Type of accommodation

More options

Bordighera in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Bezoek de aan de zee gelegen stad Bordighera tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Bordighera

Een prachtig uitzicht op het oude centrum van Bordighera Een straat van Bordighera Een kleine kerk in Bordighera direct aan zee Een mooie haven van Bordighera Een kerk in Bordighera Een prachtig strand van Bordighera Een oude sculptuur in Bordighera, Liguria Een prachtig panoramisch uitzicht over Bordighera

Bordighera

Imperia

Een pre-Romaans dorp direct aan zee

Het prehistorische centrum komt samen met een fascinerende kustplaats

Reistips

Reistips

Bordighera is verdeeld in twee delen. Het oudere gedeelte is ‘Paese Alto’ genaamd, en ligt op het hoger gelegen gedeelte van het dorp. Dit vormt het originele dorp en hier kunt u het oude stadscentrum vinden, met oude poorten, oude muren en oude gebouwen.

Voor wie van wandelingen langs de zee houdt, moet naar een gedeelte van de stad gaan dat ‘Marina’ wordt genoemd. U kunt hier fantastische wandelingen langs de zee maken en u heeft hier een prachtig uitzicht over zee.

Bordighera heeft ook veel interessante kerken, zoals de parochiekerk Santa Maria Magdalena, die in het midden van het oude stadscentrum is gelegen. Zelfs het St. Bartholomeus oratorium, waar de vertegenwoordigers van de acht steden samenkwamen en de Unie vormden, is nog steeds goed onderhouden en kan worden bezocht.

De kleine kerk Sant’Ampelio, uit de 11de eeuw, is ook nog steeds goed onderhouden en ligt aan het einde van de ‘Lungomare Argentina’ promenade.

Er zijn prachtige villa’s in art nouveau stijl, tuinen en parken in het ‘Marina’ stadsdistrict, bij de vissersbaai, direct aan zee.

De stad heeft ook iets de bieden wanneer het op musea aankomt. Naast het natuurhistorische museum, is er een museum voor Ligurië’s prehistorische verleden, met een uitgebreide bibliotheek.

U zult zeker waar voor uw geld krijgen wanneer het op de culinaire kant aankomt, omdat Bodighera uitstekende wijnen heeft en ook typische Ligurische specialiteiten.

Geschiedenis

Geschiedenis

Gesticht in de 5de eeuw voor Christus, werd het dorp Bordighera een goede verdedigingsstad tegen potentiële aanvallers vanwege de goede strategische positie op de heuvels. De inwoners van het dorp leefden voornamelijk van landbouw en veehouderij, net als veel andere dorpen in dit gebied.

Met de opening van de Via Julia Augusta in pre-Romeinse tijden, die Ligurië verbond met Gallië, ontstond een nederzetting langs deze route. De naam van het dorp ‘Burdigheta’, dat verwant is aan het Franse woord ‘bordigue’, dat verdediging betekent, is overgenomen uit een pauselijk document uit het jaar 1296. Als onderdeel van de nederzetting, werd een vissersbaai aangelegd en vissen werd geïntroduceerd als een economische activiteit.

De Borghetto San Nicolo familie besloot om de stad te herbouwen in 1470. In 1543 vielen de Turken eerst de stad Nizza aan en gingen daarna door in Ligurië waar zij ook andere dorpen aanvielen, waaronder Bordighera.

In 1686 besloten de vertegenwoordigers van acht steden, waaronder Bordighera, om zich terug te trekken uit het bestuur van de Graaf van Ventimiglia en zij stichtten de Unie van ‘Magnifica comunità degli otto luoghi’, dat is de ‘magnifieke groep van acht steden’.
In 1797 kwam Bordighera onder Napoleontische heerschappij te vallen en werd onderdeel van het eerste Franse Rijk in 1805.

Er werd toen besloten tijdens het Weense Congres in 1815 dat Bordighera onder de provincie Nizza zou komen vallen. Gedurende deze tijd werden verbindingswegen aangelegd en de infrastructuur werd erg verbeterd.

In 1855 publiceerde de auteur Giovanni Ruffini zijn boek getiteld ‘Doctor Antonio’ dat de aandacht voor de stad trok van de Engelsen. Doordat de groeiende toeristische interesse, ontwikkelde de stad zich als een toeristenoord; en hotels werden gebouwd, spoorlijnen en straten werden aangelegd. Van 1973 tot 2008, viel Bordighera onder het bestuur van ‘Comunità Montana Intemelia’, maar dit werd in 2011 tenietgedaan.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Bordighera is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Niet ver van Bordighera vindt u andere dorpen zoals: Sasso di Bordighera (4,9 kilometer), Borghetto San Nicolo (5,1 kilometer) en Vallecrosia Alta (6,7 kilometer). U kunt in de stad komen via de E80 richting Genua en Ventimiglia en dan de afslag richting Bordighera.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46