Type of accommodation

More options

Rapallo in Italië | provincie Genua, Ligurië

U kunt langs de schitterende promenade of in de mooie smalle straten van het middeleeuwse stadje Rapallo wandelen. Er zijn heir ook erg veel activiteiten te vinden tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Rapallo

Rivier in tussen de palmbomen in Rapallo Een straat in Rapallo vol met cafes, restaurants en bars Prachtige gebouwen in een straat van Rapallo Castello di Rapallo in Ligurië Een romantische straat van Rapallo Een weergave van een kerk in Rapallo Een mening van een mooie kerk in Rapallo Een weergave van de huizen, een kerk en bloemen in Rapallo Een prachtig uitzicht op de zee in Rapallo Strand naast Castello di Rapallo

Rapallo

Genova

De grootste vakantieplaats aan de Riviera di Levante

Kom en ga zonnebaden op de lange stranden en koel af in de blauwe zee

Reistips

Reistips

Het treinstation ligt op loopafstand van de strandpromenade. Het Piazza delle Nazioni met de stadstoren Torre Civica uit de 15de eeuw is ook in deze richting te vinden. Ernaast ligt de Santo Stefano kerk. Het was het eerste Christelijke gebouw in Rapallo. Het Oratorio dei Bianchi, dat over een indrukwekkende collectie van Ligurische processiekruisbeelden beschikt, ligt ook in dit district.

De internationale bibliotheek met een goede collectie gevestigd in Villa Tigullio heeft zich ontwikkeld als een sociale ontmoetingsplaats. Naar zeggen vereerden beroemdheden zoals Ernest Hemingway, Gerhard Hauptmann en Ezra Pound de bibliotheek met een bezoek. Het Museo del Merletto, waar de kunst van kantklossen wordt tentoongesteld, is te vinden in hetzelfde gebouw. Ook de Hannibal Brug staat erg bekend en is een populaire bestemming voor toeristen. Het Castello is ook een lust voor het oog. Dit kasteel werd in een jaar gebouwd in 1550 als een verdedigingswerk en het ligt op een rotsachtige plek bij de haven.

Een andere reden om in Rapallo uw vakantie door te brengen in een vakantiehuis, is de grote verscheidenheid aan sportfaciliteiten. Het zijn niet alleen golf- en tennisbanen die in de wijken van de stad kunnen worden gevonden, maar er is ook de mogelijkheid om te gaan paardrijden of boogschieten te beoefenen. Natuurlijk zijn de stranden aan de ‘Golfo del Tigullio’ erg geschikt voor alle watersporten. Rapallo is ook een erg populaire bestemming voor strandvakantiegangers. Deze Italiaanse kustplaats wordt nu beschouwd als de grootste vakantieplaats aan zee aan de Rivier di Levante. Dat is niet gek, met al die unieke baaien!

Geschiedenis

Geschiedenis

Rapallo kwam al vroeg (rond het midden van de 19de eeuw) bekend te staan als een wintervakantieplaats aan de Golf van Tigullio. In 1922 ging het zelfs de geschiedenis in als de plaats waar Duitsland en Rusland onderhandelingen voerden om een samenwerkingsovereenkomst te sluiten. Tegenwoordig is Rapallo een van de vele ouderwetse kustplaatsen langs de Riviera di Levante. In de zomer en de winter kunt u lange wandelingen maken langs de mooie rivieroevers van de Lungomare Vittorio Veneto rivier en lekker op een terras zitten bij een van de vele café’s. Rapallo is ook gemakkelijk voor reizigers vanwege de locatie, vlakbij de voet van de heuvels bij Portofino en dichtbij de snelweg. Maar ook de talloze attracties in Rapallo brengen bezoekers naar deze Ligurische kustplaats.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Rapallo is een dorp in de provincie Genua, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Rapallo zoals Nostra Signora di Montallegro (10,2 kilometer), San Massimo (4,7 kilometer) en San Martino di Noceto (6,5 kilometer). Neem de afslag vanaf de snelweg richting Rapallo wanneer uit vanuit Genua komt.

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46