Een prachtig uitzicht op het oude centrum van BordigheraEen straat van BordigheraEen kleine kerk in Bordighera direct aan zeeEen mooie haven van BordigheraEen kerk in BordigheraEen prachtig strand van BordigheraEen oude sculptuur in Bordighera, LiguriaEen prachtig panoramisch uitzicht over Bordighera

Bordighera

Imperia

Een pre-Romaans dorp direct aan zee

Het prehistorische centrum komt samen met een fascinerende kustplaats

Bordighera is verdeeld in twee delen. Het oudere gedeelte is ‘Paese Alto’ genaamd, en ligt op het hoger gelegen gedeelte van het dorp. Dit vormt het originele dorp en hier kunt u het oude stadscentrum vinden, met oude poorten, oude muren en oude gebouwen.

Voor wie van wandelingen langs de zee houdt, moet naar een gedeelte van de stad gaan dat ‘Marina’ wordt genoemd. U kunt hier fantastische wandelingen langs de zee maken en u heeft hier een prachtig uitzicht over zee.

Bordighera heeft ook veel interessante kerken, zoals de parochiekerk Santa Maria Magdalena, die in het midden van het oude stadscentrum is gelegen. Zelfs het St. Bartholomeus oratorium, waar de vertegenwoordigers van de acht steden samenkwamen en de Unie vormden, is nog steeds goed onderhouden en kan worden bezocht.

De kleine kerk Sant’Ampelio, uit de 11de eeuw, is ook nog steeds goed onderhouden en ligt aan het einde van de ‘Lungomare Argentina’ promenade.

Er zijn prachtige villa’s in art nouveau stijl, tuinen en parken in het ‘Marina’ stadsdistrict, bij de vissersbaai, direct aan zee.

De stad heeft ook iets de bieden wanneer het op musea aankomt. Naast het natuurhistorische museum, is er een museum voor Ligurië’s prehistorische verleden, met een uitgebreide bibliotheek.

U zult zeker waar voor uw geld krijgen wanneer het op de culinaire kant aankomt, omdat Bodighera uitstekende wijnen heeft en ook typische Ligurische specialiteiten.

Gesticht in de 5de eeuw voor Christus, werd het dorp Bordighera een goede verdedigingsstad tegen potentiële aanvallers vanwege de goede strategische positie op de heuvels. De inwoners van het dorp leefden voornamelijk van landbouw en veehouderij, net als veel andere dorpen in dit gebied.

Met de opening van de Via Julia Augusta in pre-Romeinse tijden, die Ligurië verbond met Gallië, ontstond een nederzetting langs deze route. De naam van het dorp ‘Burdigheta’, dat verwant is aan het Franse woord ‘bordigue’, dat verdediging betekent, is overgenomen uit een pauselijk document uit het jaar 1296. Als onderdeel van de nederzetting, werd een vissersbaai aangelegd en vissen werd geïntroduceerd als een economische activiteit.

De Borghetto San Nicolo familie besloot om de stad te herbouwen in 1470. In 1543 vielen de Turken eerst de stad Nizza aan en gingen daarna door in Ligurië waar zij ook andere dorpen aanvielen, waaronder Bordighera.

In 1686 besloten de vertegenwoordigers van acht steden, waaronder Bordighera, om zich terug te trekken uit het bestuur van de Graaf van Ventimiglia en zij stichtten de Unie van ‘Magnifica comunità degli otto luoghi’, dat is de ‘magnifieke groep van acht steden’.
In 1797 kwam Bordighera onder Napoleontische heerschappij te vallen en werd onderdeel van het eerste Franse Rijk in 1805.

Er werd toen besloten tijdens het Weense Congres in 1815 dat Bordighera onder de provincie Nizza zou komen vallen. Gedurende deze tijd werden verbindingswegen aangelegd en de infrastructuur werd erg verbeterd.

In 1855 publiceerde de auteur Giovanni Ruffini zijn boek getiteld ‘Doctor Antonio’ dat de aandacht voor de stad trok van de Engelsen. Doordat de groeiende toeristische interesse, ontwikkelde de stad zich als een toeristenoord; en hotels werden gebouwd, spoorlijnen en straten werden aangelegd. Van 1973 tot 2008, viel Bordighera onder het bestuur van ‘Comunità Montana Intemelia’, maar dit werd in 2011 tenietgedaan.

Bordighera is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Niet ver van Bordighera vindt u andere dorpen zoals: Sasso di Bordighera (4,9 kilometer), Borghetto San Nicolo (5,1 kilometer) en Vallecrosia Alta (6,7 kilometer). U kunt in de stad komen via de E80 richting Genua en Ventimiglia en dan de afslag richting Bordighera.meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Bordighera

Stranden in Imperia > Bordighera

Bagni atú

Stranden in Imperia > Bordighera


Telefoonnummer: +39 347 88 143 60

Adres: Lungomare Argentina

> Stranden Bagni atú

Bagni La Polena

Stranden in Imperia > Bordighera


Email: selvaggia1955@libero.it

Telefoonnummer: 0039 3483367191

Adres: Lungomare Marconi 100

> Stranden Bagni La Polena

Bagni Riviera

Stranden in Imperia > Bordighera


Email: bagniriviera@gmail.com

Telefoonnummer: +39 333 70 89 942

Adres: Lungomare Argentina

> Stranden Bagni Riviera

Grecale Beach Club

Stranden in Imperia > Bordighera


Telefoonnummer: 0039 3484200609

Adres: Via Guglielmo Marconi, 14

> Stranden Grecale Beach Club

Kukua Happy Beach

Stranden in Imperia > Bordighera


Email: info@kakua.it

Telefoonnummer: +39 0184 263360

Adres: Lungomare Argentina

> Stranden Kukua Happy Beach

Marina Beach

Stranden in Imperia > Bordighera


Email: info@marina-beach.it

Telefoonnummer: +39 0184263683

Adres: Lungomare Argentina

> Stranden Marina Beach

Cafes in Imperia > Bordighera

Bar della Piazza

Cafes in Imperia > Bordighera


Adres: Piazza Giuseppe Garibaldi, 15

> Cafes Bar della Piazza

Restaurants in Imperia > Bordighera

a Scibretta

Restaurants in Imperia > Bordighera


Telefoonnummer: 0039 0184260 722

Adres: Via Bastioni 93

> Restaurants a Scibretta

Il Grecale

Restaurants in Imperia > Bordighera


Telefoonnummer: 0184 260098

Adres: Via al Capo 4

> Restaurants Il Grecale

Valdisogno

Restaurants in Imperia > Bordighera


Telefoonnummer: 0184 998140

Adres: Via Parini 7

> Restaurants Valdisogno

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01