Type of accommodation

More options

Portofino in Italië | provincie Genua, Ligurië

U zult het zeker leuk hebben als u uw vakantie spendeert in het beroemde en schitterende Portofino in Ligurië, Italië.

Portofino

Schilderachtige uitzicht op de vakantiebestemming van Portofino Een prachtig uitzicht op de huizen en de zee in Portofino De heldere blauwe zee en huizen in Portofino De prachtige haven van Portofino Een oude kerk in Portofino Een prachtig uitzicht op Portofino en de haven

Portofino

Genova

Dit is een mooie kustplaats met een fantastisch uitzicht over zee

Kom en maak een wandeling door de smalle middeleeuwse straatjes en geniet van de kust

Reistips

Reistips

Portofino is het meest bekende en geliefde vissersstadje aan de Riviera di Levante.

Het heeft ook bekendheid gekregen door de Britse consul in Genua, Montague Yeats Brown, die het Genuese Bastion aankocht, ook bekend as Castello Brown.

De kleine stad biedt een spectaculair uitzicht. U vindt hier de beroemde kleurige huisjes langs de haven, die een flair lijken uit te ademen voor rijke en beroemde mensen, de schilderachtige straatjes in de stad en winkels van bekende merken zoals Gucci, Prada en Armani.

Als u de trappen naar de middeleeuwse San Giorgio kerk beklimt, wordt u beloond met een fantastisch panoramisch uitzicht over Portofino. Rechts van de kerk is het Castello di San Giorgio, dat werd gebouwd in de zestiende eeuw. Oorspronkelijk was het in gebruik voor militair personeel in quarantaine, maar later werd het gerenoveerd door Baron Alfons von Mumm.

Als u geïnteresseerd bent in een bezoek aan Portofino, dat is het aan te raden om dit per trein of boot te doen, zodat u de lange files kunt vermijden en ook uzelf de meest dure parkeerkaart (waarschijnlijk) van Europa kunt besparen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Portofino werd gesticht in de tijd van het Romeinse Rijk. De naam is afkomstig van Portus Delphini (dolfijnen haven), omdat er veel dolfijnen waren in de Golf van Tigullio.

De plaats werd gegeven aan de Abdij van San Fruttuoso in 986. In 1229 werd Portofino deel van de Republiek Genua en het dorp deed dienst als een toevluchtsoord voor de vloot van de Republiek en zijn handelsschepen. In 1409 werd Portofino verkocht aan Florence door Karel VI. Maar er waren opstanden in Portofino en het werd teruggegeven aan Genua. In de 15de eeuw gaf de toen heersende familie Fregosi de plaats aan de Spinola, Fieschi, Adorno en Doria families.

Portofino werd opgenomen in het Eerste Franse Rijk in 1805, het werd deel van het Koninkrijk Sardinië in 1815 en in 1861 van het Italiaanse Rijk. Duitse luchtmacht troepen voor noodsituaties op zee waren gestationeerd in Portofino in de Tweede Wereldoorlog.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Portofino is een dorp in de provincie Genua, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn een aantal andere dorpen in de buurt van Portofino zoals Paraggi (2,4 kilometer), Pedale (3,3 kilometer) en Nozarego (6,2 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u de afslag vanaf de snelweg richting Rapallo en volgt u de SP227 naar Portofino.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46