Type of accommodation

More options

Balestrino in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Geniet van een rustige en vredige vakantie in Balestrino in Ligurië, Italië.

Balestrino

Balestrino

Savona

Een klein dorp met een prachtig uitzicht over de zee

U kunt hier van een rustige omgeving en het kustpanorama genieten terwijl u wandelt over een van de vele bergwandelpaden rond het dorp

Reistips

Reistips

In het centrum van het dorp ligt een eeuwenoud kasteel uit de 16de eeuw. De Romaneske kerk San Giorgio (12de eeuw), de Gotische kerk Sant’ Andrea (16de eeuw) en de oude oliemolen Frantoio Lotus (13de eeuw) zijn een bezoek waard. De molen is nog steeds in bedrijf en de periode waarin olijfolie geperst kan worden, is ieder jaar van oktober tot februari. Dankzij het mooie landschap, werd Balestrino in 2008 verkozen als achtergrond voor de verfilming van het boek ‘Hart van Inkt’, geschreven door de Duitse schrijfster Cornelia Funke.

Het achterland van Balestrino nodigt alle natuurliefhebbers uit om excursies, fietstochten en romantische wandelingen te maken door de bossen en de olijfgaarden. Aan de nabijgelegen kust vinden sportliefhebbers vele watersportmogelijkheden.

In de omgeving ligt de pelgrimskerk Monte Croce die het hele jaar door vele pelgrims vanuit heel Europa aantrekt. Elk jaar tussen 1949 en 1986 verscheen de maagd Maria op de berg aan een jong meisje.
In Balestrino, vindt u vele restaurant waar u de oorspronkelijke Ligurische culinaire specialiteiten zoals Ravioli con il Faraballa, gevuld met groenten en geserveerd met konijn dressing. Als u een Ligurische specialiteit mee naar huis wilt nemen na uw vakantie, dan zou u zeker moeten denken aan een fles met de heerlijke olie geproduceerd door de Lotus oliemolen (Via Panizzi 10, geopend van maandag tot zaterdag van 14.00 tot 19.00 uur).

Geschiedenis

Geschiedenis

Balestrino is een rustig en romantisch dorp in het achterland van Loano, gelegen tussen de bergen en de zee. Dankzij de locatie, kunt u de mooie stranden (ongeveer 10 kilometer afstand) en de grotere steden zoals Savona (op ongeveer 43 kilometer) in een korte tijd bereiken.

Gedurende de 19de eeuw moesten de inwoners het dorp verlaten vanwege seismische activiteit in het gebied. Vandaag de dag wonen er 600 inwoners aan de rand van het oorspronkelijke dorp dat ook wel spookstad wordt genoemd vanwege de verlaten ruïnes.

Ooit in het bezit van het Benedictijnerklooster San Pietro dei Monti, werd Balestrino eigendom van Bonifacio Del Vasto in 11de eeuw en in de daaropvolgende eeuw behoorde het toe aan Del Carretto, die leenheer bleef tot ver in de 17de eeuw. Het kasteel boven de nederzetting is een mooi voorbeeld van een middeleeuws fort.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Balestrino is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen rond Balestrino, zoals Carpe (11,3 kilometer), Vecersio (8,1 kilometer) en Bergalia (2,1 kilometer). Wanneer u in Borghetto Santo Spirito komt, dan komt u van de E80 snelweg af en neemt u de SP1 aan de rechterkant richting Toirano en daarna volgt u de SP34 richting Balestrino.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46