Type of accommodation

More options

Chiusavecchia in Italy | Province of Imperia, Liguria

Geniet van de schitterende uitzichten van het Ligurische achterveld in de stad Chiusavecchia in Ligurië, Italië.

Chiusavecchia

Een prachtig uitzicht op vakantiebestemming Chiusavecchia

Chiusavecchia

Imperia

Een oorspronkelijk boerendorp met culinaire lekkernijen

Een plek vol van rustieke, romantische flair die uitstraalt van de oude kerken en het historische centrum van het dorp

Reistips

Reistips

Alle wijn- en olijvenkenners opgelet. Chiusavecchia is een fantastische geheime tip. Het hele landschap en de manier van leven in het dorp wordt gekarakteriseerd door wijngaarden en olijfgroeves. Een pelgrimskerk werd toegewijd aan olijven in deze plaats. De Madonna dell-Oliveto kerk werd gebouwd in 1564 en werd over de jaren een aantal keer gerestaureerd. De mooie klokkentoren in barokke stijl is gelegen in het kerkhof dat werd bestraat met kiezels in traditionele stijl. U heeft een prachtig uitzicht van de ‘Olijvenkerk’ over het hele landschap van Chiusavecchia tot aan de zee. Er zijn fijne restaurants op en rond de Piazza en het is erg geschikt voor een avondwandeling. Naast uitstekende Ligurische delicatessen, kunt u hier ook de regionale wijnen proeven.

Naast de indrukwekkende klokkentoren met het uivormige dak, is de kerk zelf ook heel mooi. Het mooie houtsnijwerk van het kruis werd gemaakt door een kunstenaar in de 15de/16de eeuw. De identiteit van deze kunstenaar is nog steeds onbekend, maar het kruis werd door zorgvuldige restauratie gered van verval.

Vakantiegangers die zich graag in het avontuur storten direct vanuit hun vakantiehuis kunnen hier hun dag buiten doorbrengen. Paden voor bergwandelen en mountainbiken leiden vanuit Chiusavecchia door de olijfgroeves en eikenbossen en het gebied is erg geschikt voor dergelijke activiteiten.

Geschiedenis

Geschiedenis

Vanwege de strategische ligging met uitzicht over de omringde vallei, werd Chiusavecchia eigendom van de bisschop van Albenga. Nadat het lange tijd onder de heerschappij van de Doria familie viel, werd Chiusavecchia verkocht aan de hertog Emanuele Filiberto van Savoie in de 16de eeuw en werd het opgenomen in zijn hertogdom.

Het bestuur van Chiusavecchia ging over in de handen van de Tomatis familie in 1675, maar het bleef eigendom van de Savooien. Chiusavecchia werd onderdrukt tijdens de Napoleontische heerschappij en het werd samengevoegd met Chiusanico. De twee werden daarna opgenomen in het Eerste Franse Rijk.

Chiusavecchia kocht de administratieve onafhankelijkheid in 1814 en het werd onderdeel van het Italiaanse Rijk in 1861. Het gebied rond Chiusavecchia breidde zich aanzienlijk uit in 1923 en onderdrukte andere gemeenschappen zoals Cesio, Lucinasco en Torria, maar alle gemeenschappen werden weer onafhankelijk in 1925. Van 1973 tot 2011 behoorde Chiusavecchia tot de berggemeenschap Olive en Alta Valle Arroscia.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Chiusavecchia behoort tot de gemeenschap van Lucinasco, Olivastri en Sarola. Het is een van de dorpen in de provincie Imperia gelegen in de regio Ligurië. Er zijn andere kleine dorpen te vinden rondom Chiusavecchia, zoals Chiusanico (4,9 kilometer), Torria (7,3 kilometer) en Gazzelli (5,5 kilometer). Vanaf de snelweg gaat u richting Imperia Est, dan slaat u rechtsaf op de SS28 en gaat u voorbij Sarola voordat u in Chiusavecchia komt.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46