Type of accommodation

More options

Sori in Italië | provincie Genua, Ligurië

Geniet van een fantastische vakantie in de stad Sori in Ligurië, Italië. Deze stad is bekend om zijn schitterende stranden, zee met helder water, klifs en een wonderschoon oud centrum.

Een mooie mening van Sori en het strand Prachtig uitzicht op de zee in Sori Een oude kerk in Sori Een romantische straat van Sori Een mooi uitzicht op een vakantiebestemming Sori Een oude sculptuur in Sori Bekijk op Sori vanaf een berg Prachtig uitzicht op de zee in Sori Een prachtig uitzicht over Sori

Sori

Genova

Sori is een mooi vissersdorp met een goed zandstrand

Het strand en de zee nodigen u uit om te zonnebaden en te zwemmen. Fiets- en wandelpaden zorgen voor het nodige avontuur in het achterland

Reistips

Reistips

Sori is een klein schilderachtig kustplaatsje in de Levant, op vijftien minuten afstand van Genua en het legendarische Portofino. Sori staat voor zee, mooie stranden, buitengewone uitzichten, kliffen, een mooi oud stadscentrum, levendigheid en veel wandelpaden in het achterland.

De Santa Margherita kerk stamt uit de twaalfde eeuw en werd gerestaureerd in 1714. Het is rijkelijk versierd met marmer en lijstwerk. De klokkentoren werd gebouwd in 1740.

De San Erasmo kerk is gewijd aan de patroonheilige van de zeevaarders en werd gebouwd in 1495. Vandaag de dag wordt het voornamelijk gebruikt voor concerten, dankzij de goede akoestiek. De Mulino delle Fulle molen uit de veertiende eeuw, die nog steeds werkt, ligt tussen Canepa en Sussista. U kunt hier een rondleiding maken.

Er is een legende verbonden aan de Madonna Del Pontin, het Madonna beeld op de brug aan zee. Naar zeggen werd dit beeld tot twee keer toe in zee gegooid en het vond op magische wijze zijn weg terug naar Sori. De eerste keer was in 1584 toen Turkse piraten het hadden gestolen uit een van de kerken. Kort daarna konden zij niet uit Sori weg komen. Zij gooiden het beeld toen in zee. De inwoners vonden het beeld op het strand in 1637 en zetten het op de brug. Tijdens een heftig bombardement door de geallieerde troepen in 1944, werd het beeld geraakt en viel het in zee. Een aantal jaar later, in 1955, vonden vissers het Madonna beeld volledig intact terug op het strand en werd het weer teruggezet op de brug waar het nu nog steeds te bewonderen is.

Geschiedenis

Geschiedenis

Sori werd gesticht door de Grieken in de 7de eeuw VC. De kleine stad met een haven werd waarschijnlijk door de Romeinen bewoond. In de 12de eeuw kwam het dorp onder het bestuur van de bisschoppen van Milaan en werd het deel van de republiek Genua.

Omdat de haven snel een belangrijk handelscentrum werd voor de marine werd het ook vaak aangevallen door de Saracenen in de 16de eeuw. Het dorp werd compleet geplunderd en verwoest in 1548. 134 mensen werd gevangengenomen en verkocht als slaven.

Sori werd bezet door de Oostenrijkse troepen in 1754 en werd de achtergrond voor een bloedig gevecht tussen de Oostenrijkers en het leger van Napoleon in 1800. Met de val van de republiek Genua en de Franse bezetting, werd Sori deel van de Ligurische republiek in 1797 en werd het ingelijfd bij het Eerste Franse Rijk in 1805.

Sori maakte deel uit van het Koninkrijk Sardinië van 1815 tot 1861 en het werd ingelijfd bij het Italiaanse Rijk in 1861. Het werd verbonden met de spoorlijnen in 1870 en veel publieke en bestuursgebouwen werden aan het begin van de 20ste eeuw gebouwd. Sori was lid van de berggemeenschap Fontanabuona van 1973 tot 2008.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Sori is een dorp in de provincie Genua, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van Sori zijn verschillende andere dorpen te vinden zoals Pieve Ligure (1,7 kilometer), San Bartolomeo (3,2 kilometer) en Faveto (6,3 kilometer). Neem de afslag vanaf de snelweg richting Nervi vanuit de richting Genua en volg dan de SS1 langs de zee tot aan Sori.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46