Type of accommodation

More options

Varese Ligure in Italië | Provincie La Spezia, Ligurië

Spendeer uw vakantie in het "Green village" van Varese Ligure in Ligurië, Italië en geniet van de natuur in en rondom de stad.

Varese Ligure

Uitzicht vanaf Castello di Varese Ligure en het centrum van de stad De prachtige oude stad van Varese Ligure Castello di Varese Ligure Kerk in Varese Ligure Een kerktoren in Varese Ligure De brug in Varese Ligure is een toeristische attractie Gevarieerde natuur in Varese Ligure

Varese Ligure

La Spezia

Dit is een mooi middeleeuws dorp met een uniek cirkelvormig oud stadscentrum

Het dorp wordt beschouwd als erg ecologisch vanwege de pure ecologische landbouwmethodes en het wordt als een van de mooiste dorpen in Italië gezien

Reistips

Reistips

De gemeente Varese Ligure ligt in de provincie La Spezia en staat bij veel Liguriërs bekend als het ronde dorp. De huizen in het centrum liggen naast elkaar als in een halve cirkel. Dit was een idee van Graaf Fieschi. Door de goede locatie van de plaats, wilde hij residentiële complexen en een fort bouwen hier. Naast de graven, waren andere inwoners van de plaats handelaars en ambachtslieden.

Als u besluit om een vakantie door te brengen in een vakantiehuis in Varese Ligure, dan moet u zeker de huisgemaakte pasta uit deze regio proberen. Het mooie van deze pasta is dat het huisgemaakt is met een persoonlijk gebaar, namelijk dat ieder pasta tablet een merk krijgt met een houten stempel. Deze merken verschillen voor ieder restaurant, familie en recept. In veel restaurant kunt u niet alleen van deze delicatessen genieten, maar kunt u het ook kopen voor thuis.

Het dorp Varese Ligure is niet alleen aantrekkelijk door de mooie gerenoveerde gevels van de huizen, maar ook door het mooie kasteel, het Castello Fieschi di Varese Ligure uit de 15de eeuw, de vele kerken, zoals de San Giovanni Battista parochiekerk uit de 17de eeuw en het Ferrari Paleis. Wie liever een zomeravond buiten doorbrengt heeft een keuze uit veel evenementen, bijvoorbeeld theateruitvoeringen en klassieke concerten in het ronde stadscentrum, door de Fieschi familie opgezet vanwege de bijzonder goede akoestiek.

Het is echt niet ver weg van Varese Ligure. Als u met de auto gaat, dan komt u via kronkelende straatjes bij Sestri Levante en dan bent u al bij de zee. Als u wat culturele diversiteit in Ligurië wilt beleven, dan kunt u ook met de auto vanuit Varese Ligure naar de dorpen van Cinque Terre.

Deze vijf dorpen zijn zeker de moeite van een bezoek waard. Onderling zijn zij alleen verbonden via paden en dat maakt het ook een fijne excursiebestemming voor de hele familie met een hond.

Voor wie graag de auto laat staan, kan van het mooie groene landschap genieten met een spannende mountainbike of bergwandeltocht. Het is niet voor niets dat deze plaats erkent werd als een van de mooiste en ecologische dorpen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Varese Ligure ontstond door de strategisch gunstige locatie aan de kruising van de trans-Alpine routes naar Palma en Tortona. Een handelsmarkt ontstond aan deze kruising. In 1031 werd de Vara Kerk gebouwd in de Val di Vara. Het dorp werd bestuurd door de Fieschi en Penelli families. De inwoners begonnen toen met landbouw en veehouderij in de 11de eeuw. De Fieschi familie bouwde toen de Toren van Panelli in de 11de eeuw waar zij toevlucht zochten vanwege een onenigheid met de Panelli familie. Na een overeenkomst tussen de twee families, besloten zij het land te verdelen.

Doordat zij groter in aantal waren, won de Fieschi familie meer macht in de Vara Vallei in de 13de eeuw. Varese Ligure kwam onder het bestuur van de Landi familie in 1472. Toen de rebellie van de Fieschi familie tegen de Doria familie faalde, werd het domein in beslag genomen en Varese Ligure werd deel van de Republiek Genua.

In 1797 werd Varese Ligure deel van de Ligurische Republiek en in 1805 werd het ingelijfd bij het Eerste Franse Rijk. De plaats werd opgenomen in het Koninkrijk Sardinië in 1815 en daarna overgenomen door het Italiaanse Rijk in 1861. Van 1973 tot 2011 was Varese Ligure lid van de berggemeenschap Alta Val di Vara.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Varese Ligure is een dorp in de provincie La Spezia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Varese Ligure zoals Cembrano (5,3 kilometer), Tavarone (12,7 kilometer) en Ossegna (8,5 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de E80 snelweg de afslag voor Carrodano Levanto E80. Volg de SS566 en dan de SS523 richting de SP49 tot aan Varese Ligure.

© 2000 - 2023 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46