Type of accommodation

More options

Pietra Ligure in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Geniet van zowel een actieve als een relaxte vakantie tijdens uw verblijf in Pietra Ligure in Ligurië, Italië.

Pietra Ligure

Adembenemend uitzicht op een strand in Pietra Ligure Antiekmarkt in het centrum van Pietra Ligure Een markt met verse groenten en fruit in Pietra Ligure Een romantische straat in Pietra Ligure Een oude kerk in Pietra Ligure Een mooi uitzicht op een vakantiebestemming Pietra Ligure Een sculptuur in een park in Pietra Ligure Een mooie mening van Pietra Ligure en het strand Een straat met palmbomen in Pietra Ligure Een prachtige villa in Pietra Ligure in tussen de palmbomen

Pietra Ligure

Savona

Dit is een populaire kustplaats uit de middeleeuwen

Maak een wandeling onder de palmbomen op de promenade langs de zee of maak een tocht langs oude huizen, kerken en Palazzi

Reistips

Reistips

De oude stad is zeker een aanbevelingswaardige bezienswaardigheid in Pietra Ligure. U kunt door de straatjes van het centrum wandelen langs mooie Palazzi die dateren uit de middeleeuwen en de 18de eeuw. U vindt hier bijvoorbeeld het Palazzo Leale Franchelli met kamers die met fresco’s zijn versierd, een grote bibliotheek en een collectie van porselein en drukwerk.

Ook uit de 18de eeuw is de San Nicoló di Bari parochiekerk met zijn twee klokkentorens. Samen met de Annunziata wordt deze kerk beschouwd als een van de mooiste kerken in Pietra Ligure. De stad heeft iets te bieden voor jong en oud.

Pietra Ligure is erg geschikt voor een vakantie vol belevenissen in een vakantiehuis, bijvoorbeeld in het mooie dorp Ranzi. Naast de fijne activiteiten, het milde klimaat en het unieke landschap, kunt u hier ook makkelijk met de auto komen.

Pietra Ligure ligt aan de Strada Statale 1, die van Rome tot aan Ventimiglia loopt. De Via Aurelia, de kustweg in Ligurië, loopt door de stad en als u over deze weg rijdt, dan krijgt u al dat echte vakantiegevoel. Daarnaast kunt u deze stad ook bereiken via de Autostrada A10 en met de trein.

Geschiedenis

Geschiedenis

De mooie kleine stad Pietra Ligure ligt tussen Imperia en Savona aan de Ligurische kust en dankt zijn naam aan een grote kalksteenrots. Naar zeggen groeide lang geleden een versterkte nederzetting ‘Castrum Patrae’ dat tegenwoordig tot de stad Pietra Ligure behoort, vanaf deze rots.

Vanwege de gunstige locatie van de stad, is er het hele jaar door een mild klimaat.

De stad wordt door de berg afgeschermd van de wind.

Het hout uit de bossen van het achterland is erg geschikt voor scheepsbouw. Hierdoor, en samen met de zandstranden, ontwikkelde zich een perfecte basis voor succesvolle handel over zee. Naast toerisme maakt dit ook nog steeds deel uit van de economie in deze stad.

De strandpromenade in Pietra Ligure is er mooi. Naast de palmbomen, ziet de promenade er erg aantrekkelijk uit. De Lido’s zijn een welkome afwisseling met de vele sporten en vrijetijdsbestedingen die Pietra Ligure te bieden heeft. Er is een uitgebreid aanbod van activiteiten om uit te kiezen, zoals tennis, boccia, antiekmarkten, disco’s, openluchtconcerten en verschillende folkfestivals.

Maar voor wie liever zijn of haar vakantie doorbreng op het strand en van tijd tot tijd verfrissing nodig heeft, dan zijn er vele strandbarretjes te vinden met verschillende Ligurische lekkernijen.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Pietra Ligure hoort bij de gemeente Ranzi en is een dorp in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Pietra Ligure zoals Verezzi (5,8 kilometer), Loano (3,3 kilometer) en Foresto (5,2 kilometer). Neem de afslag vanuit de richting Genua vanaf de snelweg richting Pietra Ligure en neem dan de SS1. Dan slaat u linksaf richting Pietra Ligure.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46