Type of accommodation

More options

Magliolo in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Spendeer uw vakantie in het dorp Magliolo in de bergen van Ligurië, Italië wat gelegen is in de Maremola Vallei.

Magliolo

Magliolo

Magliolo

Savona

Een pre-Romeins dorp gelegen te midden van een gevarieerde groene omgeving

Een van de interessante bezienswaardigheden die u kunt bezoeken is een goedonderhouden kerk met een klokkentoren uit de 15de eeuw

Reistips

Reistips

De St Antonius parochiekerk uit 1443, samen met de klokkentoren uit de 15de eeuw is zeker de moeite van een bezoek waard. Daarnaast is er ook de St. Cosma en Damiano kerk uit 1716. Als u nieuwsgierig bent, dan is de stenen brug uit de 17de eeuw net zo interessant.

Magliolo is een erg goede vakantiebestemming voor wie van de natuur houdt. Graslanden, bossen, grotten en rotsachtige bergkliffen, u kunt het allemaal vinden in Magliolo. Er is een bijzondere variëteit aan flora en fauna in dit gebied.

Via Ferrata degli Artisti is een speciale attractie voor klimmers. Dit is een klimroute die helemaal tot aan de top van de Costa dei Balzi Rossi (1309 meter) loopt en het uitgangspunt is in Magliolo. Maar voor wie liever gewoon gaat wandelen of hiken kan hier ook van een mooie groene omgeving genieten langs de routes die hier te vinden zijn.

Geschiedenis

Geschiedenis

Het dorp Magliolo is het oudste dorp in de Maremola vallei. Het werd gesticht tussen de 8ste en 5de eeuw v.C. door plaatselijke stammen. Magliolo werd later eigendom van de bisschoppen van Albenga.

Het dorp werd verkocht aan Spanje in 1598 door de Markies van Finale. Na een aantal onenigheden tussen Spanje en de Republiek van Genua, werd Magliolo aan de Republiek van Genua gegeven.

Met de komst van de Franse heerschappij, werd de regio rond Magliolo deel van de Ligurische Republiek en werd in 1805 ingelijfd bij het Eerste Franse Rijk. Magliolo werd deel van het Koninkrijk Sardinië in 1815 en daarna werd het deel van het Italiaanse Rijk in 1861. Magliolo werd deel van de nieuwgevormde provincie Savona in 1927, na enige tijd in de provincie Genua. Van 1973 tot 2011 hoorde Magliolo tot de berggemeenschap Pollupice en Ponete Savona.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Magliolo is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Magliolo bijvoorbeeld Casei (3,3 kilometer), Nicei (1 kilometer) en Nari (2,9 kilometer). Neem vanaf de snelweg de afslag richting Finale Ligure en volg de SS490 tot het naar links afsplitst richting Nicei. Volg deze weg tot aan Magliolo.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46