Type of accommodation

More options

Vezzi Portio in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Geniet van de panoramische uitzichten over het landschap en de zee tijdens uw vakantie in Ligurië, Italië.

Vezzi Portio

- Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus

Vezzi Portio

Savona

Vezzi Portio is een paradijs voor imkers en klimmers in het achterland tussen Spotorno en Noli

Er zijn kleine dorpjes met goedonderhouden oude kerken omringd met steile rotswanden voor wie graag aan extreme sporten doet en mooie wandelpaden voor fijne wandelingen

Reistips

Reistips

Het dorp Vezzi Portio is ideaal voor klimmers. De steile rotsen rond het dorp bieden uitstekende mogelijkheden voor uw volgende klimexcursie.

Dichtbij in het kleine dorp Magnone Inferiore en verstopt achter boerenhuizen woont Giuseppa Piscitello (Azienda Agricola Piscitello Giuseppa, Borgata Magnone 10) deze vrouw produceert uitstekende lekkere honing die wordt verkocht onder de merknaam ‘Pollupice’ in de omringende winkels. Zij produceert ook erg goede kaas en heeft haar eigen kudde schapen.

In San Filippo en San Giorgio liggen twee kerken met dezelfde namen – San Filippo en San Giorgio. San Giorgio heeft een interessant imkermuseum dat meer dan 2000 tentoonstellingsvoorwerpen heeft, die allemaal te maken hebben met het werk van een imker.

Geschiedenis

Geschiedenis

Vezzi Portio bestaat uit vier plaatsen, namelijk Magnone, San Giorgio, San Filippo en Portio, en ligt in het achterland van Noli. De stad was verdeeld in twee voornaamste delen Vezzi en Portio. Vezzi was deel van Castelliana en Quiliano die onder het bestuur van de Del Caretto familie vielen. De familie gaf het gebied aan de stad Savona in 1142 en in 1261 werd het bezit van de Cicala familie uit Genua.

Portio was deel van het marktgraafschap van Finale en het kwam onder de Republiek Genua te vallen in 1713. Met de komst van Napoleon ‘s heerschappij werden beide dorpen deel van de Ligurische Republiek in 1797 en in 1805 werden zij deel van het eerste Franse Rijk. In 1861 werden Vezzi en Portio opgenomen in het Italiaanse Rijk na de val van het Koninkrijk Sardinië. Van 1973 tot 2008 waren zij deel van de berggemeenschap Pollupice.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Vezzi Portio is een dorp in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Vezzi Portio bijvoorbeeld Voze (5 kilometer), Verzi (8,8 kilometer) en Tosse (3,5 kilometer). Wanneer u vanuit de richting Genua komt via de E80, dan neemt u de afslag voor Spotorno en daarna volgt u de Via Guardia richting Tosse. Daarna slaat u af op Via Spotorno en rijdt u rechtdoor tot aan Vezzi Portio.

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46