voor 6 personen:
 
Lasagnebladen (voor 4 lagen in een ovenbestendige schaal)
 
100g pesto Genovese (vers bereid)
 
120g verse geraspte Parmezaanse kaas
 
? liter melk
 
100g boter
 
50g bloem
 
nootmuskaat
 
olijfolie
 
zout
 
geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze:
Bereid de b?chamel saus eerst: Smelt de boter in een pan, haal de pan van het vuur en voeg de bloem toe, roer goed totdat er een gladde consistentie ontstaat. Laat het 1-2 minuten koken. Voeg nu langzaam de melk toe, onder voortdurend roeren. Laat het verder doorkoken totdat er een dikke saus ontstaat. Voeg zout en nootmuskaat naar smaak toe. Bereiding lasagna: Kook de lasagnebladen in zout water, neem wat water uit de pan voor het afgieten en gebruik het om de pesto te verdunnen. Vet de ovenschaal in met boter. Maak lagen met de lasagnebladen, pesto, b?chamel saus in de schaal, strooi wat Parmezaanse kaas op elke laag. Bestrooi de laatste laag met veel Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Baktijd: 35 ? 40 minuten op 180?C

Recepten Ligurië


BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.