Type of accommodation

More options

Borgio Verezzi in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Bezoek de stalactiet grotten in Borgio Verezzi tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Borgio Verezzi

Fantastisch uitzicht op zee van het Piazza Sant'Agostino in Borgio Verezzi Adembenemend panoramisch uitzicht vanaf Borgio Verezzi in Ligurië Schilderachtige mening van vakantiepark Borgio Verezzi in Ligurië Romantische straat in Borgio Verezzi, Ligurië Een kerk in Borgio Verezzi, Ligurië Piazza Sant'Agostino in Borgio Verezzi, Ligurië

Borgio Verezzi

Savona

Een mooi toeristenoord aan de kust

Een lange strandpromenade is ideaal voor een wandeling terwijl u van lekker ijs geniet

Reistips

Reistips

Als u in Borgio bent, dan kunt u de pelgrimskerk Santuario del Buon Consiglio bezoeken en bewonderen. Het originele bouwwerk dateert uit de 10de eeuw. De St Pietro kerk werd gebouwd aan het einde van de 18de eeuw is ook de moeite waard. Als u naar het kleine dorp Verezzi gaat, dan wordt u beloond met een geweldig panorama van het gebied samen met zijn vier Saraceense dorpen Poggio, Piazza, Roccaro en Crosa. Deze dorpen zijn de bewaarders van het eeuwenoude landschap en architectonische kenmerken van de piepkleine dorpjes aan de Ligurische Riviera. Als u in oostelijke richting reist vanuit het bewoonde gebied, dan komt u bij de grot van Valdemino, met bijzonder interessante stalactieten en stalagmieten die het een fantastische atmosfeer geven.

Wie Borgio Verezzi bezoekt, moet ook zeker de Madonna del Buon Consiglio zien. Deze kerk heeft drie zijbeuken en werd gebouwd in Romaneske-Gotische stijl met een Gotische klokkentoren. Deze heeft twee dubbele lansvormige elementen en een polygonale top. De boog is uit de 17de eeuw en het hoofdaltaar dateert uit 1721. De kerk werd omgebouwd tot het Oratorio van Santo Stefano, het hoofdkwartier van het Broederschap met dezelfde naam in 1808. Dankzij de interventie door Paus Johannes XXIII, werd de kerk de pelgrimskerk Madonna del Buon Consiglio in 1960. De canvas schilderijen van Sint Biagio, Apollonia en Lucia, toegeschreven aan Giovanni Carlone, worden in de kerk bewaard.

Speciale evenementen die in de stad worden gehouden zijn bijvoorbeeld het Feest van Madonna del Buon Consiglio op 25 april en het theaterfestival dat wordt gehouden op het fascinerende Piazza Sant’agostino met een terras dat een van de mooiste uitzichten over de zee heeft aan de Riviera. Dit theaterfestival vindt al tientallen jaren plaats.

De grotten vormen een complex systeem van hallen en gangen die zich uitstrekken over kilometers onder het dorp Borgio. De tocht werd geïntroduceerd in 1970, en loopt door bijna 800 meter binnen de grote zalen waar de meest bijzondere formaties in iedere vorm te vinden zijn, een feit dat kan worden toegeschreven aan de kleine hoeveelheden mineralen in het kalksteen van de rotsen hier. Aan het plafond van de grot hangen de ‘spaghetti’, draadachtige stalactieten die vibreren. U zult vormen zien die gecreëerd lijken te zijn door een visionaire beeldhouwer, bijvoorbeeld de kameel, de buste van Paus Johannes, de lantaarn en de samoerai. Het stille, glasheldere water van de binnenmeren zijn een grote attractie. De ingang voor de grotten is 36 meter boven de zeespiegel, en de binnentemperatuur is constant boven 16 graden Celsius met een 90% vochtigheidsgraad. Onder begeleiding van speleologie instructeurs kan nog een ander deel van het kilometerslange labyrint worden bezocht.

Vandaag de dag is het stadje vol met kleine restaurants en winkels, en trekt het bezoekers aan vanwege de mooie bergwandel- en fietspaden die van de ene naar de andere toeristenattractie leiden, in de natuur en door de stad.

Geschiedenis

Geschiedenis

Borgio Verezzi is een eeuwenoud dorp met 2298 inwoners en het ligt vlak bij de zee. Het dankt zijn naam aan de twee delen die het dorp vormen: Borgio, dat aan de kust ligt en Verezzi dan hoger is gelegen. De geschiedenis van Borgio werd voor het eerst beschreven in 181 vC, en het verhaalt over een gevecht dat plaatsvond op de open velden tussen de Ingauni en het Romeinse leger, dat werd uitgevochten op de vlaktes tussen Borgio en Pietra Ligure. In 1885 werd een weg aangelegd tussen Borgio en Verezzi en de twee stadjes werden tot een gemeente gevormd in 1933.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Borgio Verezzi is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere kleine dorpen in de buurt van Borgio Verezzi, bijvoorbeeld: Finale Ligure (3,3 kilometer), Pietra Ligure (2,8 kilometer) en Verezzi (1,6 kilometer). Neem de afslag vanaf de snelweg voor de E80 richting Pietra Ligure en volg de SS1 richting Genua tot aan Borgio Verezzi.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46