Type of accommodation

More options

Montalto Ligure in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Geniet van wandelingen in de olijfbosjes, de wijngaarden en de bossen tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Montalto Ligure

- Appartementhaus - Appartementhaus

Montalto Ligure

Imperia

Een middeleeuws dorp in de Valle Argentina

Geniet van wandeltochten door de mooie bergregio of ontdek de kleine huisjes, dorpspleinen en kerken in het dorp

Reistips

Reistips

Olijvenbomen, wijngaarden, kastanjebomen en weilanden verspreid over dertien vierkante kilometer land vormen het gebied van Montalto Ligure. Het heeft de typische kenmerken die worden gevonden in gebieden in Ligurië. De terrassen met olijfgaarden zijn gelegen tot op een behoorlijke hoogte en zijn het resultaat van eeuwenlange landbouw, die in perfecte harmonie met de natuurlijke omgeving werkt.

De Romaanse San Giorgio kerk uit de twaalfde eeuw is genesteld tussen de olijfbomen, aan een oud muilezelpad buiten de stad. Het is een nationaal monument, omdat het zijn oorspronkelijke structuur perfect behouden heeft, zonder herstructurering. In de Santi Giovanni Battista e Giorgio parochiekerk in het centrum van de stad kunt u een aantal werken zien van Ludovico Brea (geboren in Montalto) en andere Ligurische kunstenaars. Niet ver hier vandaan is het San Vicenzo Ferreri oratorium. Het Acquasanta sanctuarium, dat wordt omringd door kastanjebomen, gedenkt de verschijning van de Maagd Maria in 1453. Hier kunt u ook een polyptiek van Emanuele Macario vinden. Een lokaal festival is gewijd aan de ‘frandura’, een aardappelcake in laagjes met olie en kruiden gegarneerd.

De populaire feesten met de typische ingevette ‘cuccagna’ palen, waarin mensen kunnen klimmen om een beloning in ontvangst te nemen, kunnen worden teruggevoerd naar pre-christelijke tradities. U kunt hier een aantal makkelijke en interessante tochten maken door de terrassen en het bosgebied naar Monte Ceppo en Monte Faudo.

Geschiedenis

Geschiedenis

De middeleeuwse stad ligt op een hoogte van 315 meter op de Monte Colletto, een hoog gebied tussen de Argentina en Carpasina rivieren. Voordat het onder Romeinse heerschappij viel, was het een nederzetting van de Ligurische Ingauni stam. In de middeleeuwen was het een feodale staat van de Ventimiglia aristocratie totdat het in handen viel van Republiek Genua. Het middeleeuwse karakter is nog steeds zichtbaar vandaag de dag, met zijn lange, met elkaar verbonden steegjes en een overvloed aan gewelven die ervoor zorgen dat de gebouwen gedeeltelijk de steile straatjes overhangen. De leien portalen zijn ook interessant.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Montalto Ligure is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn een aantal andere dorpen rond Montalto Ligure, bijvoorbeeld: Argallo (8,9 kilometer), Glori (6,5 kilometer) en Costa (7,4 kilometer). Neem vanaf de snelweg de afslag richting Arma di Taggia en volg de SS548. Na Badalucco is het volgende dorp uw bestemming, Montalto Ligure.

© 2000 - 2023 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46