Type of accommodation

More options

Bardineto in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Geniet van schitterende uitzichten in de stad Bardineto in Ligurië, Italië.

Bardineto

Bardineto

Bardineto

Savona

Kastanjes en paddenstoelen

Bardineto is een insider tip voor fijnproevers

Reistips

Reistips

Omdat het dorp Bardinero is omgeven door bossen, bergen (tot 1300 meter hoog) en heldere waterstromen, zijn er paddenstoelen/porcini in grote hoeveelheden en deze zijn erg populair onder fijnproevers. Daarnaast is het dorp Bardineto bekend om de bijzonder lekkere aardappels en kastanjes.

Bezienswaardigheden zijn onder andere het kasteel, de smalle straatjes bekend als ‘Caruggi’, de parochiekerk San Giovanni Battista en de Romaanse kerk San Nicolò (13de eeuw).

U kunt hier ook de overblijfselen zien van het Castrum gebouwd door de Longobarden in de 7de eeuw vlakbij de Romaanse kerk St Nicolas.

Van het ridders kasteel dat werd gebouwd door de Del Carretto familie in de dertiende eeuw – polygonaal (zestienzijdig) – waarschijnlijk op de funderingen van een voormalig Romeins fort, is tegenwoordig helaas alleen ruïnes met een aantal muren te zien.

Geschiedenis

Geschiedenis

De aanwezigheid van talrijke grotten en onderdak zorgde voor het ontstaan van een vroege nederzetting in het Paleolithische tijdperk, gevolgd door de Ligurische Epanteri stam, rivalen van de Ingauni van de Ligurische kust. Het werd bezet door Koning Rotari en daarna door de Longobarden die hier de handel verspreidden en versterkten. Het leger van Karel de Grote veroverde het gebied en gaf het aan de monniken van de abdij van San Pietro in Varatella bij Toirano. Zij bevorderden de economische groei van het land door de introductie van het bewerken van ijzer, zij importeerden ruwe olie uit de mijnen van het eiland Elba en openden talrijke ijzerwerken in de Bormida vallei.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Als u zich in de buurt van Finale Ligure bevindt, neem dan de afslag richting Borghetto Santo Spirito vanaf de A10 snelweg richting de grotten van Toirano en volg dan de SP1 voor ongeveer 30 kilometer tot u in Bardineto komt, een klein dorp gelegen op 711 meter boven de zeespiegel.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46