Type of accommodation

More options

Taggia / Arma di Taggia in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Spendeer uw vakantie in de aan zee gelegen stad Arma di Taggia in Ligurië, Italië en bezoek de schitterende oude stad Bussana Vecchia.

Ferienhaus Italien Ferienwohnung / Imperia / Taggia / Arma di Taggia

Taggia / Arma di Taggia

Het mooie zandstrand van Arma di Taggia Een mooie haven van Arma di Taggia Prachtig uitzicht over de stad Arma di Taggia De straten van Arma di Taggia Het beroemde plein van Tiziano Chierotti in Arma di Taggia Zon stoelen in het zandstrand van Arma di Taggia Zandstrand in Arma di Taggia

Taggia / Arma di Taggia

Imperia

Een middeleeuwse stad met talrijke paleizen, kastelen en kerken

Kom en ontspan in Arma di Taggia met het prachtige strand en de brede promenade

Reistips

Reistips

De Santi Giacomo e Filippo parochiekerk uit 1670, die werd gebouwd naar een ontwerp van Bernini op de overblijfselen van een Romaanse tempel en de Santi Stefano e Fabiano kerk, met zijn oranje gevel, zijn twee uitstekende werken van architecturele waarde. De ‘Braki’ fontein uit 1462 is het werk van meesterbeeldhouwer Donato delo Lancia. De zoute Canastrelli koekjes en koekjes met venkelzaad zijn traditionele lokale specialiteiten.

De vlakke kustlijn van Arma, een belangrijk kustgebied in de achttiende en negentiende eeuw vanwege de scheepswerf en handel over zee, heeft een goed zandstrand. De strandpromenade loopt van de Annunziata grotto en het zestiende-eeuwse fort aan de ene zijde tot de haven en de werf aan de andere kant. De Annunziata grotto (of Arma grotto), werd in de vijftiende eeuw omgevormd tot een kerk en er zijn hier vondsten gedaan die dateren uit de prehistorie. De kleine vissermanskerk San Giuseppe dateert uit 1817 en heeft een standbeeld van SantÂ’Erasmo, de patroonheilige van de vissers. Tijdens het festival van de patroonheilige, wordt dit beeld naar de zee gedragen in een processie.

De Pista Ciclabile een bijzonder hoogtepunt. De spectaculaire fietsroute begint in San Lorenzo al Mare en volgt de kust helemaal tot aan Ospedaletti. Het fietspad loopt Arma di Taggia, kunt u uw fiets reis te beginnen vanaf daar!

Geschiedenis

Geschiedenis

De oude stad, die bekend stond als Tabia aan de ‘Tavia fluvius’ was een belangrijk Romeins centrum. De invasie van de Longobarden in 641 dwong de inwoners om naar het binnenland te vluchten, waar de Benedictijnen de olijfteelt introduceerden en de middeleeuwse stad ontwikkelde zich. Na de invasies van de Saracenen en de heerschappij van de Clavesana familie, waartegen de bevolking zijn in de dertiende eeuw verzette, viel de stad in handen van de Repliek van Genua. Het oude centrum met de torens, bas-reliefs en portalen, wordt overheerst door het Palazzo Curlo met zijn Gotische bogen en loggia. Het gedenkt het einde van de vijandigheden tussen de Guelph, Ghibelline en Doria families in 1439.

Het klooster van San Domenico was gedurende drie eeuwen een belangrijk cultureel centrum. De kunstgalerij heeft werken in zijn bezit van de gebroeders Brea, Gregorio De Ferrari en Orbetta da Verona. De kerk uit 1490 heeft versieringen, gemaakt door Giovanni Donato da Montorfano. Restauratiewerk in 1935 herstelde de originele Gotische lijnen in de architectuur.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Arma di Taggia is een van de plaatsen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere plaatsen in de buurt van Arma di Taggia, bijvoorbeeld Castellaro (8,4 kilometer), Prai (3,8 kilometer) en Bussana Vecchia (7,2 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag voor de E80 richting Arma di Taggia.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46