Type of accommodation

More options

Deiva Marina in Italië | provincie Genua, Ligurië

Geniet van de goede water kwaliteit en de zand stranden in Deiva Marina in Ligurië, Italië. U kunt hier ook mountain biken of door het Ligurische achterland trekken.

Deiva Marina

- Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus

Deiva Marina

Genova

Dit is een mooie, middeleeuwse kustplaats

Kristalhelder water en het zandstrand nodigen bezoekers uit om te zwemmen en te ontspannen

Reistips

Reistips

Voor de Riviera di Levante is het niet ongewoon dat de beboste heuvels bijna helemaal tot aan de kust uitstrekken. De heuvels van Deiva Marina, een kustplaats in de provincie La Spezia, lijken ook tot aan de zee uit te reiken. Maar het is precies wat het een speciale attractie maakt voor de lokale bevolking en toeristen.

Het achterland lijkt groener te worden met iedere stap verder van Deiva Marina vandaan. De groene heuvels en olijfgroeves bieden een spectaculair zeezicht perfect voor wandelingen en mountainbiketochten.

Ook is Deiva Marina een goed uitgangspunt voor tochten naar La Spezia en Genua. De treinreis langs de kust alleen al is de moeite waard, want u zult worden beloond met een uniek uitzicht over zee. De bootexcursies naar de populaire kustdorpen van Cinque Terre of Portofino zijn ook erg aantrekkelijk.

Ver weg van alle drukte van de toeristenstad is de oude stad van Deiva Marina. De pastelkleurige roze en gele gevels van de huizen, samen met de rode geraniums op de terrassen en de blauwe en groene weerspiegeling van het Middellandse Zeegebied zal u bekoren. De huizen die langs de heuvels werden gebouwd vormen een fascinerend mozaïek, met kronkelende straatjes, steegjes en pleinen.

De parochiekerk uit de 18de eeuw ligt in het centrum van het historische stadscentrum, dat het oudste deel van de stad is. De voorkant van de kerk is van bijzonder belang. De vloer is een mozaïek gemaakt van kleine, glanzende kiezels. Voor de kerk staat een laatmiddeleeuwse toren met een vierkante fundering. Een tweede toren stond ooit bij de zee. Wat overgebleven is, is de ronde fundering begroeid met klimop. Beide torens waren ooit gebruikt als verdediging tegen piratenaanvallen.

Stranden:

Het kleine dorp aan de oostelijke zijde van de Italiaanse Riviera, trekt veel toeristen aan vanwege het lange mooie zandstrand, de kleurrijke kiezels en het kristalheldere water. Voor wie graag naar een steen-, kiezel- en zandstrand gaat, zal hier zeker aan z’n trekken komen. Dit aantrekkelijke toeristengedeelte van Deiva Marina is ook ‘La Marina’ genaamd en biedt veel winkels en bars bij het strand en aan de strandpromenade. Dit strand heeft ook vaak de Bandiera Blu (Blauwe Vlag) toegekend gekregen voor goede waterkwaliteit, veiligheid, schoonheid en faciliteiten. Het klimaat wordt hier maar een beetje beïnvloed door de westelijke wind.

Geschiedenis

Geschiedenis

Deiva Marina werd gesticht in de vroege middeleeuwen. De eerste nederzettingen werden gebouwd op de heuvels, maar de inwoners verhuisden naar de kust in de 8ste eeuw waar zij hun eigen dorp stichten, Deiva.

Het tweede dorp Marine, werd gebouwd als resultaat van de goede economie door de zeehandel. Marquise Da Passano bouwde toen een kasteel in Deiva Marina dat deel werd van de Republiek Genua in 1144. In de 16de en 17de eeuw werden verschillende gebouwen gebouwd, bijvoorbeeld de twee torens.

Deiva Marina werd deel van de Ligurische Republiek tijdens de Franse heerschappij en werd ingelijfd bij het Eerste Franse Rijk in 1805. Het werd deel van het Koninkrijk Sardinië in 1815 en later werd het deel van het Italiaanse koninkrijk in 1861.

Deiva en Marina werden samengevoegd in 1949 en het werd de plaatsnaam Deiva Marina gegeven. De plaats werd lid van de berggemeenschap La Spezia van 1973 tot 2008.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Deiva Marina is een stad in de provincie La Spezia, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van Deiva Marina vindt u dorpen zoals Littorno (7,9 kilometer), Preate (4,3 kilometer) en Ghaia (3,6 kilometer). Vanuit de richting Genua via de SS45, neemt u de A12/E80 en rijdt u tot aan Località Piazza. Neem de A12/E80 richting Deiva Marina en volg deze weg voor ongeveer 50 kilometer. Volg de borden totdat u Deiva Marina ziet en neem de afslag voor 40/SP40. Binnen een paar minuten zult u in Deiva Marina zijn.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46