Type of accommodation

More options

Testico in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Geniet van een rustige en vredige vakantie in het smalle dorpje Testico in Ligurië, Italië.

Testico

- Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus

Testico

Savona

Dit is een middeleeuws dorp met kasteelruïnes

Naast mooie kerken, zullen natuurliefhebbers ook aan hun trekken komen in Testico

Reistips

Reistips

Deze kleine Ligurische plaats Testico ligt in de mooie groene en natuurlijke omgeving in de regio Ligurië. Het dorp ligt op ongeveer 68 kilometer afstand van Savona in een heuvelachtig berggebied. Het is ongeveer 18 kilometer van Alassio naar het strand. Afhankelijk van de exacte plek, ligt Testico tussen 180 en 953 meter boven de zeespiegel en zelfs de unieke panorama’s veranderen steeds op de verschillende niveaus.

De unieke natuur in Testico wordt bepaald door de verschillen in hoogte. Het achterland met de glooiende heuvels is erg geschikt om te mountainbiken. Er zijn hier erg goede paden die het hart van menig mountainbiker sneller zal doen kloppen. Wie liever gaat wandelen, kan hier ook goede wandelplekken vinden.

Naast een goed transportnetwerk en een prachtig uitzicht, is de plaats ook ideaal om lekker te ontspannen tijdens een rustige vakantie. Het is ook een geschikte omgeving voor families of stellen om samen tijd door te brengen en zelfs als u alleen op vakantie gaat.

Naast sportactiviteiten, heeft Testico ook mooie culturele evenementen te bieden. Een interessante bestemming voor een excursie is bijvoorbeeld het Castell van Testico, dat werd gebouwd in de 13de eeuw door de Doria familie. De ruïnes kunnen tegenwoordig nog steeds worden bezocht.

Een andere interessante bestemming is de Kerk van St Petrus en Paulus (Pietro en Paolo) gebouwd in de 17de eeuw. Net zo interessant is het Cappella della Presentatione di Maria al tempio, dat in Ginestro ligt.

Er is een supermarkt te vinden vlakbij de kerk. Naast de nodige boodschappen kunt u hier ook verse worst en kaas kopen. Voor grotere aankopen en een fijne avond in een mooi Ligurisch restaurant met regionale specialiteiten, raden wij aan om een bezoek te brengen aan de naburige stad Andora.

Geschiedenis

Geschiedenis

Testico werd gevormd als een nederzetting voor militaire doeleinden op de heuveltop tussen de Merula en de Lerrone vallei. Het gebied hoorde bij Castellania Montarosio in de 12de en 13de eeuw en het werd later overgenomen door de diocese van Albenga samen met de andere dorpen als een kerkleengoed.

Aan het einde van de 13de eeuw werd Testico verkocht aan de Doria familie. De plaats was een ideale schuilplaats tegen piratenaanvallen in de middeleeuwen. In 1576 kwam Testico in het bezit van de Hertog Emanuele Filiberto van Savoie.

Vanaf 1805 was Testico deel van het Franse Rijk en het werd opgenomen in het Koninkrijk Sardinië in 1815 totdat het overging naar het Italiaanse Rijk in 1861. Van 1973 tot 2011 was Testico deel van de Inguana en Ponente Savona berggemeenschap.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Testico is een dorp in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Rond Testico zijn verschillende andere dorpen te vinden zoals Costa (4,1 kilometer), Caio (4,3 kilometer) en Ciccioni (5 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u de afslag vanaf de snelweg voor Andora, en volgt u de SP13. Rij voorbij Molino Nuovo en Stellanello tot aan Testico.

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46