Type of accommodation

More options

Lavagna in Italië | provincie Genua, Ligurië

Geniet van het "Torta dei Fieschi" festival in Augustus met muziek en spelen in middeleeuwse outfits in Lavagna, Ligurië, Italië. U kunt hier ook naar het strand gaan of de schitterende oude stad bezoeken.

Lavagna

Promenade Ort Ort Ort Ort

Lavagna

Genova

Dit is een mooie stad met een Romeinse oorsprong en een middeleeuws historisch stadscentrum

Het strand en de kust van Lavagna is meerdere malen erkend voor de uitstekende kwaliteit

Reistips

Reistips

Lavagna is beroemd om het ‘Torta dei Fieschi’ festival wat ieder jaar plaatsvindt op 14 augustus. Het herdenkt het belangrijke huwelijk van de Graaf Opizzo Fieschi met de Gravin Bianca dei Bianchi. Gekleed middeleeuwse kostuums vinden er spelen plaats en het geheel wordt begeleid door passende muziek.

De Galleria Artistica, met een exhibitie van de kunstenaar Francesco Dallorso en de Collezzione Archeologica van Rodolfo Alloisio, is gevestigd in het Torre del Borgo. Het is geopend van dinsdag tot vrijdag van 18.00 – 20.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 – 12.00 uur.

Er is ook een dagelijkse markt op het Piazza Vittorio Veneto van 7.00 tot 13.00 uur. Een wat grotere wekelijkse markt vindt plaats op donderdag.

Geschiedenis

Geschiedenis

Een breed zandstrand dat zich uitstrekt langs de kust is erg aantrekkelijk voor zwemmers en voor wie graag gaat zonnebaden. De haven van Lavagna heeft een wateroppervlakte van 290.000 vierkante meter en het heeft ook 23 havenfaciliteiten met meer dan aanmeringsplaatsen en het is daarom een ideale bestemming voor veel toeristen. Daarnaast biedt het allerlei soorten reparaties. Door de vele accommodatiefaciliteiten en toeristenactiviteiten, zoals bars, restaurants, winkels en allerlei soorten clubs werd Lavagna een populaire toeristenbestemming. Dit maakt toerisme tegenwoordig een belangrijke bron van inkomsten in Lavagna.

De stad werd weer een Bandiera Blu toegekend dit jaar voor de waterkwaliteit, de veiligheid en faciliteiten. Maar het is de combinatie van de kust en het binnenland van het gebied dat Lavagna zo populair maakt. Er zijn veel wegen vanuit de kust naar het achterland. U kunt van hieruit wandelexcursies maken vanaf de kust en dan via pittoreske routes de groene heuvels in. De routes naar de bestemming bieden een natuurlijke onaangetaste schoonheid met een onverwacht fantastisch uitzicht.

In de tijd werd leisteen gebruikt voor panelen, daken, vloeren en reliëfs, tegenwoordig wordt het beschouwd als een van de best materialen voor het vilt op biljardtafels en het belangrijkste productiecentrum voor leisteen is nog steeds in Ligurië te vinden.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Lavagna is een dorp in de provincie Genua, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van Lavagna liggen verschillende andere dorpen zoals Chiavari (2 kilometer), Crocetta (6,1 kilometer) en Cogorno (8,5 kilometer). Vanuit de richting Genua neemt u de afslag vanaf de snelweg richting Lavagna.

© 2000 - 2023 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46