Schilderachtige uitzicht op de vakantiebestemming van PortofinoEen prachtig uitzicht op de huizen en de zee in PortofinoDe heldere blauwe zee en huizen in PortofinoDe prachtige haven van PortofinoEen oude kerk in PortofinoEen prachtig uitzicht op Portofino en de haven

Portofino

Genova

Dit is een mooie kustplaats met een fantastisch uitzicht over zee

Kom en maak een wandeling door de smalle middeleeuwse straatjes en geniet van de kust

Portofino is het meest bekende en geliefde vissersstadje aan de Riviera di Levante.

Het heeft ook bekendheid gekregen door de Britse consul in Genua, Montague Yeats Brown, die het Genuese Bastion aankocht, ook bekend as Castello Brown.

De kleine stad biedt een spectaculair uitzicht. U vindt hier de beroemde kleurige huisjes langs de haven, die een flair lijken uit te ademen voor rijke en beroemde mensen, de schilderachtige straatjes in de stad en winkels van bekende merken zoals Gucci, Prada en Armani.

Als u de trappen naar de middeleeuwse San Giorgio kerk beklimt, wordt u beloond met een fantastisch panoramisch uitzicht over Portofino. Rechts van de kerk is het Castello di San Giorgio, dat werd gebouwd in de zestiende eeuw. Oorspronkelijk was het in gebruik voor militair personeel in quarantaine, maar later werd het gerenoveerd door Baron Alfons von Mumm.

Als u geïnteresseerd bent in een bezoek aan Portofino, dat is het aan te raden om dit per trein of boot te doen, zodat u de lange files kunt vermijden en ook uzelf de meest dure parkeerkaart (waarschijnlijk) van Europa kunt besparen.

Portofino werd gesticht in de tijd van het Romeinse Rijk. De naam is afkomstig van Portus Delphini (dolfijnen haven), omdat er veel dolfijnen waren in de Golf van Tigullio.

De plaats werd gegeven aan de Abdij van San Fruttuoso in 986. In 1229 werd Portofino deel van de Republiek Genua en het dorp deed dienst als een toevluchtsoord voor de vloot van de Republiek en zijn handelsschepen. In 1409 werd Portofino verkocht aan Florence door Karel VI. Maar er waren opstanden in Portofino en het werd teruggegeven aan Genua. In de 15de eeuw gaf de toen heersende familie Fregosi de plaats aan de Spinola, Fieschi, Adorno en Doria families.

Portofino werd opgenomen in het Eerste Franse Rijk in 1805, het werd deel van het Koninkrijk Sardinië in 1815 en in 1861 van het Italiaanse Rijk. Duitse luchtmacht troepen voor noodsituaties op zee waren gestationeerd in Portofino in de Tweede Wereldoorlog.

Portofino is een dorp in de provincie Genua, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn een aantal andere dorpen in de buurt van Portofino zoals Paraggi (2,4 kilometer), Pedale (3,3 kilometer) en Nozarego (6,2 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u de afslag vanaf de snelweg richting Rapallo en volgt u de SP227 naar Portofino.meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Portofino

Galerijen in Genova > Portofino

Galleria D'arte Portofino

Galerijen in Genova > Portofino


Telefoonnummer: 0185 269322

Adres: Piazza Martiri dell'Olivetta, 7

Website:

> Galerijen Galleria D'arte Portofino

Mountainbiken in Genova > Portofino

Fahrradweg

Mountainbiken in Genova > Portofino


Adres: Piazza Martiri dell'Olivetta, 29

> Mountainbiken Fahrradweg

Restaurants in Genova > Portofino

Lo Splendid

Restaurants in Genova > Portofino


Email: reservations@splendido.net

Telefoonnummer: +39 01 852 67801

Adres: Salita Baratta 16, 16034 Portofino (GE), Italy

Website:

> Restaurants Lo Splendid

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.