Type of accommodation

More options

Albenga in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Bezoek de middeleeuwse stad Albenga en ga duiken in het ideale water van deze stad in Ligurië, Italië.

Albenga

Mooi uitzicht op Albenga en het strand Uitzicht op het centrum van Albenga Een kerk in Albenga, Liguria Uitzicht op zee in Albenga Uitzicht op zee en het strand in Albenga Een prachtig uitzicht op het strand in Albenga Een romantische straat van Albenga Een prachtige kerk in Albenga, Liguria Een prachtig uitzicht op een strand in Albenga

Albenga

Savona

Een grote, diverse stad met talrijke toeristenattracties

De middeleeuwse stadskerk met de Piazza San Michele en de kathedraal is een ideale plek voor wandelingen en excursies

Reistips

Reistips

Gaat u graag duiken? Dan zult u zeker plezier hebben in Albenga. De kustpromenade samen met het strand is erg populair onder duikers vanwege het ondiepe water. De scheepswrakken zijn erg opwindend, het is een unieke belevenis voor jong en oud! Voor wie liever met beide benen op het land blijft, zijn er genoeg fijne activiteiten te vinden in het officiële park aan de mond van de Centa rivier. Er is een mooi vogelpark hier, waar veel verschillende kolonies zijn te vinden.

Als u graag gaat winkelen, dan bent u in Albenga ook op de juiste plek. Via Italia en Via dei Mille, zijn ook erg populair onder vakantiegangers met de winkels en restaurants die daar te vinden zijn. Of u nu lekker wilt rondkijken in de winkels of lekker ontspannen van een espresso wilt genieten, Albenga heeft een grote verscheidenheid te bieden.

Het centrum van het plaatselijke leven is te vinden op Piazza San Michele. Het Palazzo Peloso Cepolla, dat ooit aan de Malasemenza familie toebehoorde, ligt op de Piazza. Het stadscentrum wordt gekarakteriseerd door veel verschillende stijlen en tijden en is daarom de moeite van een bezoek waard.

Wilt u graag even helemaal weg van alles zijn en u wilt ook iets anders dan het gewoonlijke vakantiehuis en strand? Er is een grote verscheidenheid aan musea in Albenga die de moeite van een bezoek waard zijn, bijvoorbeeld het ‘Civico Museo Ingauno’, een stadsmuseum met vele mooie archeologische vondsten uit de middeleeuwen en ook uit de Romeinse tijd. Dit museum is gehuisvest in het gemeentehuis.

Net zo interessant is het museum van vroege historie, dat een aantal verschillende collecties huisvest van materialen en stukken zoals fresco’s, schilderijen en vloerkleden uit de grotten van de Pennavaira vallei. Er is ook een permanente tentoonstelling over de verbouwing van olijven, die kan worden gevonden in een actieve olijfoliemolen.

Via Augusta biedt een interessante archeologische tocht. Er zijn verschillende bergwandelpaden die vanaf de San Martino kerk naar Santa Croce di Alassio lopen. Van daaruit kunt u veel verschillende interessante stadjes bezoeken en er zijn uitstekende restaurants te vinden.

Geschiedenis

Geschiedenis

De Romaanse stad ‘Albium IngaunumÂ’ werd gesticht in de tweede eeuw v. C op de plaats van een citadel van de Ligurische Ingauni. De kuststreek van Albenga, die wordt doorkruist door de Centa rivier (gevormd door de samenvloeiing van de Arroscia en Neva rivier), heeft kenmerken die uniek zijn voor Ligurië. Er is een groot, zeer vruchtbaar gebied vlakbij zee dat goede verbindingen heeft het achterland en Piemonte. In de Romeinse tijd waren Albenga en Ventimiglia de meest belangrijke centra in het westen van Ligurië. Albenga was de geboorteplaats van Keizer Pertinax.

De middeleeuwse stad werd gebouwd zodat het perfect aansloot bij de Romeinse nederzetting. Het is erg moeilijk om te zien welke van de oudere muren en gebouwen horen bij de verschillende periodes.

Op het rivierbed van de Centa, net buiten de stadsmuren, zijn overblijfselen gevonden van badhuizen, een acquaduct en een Romeinse begraafplaats. De overblijfselen van een tweede-eeuws amfitheater zijn ook zichtbaar. In het hart van de middeleeuwse stad liggen de San Michele kathedraal met zijn drie torens (een vroege Christelijke tempel gereconstrueerd in de dertiende eeuw met een aangrenzende tienhoekige doopkapel), een oude vijftiende-eeuws stadsgebouw (nu het Ingauno stadsmuseum) en het Casa dei Malasemenze (nu het stadhuis). Er zijn talloze andere historische gebouwen zoals toren-huizen en religieuze gebouwen die samen een van de meest compacte en interessante oude stadsgebieden in Ligurië vormen.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Albenga hoort bij de gemeentes Garlenda, Il Poggio, Leca d Albenga en Villanova en is een van de steden in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere kleine dorpen in de buurt van Albenga zoals Campochiesa (4,5 kilometer), Ceriale (6,1 kilometer) en San Giorgio (3,8 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u de afslag voor de E80 richting Albenga.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46