Type of accommodation

More options

Santa Margherita Ligure in Italië | Provincie Genoa

Ferienhaus Italien Ferienwohnung / Genova / S. Margherita Ligure

S. Margherita Ligure

Een prachtig uitzicht van Santa Margherita Ligure en het strand De prachtige haven van Santa Margherita Ligure Castello di Santa Margherita Ligure De haven van Santa Margherita Ligure Een kerk van San Giacomo in Santa Margherita Ligure Een prachtig uitzicht op de vakantiebestemming Santa Margherita Ligure Een prachtig uitzicht van Santa Margherita Ligure en zijn haven Een haven in Santa Margherita Ligure Een oude sculptuur in Santa Margherita Ligure

S. Margherita Ligure

Genova

Dit is een Romeins middeleeuws dorp aan de kust

Het is een ideale plek om te duiken, de twee kastelen zijn ook indrukwekkend om te bezoeken

Reistips

Reistips

De huizen met hun rode, gele en oker kleuren en de pseudo-barokke gevel van Santa Margherita d’Antiochia kenmerken de kustplaats Santa Margherita Ligure. Het is gelegen aan de Riviera di Levante, op het oostelijke deel van het Portofino schiereiland.

Breng een bezoek aan de San Giacomo di Corte parochiekerk uit 1130 of de Kapucijnenkerk uit de vroege 17de eeuw vlakbij het kasteel, dat werd gebouwd samen met het Kapucijnenklooster. Waardevolle schilderijen, standbeelden en fresco’s zijn in de kerk te vinden.

De Villa Durazzo Centurion is ook erg fascinerend. Het complex bestaat uit twee villa’s in een groot park, gebouwd in de 17de eeuw. Het park is een typische Italiaanse tuin waar u kunt ontspannen en een wandeling kunt maken.

De kastelen in Santa Margherita Ligure zijn ook net zo beroemd als het kasteel direct aan het water dat dezelfde naam draagt. Deze werden gebouwd door de Republiek Genua in het midden van de 16de eeuw.

Het Paraggi kasteel vlakbij de rivier is ook de moeite van een bezoek waard. Van zand-, steen- en kiezelstrand zijn er pittoreske baaien en aantrekkelijke plekken om in alle privacy te zonnebaden en zwemmen. Er is voor iedereen wat te beleven.

Of het nu ontspannen op het strand is, of sporten, Santa Margherita Ligure heeft iets voor iedereen.

Het beschermde zeegebied van Portofino, bestrijkt de gemeentes Camogli, Portofino en Santa Margherita Ligure. Er is daarom voor duikers genoeg te bewonderen! Het zuidelijke deel heeft twee mooie baaien, San Fruttuoso en Cala dell’Oro, en een lange strook met hoge kliffen, die tot op 50 meter onder water gaan. Een prachtige variëteit aan flora en fauna zijn hier te vinden!

Geschiedenis

Geschiedenis

Santa Margherita Ligure werd gesticht als een Romeins dorp en de inwoners waren voornamelijk vissers. Er waren plunderingen in de 7de eeuw door de Rotari en in de 10de eeuw door de Saracenen. Santa Margherita Ligure werd een leengoed van de Fieschi familie, die het bij de Republiek Genua inlijfden in 1229.

De Republiek Venetië plunderde het dorp in 1432 en het werd aangevallen door de Turkse admiraal Dragut in 1549. Santa Margherita Ligure werd deel van de Ligurische Republiek in 1797 en sloot aan bij het Eerste Franse Rijk in 1805.

Santa Margherita Ligure was van 1815 tot 1861 deel van het Koninkrijk Sardinië en daarna van het Italiaanse Rijk. Met de eeuwwisseling werd Santa Margherita Ligure verbonden met de Ventimiglia-Rome spoorlijn. Dit betekende dat het toerisme bloeide en elegante villa’s en grand hotels werden gebouwd. Santa Margherita Ligure is nog steeds een bekend vakantieoord.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Santa Margherita Ligure is een dorp in de provincie Genua, gelegen in regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Santa Margherita Ligure zoals San Michele di Pagano (2 kilometer), San Lorenzo delle Costa (4,6 kilometer) en Nozarego (3,1 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag naar Rapallo en dan volgt u de Via Queirolo tot aan de rotonde. Neem de tweede afslag voor de Viale Torino en volg deze weg tot het einde. Sla dan rechtsaf en vlak daarna linksaf voor de Aurelia di La Spezia die dan overgaat in tot de Via S Michele. Vanuit hier neemt u de SP227 naar Santa Margherita Ligure.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46