Districten  

Costarainera, Lingueglietta,

Cipressa

Imperia

Een Romeins dorp aan de Romeinse weg Via Aurelia

De beroemde Milaan – San Remo wielerwedstrijd komt door het dorp en gaat dan verder via de steile weg Via Aurelia

Het gemeentelijke district Lingueglietta is een middeleeuwse stad die intact is gebleven en al haar charmes van het verleden heeft behouden. Bezoekers kunnen gebruiken uit het dagelijkse leven van vroeger ontdekken, zoals de oude meeteenheden die nog steeds staan gemarkeerd onder de centrale Portico. De Maria Vergine kerk en het bijbehorende Oratorio dell’Annunciazione zijn zeer de moeite waard. U kunt hier de verschillende stijlen van restauratiewerk zien, uitgevoerd sinds de bouw in de veertiende eeuw, zodat het gebouw rijk is aan fascinerende details. Niet minder fascinerend is de San Pietro kerk, een zeldzaam voorbeeld van een Ligurisch ‘kerkfort’, een combinatie van laatmiddeleeuwse religieuze architectuur en zestiende-eeuws militair ontwerp.

Cipressa ligt aan de rand van de Rio San Lorenzo Vallei aan de voet van de uitlopers van Monte Faudo (1149 meter) die tot aan de zee lopen, met een breed kustgebied met terrassen die bekend staan om bloemen- en olijventeelt. Volgens de legende komt de naam van de stad van de vlucht van drie schapenhoeders uit Cyprus, die op het strand van Aregai (wat ‘de verdronkenen’ betekent) landen. De stad werd verwoest door de Frassineto piraten en later door de Saracenen. In de zestiende eeuw bouwde de stad de Gallinare wachttoren boven op een rots, die goed uitzicht bood over een groot gedeelte van de kust tot aan Frankrijk. Cipressa was altijd het onderwerp van twist tussen de plaatselijke heerschappen en de Benedictijnen van Villaregia die het gebied voor lange tijd beheersten.

De zeventiende-eeuwse Visitazione kerk heeft een mooi kruisbeeld van Van Hike en een houten Visitatie die aan de Maragliano school is toegeschreven, net als het standbeeld van de Nunziata in het Oratorio dellÂ’Annunciazione, gebouwd in de achttiende eeuw door Filippo Marvaldi. Een alternatief voor deze culturele bezoeken is een tocht langs de muilezelpaden op Monte Faudo, die ook uitstekend geschikt zijn voor mountainbike-tochten. Deze paden worden ook gebruikt door motorcrossers die diepe sporen in de paden achterlaten.

Cipressa behoort tot de gemeente Costarainera en Lingueglietta en is een van dorpen in de provincie Imperia in de regio Ligurië. Niet ver van Cipressa liggen een aantal andere dorpen zoals Aregai (2,9 kilometer), Cavi (4,3 kilometer) en Arene (3,0 kilometer). U kunt in Cipressa komen vanaf de snelweg via de afslag Imperia Ovest, dan slaat u af bij de SS1 aan de linkerkant en volgt u deze weg richting Ventimiglia tot aan Piani Ciapin, daarna slaat u rechtsaf en volgt u de E80 tot aan Cipressa.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Ligurië Imperia CipressaLa Rosetta

Vakantiehuis in Ligurië Imperia (Cipressa)

Huisdieren op verzoek, Terrasse, öffentlicher Parkplatz, AussenBBQ, Gartenmoebel, Washing machine, 5 slaapkamers(s) Terras Uitzicht op zee

Pets on request
Washing Machine
TV
BBQ
Details

meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Cipressa

*Genoemde afstanden zijn, indien niet anders vermeld, weergegeven in autominuten. ** Zwembaden zijn, indien niet anders vermeld, vanaf begin juni tot einde september te gebruiken.

Cafes in Imperia > Cipressa

La Fortezza

Cafes in Imperia > Cipressa


Adres: Via S. Rocco, 179

> Cafes La Fortezza

Kruidenierswinkel in Imperia > Cipressa

Alimentari

Kruidenierswinkel in Imperia > Cipressa


Adres: Piazza Mazzini, 15

> Kruidenierswinkel Alimentari

La Fortezza

Kruidenierswinkel in Imperia > Cipressa


Adres: Via S. Rocco, 179

> Kruidenierswinkel La Fortezza

Restaurants in Imperia > Cipressa

Au Torciu

Restaurants in Imperia > Cipressa


Telefoonnummer: 018390066

Adres: Via Giuseppe Garibaldi, 6

> Restaurants Au Torciu

L'Olivapazza

Restaurants in Imperia > Cipressa


Telefoonnummer: 0183-91174

Adres: Via Giuseppe Garibaldi 6

> Restaurants L'Olivapazza

Ristorante La Torre

Restaurants in Imperia > Cipressa


Adres: Strada Provinciale 77

> Restaurants Ristorante La Torre

Wolf's Den

Restaurants in Imperia > Cipressa


Adres: Piazza Dr. Raineri 1

> Restaurants Wolf's Den

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01