Type of accommodation

More options

La Spezia (Stad) in Italië | Provincie La Spezia, Ligurië

Leer meer over de Ligurische cultuur door een bezoek te brengen aan de stad La Spezia in Ligurië, Italië en haar musea en kerken.

La Spezia

Prachtig panoramisch uitzicht van La Spezia

La Spezia

La Spezia

La Spezia is een grote provinciehoofdstad aan de kust

Het unieke, behouden gebleven kasteelcomplex uit de 12de eeuw is de moeite van een bezoek waard

Reistips

Reistips

De provinciehoofdstad La Spezia is de op twee na grootste stad na de belangrijkste regionale stad Genua. De stad ligt op de oostelijke kant van de Riviera di Levante in de regio Ligurië, en ligt maar op een paar kilometer afstand van de grens met Toscane. Het voormalige vissersdorp La Spezia werd de marinebasis voor Italië in de 19de eeuw.

Wilt u graag meer te weten komen over de Marine? Dat moet u zeker het Museo Tecnico Navale bezoeken. Een bijzondere bijkomstigheid is dat de opbrengst van de toegangsprijs naar de wezen van zeevaarders gaat. Een deel van de stad ligt aan de natuurlijke Golf (Golf van Dichters) en is deel van het Nationale Park Cinque Terre.

Oude kastelen en dorpen die verborgen liggen in het Val di Vara in het achterland van La Spezia langs de Vara rivier, kunnen worden bezocht met de fiets. Wie liever gaat wandelen kan ook uitkijken naar fantastische wandelpaden door het unieke natuurlijke landschap.

Als u geïnteresseerd bent in het voormalige Fieschi fort uit de 13de eeuw en wandelen tot aan het Castello San Giorgio, dan kunt u genieten van een magnifiek uitzicht over heel La Spezia. Na een geweldige wandeltocht door het achterland kunt u de avond fijn doorbrengen in Via Napoli in de ‘Osteria Della Corte’. Het is overal gezellig, of u nu buiten in de tuin bent of binnen het restaurant. U kunt het hier uzelf comfortabel maken met uitstekende gerechten en goede wijn.

Bent u meer geïnteresseerd in museumbezoeken? Dan is het Museo Civico Ubaldo in Via Curtatone naast het Museo Tecnico Navale de moeite waard. In dit museum vindt u Lunigiana steles; dit zijn stenen figuren die bijvoorbeeld abstracte cultstandbeelden van goden of voorvaderen uitbeelden of oriëntatiepunten met een astrologische betekenis waren.

Een ander museum is het Museo Amedeo Lia. U kunt hier Italiaanse schilderijen bewonderen uit de Renaissance en de middeleeuwen.

De St Maria Assunta kathedraal werd zwaar beschadigd tijdens de oorlog. De gevel heeft daarom nu een mix van verschillende architectonische stijlen. Ondanks de beschadigingen kan de kathedraal nog steeds worden bekeken. Binnen de Kathedraal vindt u de Kroning van de Maagd met Heiligen door Andrea della Robbia van Florence.

Ook is het Castello di San Giorgio de moeite van een bezoek waard en dit is gelegen in de XXVII Marzo. Het Museo Archeologico is een interessante en historische plaats, van waaruit u een fantastisch uitzicht heeft over La Spezia, helemaal tot aan de zee.

Houdt u van vis? Dan raden wij ‘Il Ristorantino di Bayon’ aan. In een goede atmosfeer kunt u hier in dit fijne Ristorantino van een visgerecht genieten. Alle vis wordt vers gevangen en klaargemaakt. Naast verschillende visgerechten, is ook de huisgemaakte pasta erg aan te bevelen.

Geschiedenis

Geschiedenis

La Spezia is de hoofdstad van de provincie La Spezia en de twee na grootste stad in de regio.

De stad werd gesticht in de IJzer- en Bronstijd als een nederzetting, totdat de Romeinen het koloniseerden en het bij de infrastructuur van het Romeinse Rijk voegden.

De stad kwam onder het bestuur van de Lombarden in 643 en werd verscheidene malen aangevallen door piraten in de daaropvolgende eeuwen. Door de strategische ligging deed het dienst als een buitenpost voor de verdediging tegen de republiek Genua in de 12de eeuw. Door deze strijd werd het Castello San Georgio gebouwd. Na de verovering door Genua, werd La Spezia gebouwd in 1273 als de buitenpost voor de verdediging tegen de Toscaanse Republieken, met name Pisa.

La Spezia ontwikkelde zich langzaam tot een van de meest belangrijke steden in de regio Ligurië en bleef groeien. Het werd deel van de Ligurische Republiek met de Napoleontische Oorlogen en groeide tot een stad in 1805 onder het Eerste Franse Rijk.

Door de versterking van de haven, maakte de Franse regering van Spezia een bestuurshoofdkwartier en werd het een militaire haven.

La Spezia werd deel van het Koninkrijk van Piëmont in 1815 en daarna werd het opgenomen in het Italiaanse Rijk in 1861. De militaire haven werd uitgebreid en werd beschouwd als een van de belangrijkste en grootste militaire havens in Italië. La Spezia was ook verbonden met de Pisa-Genua spoorlijn.

De stad werd zwaar beschadigd door luchtaanvallen in de Tweede Wereldoorlog; militaire en burgergebouwen werden ernstig getroffen. Er was een langzame terugname in het inwonertal in de periode na de oorlog.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

La Spezia is een stad in de provincie La Spezia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere plaatsen in de buurt van La Spezia zoals Codeglia (10,4 kilometer), Arcola (9,3 kilometer) en Memola (21,1 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag voor La Spezia St Stefano en dan houdt u de linkerbaan aan, waarna u de afslag voor La Spezia neemt.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46