Type of accommodation

More options

Lerici in Italië | Provincie La Spezia, Ligurië

Bezoek de stad Lerici in Ligurië, Italië en haar schitterend kasteel en geniet van het zand strand van de stad.

Lerici

Prachtig uitzicht op de zee in Lerici Het mooie centrum van Lerici in Ligurië met palmbomen Mensen zijn het vissen tijdens de avond in Lerici Een markt met verse groenten en fruit in Lerici De prachtige haven van Lerici in Ligurië Een mooie fontein in het centrum van Lerici Een prachtig uitzicht op de zee in Lerici Een prachtig zandstrand in Lerici Villa Marigola een Lerici, Liguria Zandstrand en het helder blauwe zee in Lerici

Lerici

La Spezia

Ruige kust, spectaculaire uitzichten en verborgen baaien – dat is Lerici!

Beleef dagen met ontspanning op het Venere Azzurra strand in La Spezia, bezoek Cinque Terre of ga duiken naar standbeelden

Reistips

Reistips

De kustplaats Lerici ligt aan een van de mooiste baaien aan de Riviera di Levante. Het stadsgedeelte strekt zich uit langs het brede Venere Azzura strand en er zijn pittoreske bergdorpen in de provincie La Spezia. Lerici is altijd al een bestemming geweest voor dichters en kunstenaars en dat is hoe de Golf voor de stad aan de naam kwam ‘Golf van de Dichters’. Maar Lerici is niet alleen een bestemming voor kunstenaars. De plaats heeft als een vakantieoord ook veel faciliteiten en is niet alleen een toevluchtsoord voor vakantiegangers op zoek naar rust en ontspanning, maar ook een bestemming voor actieve vakanties, gastronomie of entertainment.

Het Pisa-Genua Castello domineert Lerici en hier is het Museo Geopaleontologico gevestigd. Dinosaurusbotten kunnen hier worden gezien en u kunt toekomstscenario’s beleven en ook aardbevingssimulaties.

De Engelse dichter Percy Bysshe Shelley bracht zijn laatste jaren door in San Ternezzo. U kunt zijn gedichten lezen op marmeren tabletten, in de witte villa waar hij ooit woonde.

Ten zuiden van Lerici vindt u smalle weggetjes die naar het dorp Fiascherino leiden, een dorp dat bij Lerici hoort en het vissersdorp Tellaro. Er zijn verborgen baaien, grotten in de rots en architectuur te bewonderen.

Het mooie zandstrand trekt veel toeristen aan. Dit jaar werd het brede zandstrand weer de Bandiera Blu (Blauwe Vlag) toegekend voor de uitstekende kwaliteit van het water, de faciliteiten, hygiëne en veiligheid. Sporters zullen niets te kort komen. U kunt een volleybalwedstrijd spelen of naar de bodem van de zee duiken naar een gezonken standbeeld van Christus of een boottocht maken om van het uitzicht over de kust vanuit de zee te genieten.

Lerici is ook een vakantiebestemming voor wie harmonie zoekt met de natuur. Het natuurgebied Monte Marcello is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Dit gebied heeft goed aangelegde wandelpaden, een weg voor motorverkeer en ook wegen die aflopen naar verborgen baaien.

Geschiedenis

Geschiedenis

Lerici werd gesticht door de Etrusken. Er werd in de middeleeuwen lang over gevochten door Genua en Pisa, omdat beide partijen het in hun bezit wilden hebben.

Pisa won uiteindelijk en in de middeleeuwen in het 1241 en Lerici kwam om het bestuur van Pisa te vallen. Het kasteel werd in Lerici gebouwd onder de heerschappij van Pisa. Genua bleef vechten voor Lerici en in de Slag bij Meloria en won in 1256. Genua nam de stad in bezit en beëindigde de bezetting door Pisa. De Genovese heersers breidden het kasteel verder uit en voegde militaire en verdedigingswerken toe.

Tijdens de 14de eeuw was Lerici de achtergrond voor de strijd tegen de Guelph die de regio twee keer verwoestten, maar niet tot het gefortificeerde kasteel konden doordringen. Er waren meerdere piratenaanvallen op het gebied rond Lerici in de 16de eeuw.

Veel adellijke families kwamen naar de stad in de 17de een 18de eeuw en bouwden hun grote villa’s hier. Met de Franse bezetting werd Lerici ingelijfd bij de Ligurische Republiek en werd het deel van het Eerste Franse Rijk in 1805. Lerici werd deel van het Koninkrijk Sardinië in 1815, maar werd later opgenomen in het Italiaanse Rijk.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Lerici is een dorp in de provincie La Spezia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Lerici, bijvoorbeeld Tellaro (2,9 kilometer), Trebiano Magra (4,7 kilometer) en Monte Marcello (9 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag voor La Spezia, dan houdt u de linkerbaan aan en neemt u de afslag La Spezia en dan richting Lerici.

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46